Ν.Υ.: Ανέβασαν τον σταυρό στο «Σημείο Μηδέν» (στον τρούλο της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου)

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝ.Υ.: Ανέβασαν τον σταυρό στο «Σημείο Μηδέν» (στον τρούλο της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου)Τετάρτη, Νοέμβριος 30, 2016 - 15:31

O σταυρός στέκει και πάλι στην καρδιά του «Σημείου Μηδέν» της Νέας Υόρκης. Σε μια τελετή στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, τη Δευτέρα, το σύμβολο της χριστιανοσύνης τοποθετήθηκε πάνω στον υπό κατασκευή αλαβάστρινο τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, όταν δύο αεροσκάφη έπληξαν τους Δίδυμους Πύργους.

Αξιωματούχοι

της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και πιστοί συγκεντρώθηκαν στο νούμερο 130 της οδού Λίμπερτι, όπου έχουν αρχίσει τα έργα για την ανέγερση του ναού, και παρακολούθησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να αγιάζει το σημείο με αγιασμό αλλά και νερό, που είχε συγκεντρωθεί ειδικά για την τελετή από τα σιντριβάνια του μνημείου των πεσόντων.



Αν και η κατασκευή του ναού δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από την άνοιξη του 2018, όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, βούληση της πνευματικής ηγεσίας της ήταν να δείξει με τον σταυρό στους Νεοϋορκέζους ότι η αποκατάσταση της εκκλησίας δεν αργεί. «Είναι ένα σύμβολο ελπίδας. Είναι ένα σύμβολο ανάστασης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέρι Δημητρίου στην εφημερίδα «New York Post», προσθέτοντας ότι, όταν ολοκληρωθεί ο ναός, «θα αποτελέσει κι αυτός σύμβολο ελπίδας, συμφιλίωσης και κατανόησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα