Νικήστε τους πειρασμούς των Χριστουγέννων

SHOWBIZΝικήστε τους πειρασμούς των ΧριστουγέννωνΠαρασκευή, Δεκέμβριος 16, 2016 - 19:06

Οσο πλησιάζουν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές, μεγαλώνει ο κίνδυνος να χάσει κανείς τη φόρμα που απέκτησε με κόπο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Τα εδέσματα που κατακλύζουν το τραπέζι είναι πειρασμός, στον οποίο δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Λύση στο αδιέξοδο αναλαμβάνει να προσφέρει η γνωστή διατροφολόγος Αντζελα Ντόουντεν, δίνοντας πρακτικές συμβουλές ώστε να παραμείνει

κανείς fit ή να μην καταστρέψει τελείως τη διατροφή του στις γιορτές.

Βασική προϋπόθεση, επισημαίνει η Ντόουντεν, είναι να διατηρηθεί στο όριο του εφικτού το πρόγραμμα εκγύμνασης. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο αποδειχθεί δύσκολο εξαιτίας των οικογενειακών ή των κοινωνικών υποχρεώσεων, αλλά και της αίσθησης χαλάρωσης που επικρατεί στις γιορτές, η διατροφολόγος συστήνει η γυμναστική να περιλαμβάνει μόνο τις ασκήσεις που αρέσουν περισσότερο.

Από εκεί και πέρα, χρειάζεται έξυπνος τρόπος διαχείρισης της ποσότητας και του είδους του φαγητού που θα καταναλωθεί. Δεν έχει νόημα, εξηγεί η Ντόουντεν, να νιώθει κανείς ενοχές, όταν το παρακάνει με το φαγητό. «Ακόμη και αυτοί που έχουν συνήθως μεγάλο αυτοέλεγχο στο φαγητό δεν καταφέρνουν να καταναλώσουν λιγότερες θερμίδες από τους υπολοίπους» εξηγεί. Γι' αυτό θεωρεί καλό να επιτρέπει κανείς στον εαυτό του να φάει το αγαπημένο του έδεσμα, σε μικρές ποσότητες όμως, αποφεύγοντας παράλληλα τα φαγητά που δεν τον ενθουσιάζουν ιδιαίτερα.

Μικρά πιάτα

Επίσης, καλό θα ήταν να «ακούει» το σώμα του και να σταματάει να τρώει, όταν δεν πεινάει πια. «Κάντε μια παύση στη μέση του γεύματος, επικεντρωθείτε στη γεύση του φαγητού και αναρωτηθείτε ποιο είναι το επίπεδο της πληρότητάς σας» συμβουλεύει. Εξυπνο κόλπο για να τρώει κανείς λιγότερο είναι να χρησιμοποιούνται μικρά πιάτα, ενώ τα στενά και ψηλά ποτήρια θεωρούνται ιδανικά για τον περιορισμό της ποσότητας αλκοόλ. Ιδανικότερο είναι να καταναλώνονται πρώτα τα κρεατικά που περιέχουν πρωτεΐνες και τα λαχανικά. Αντίθετα, οι πατάτες, τα ρύζια και τα επεξεργασμένα τρόφιμα -όπως τα λουκάνικα-, που είναι παχυντικά, καλό θα ήταν να τρώγονται στο τέλος, όταν έχει αυξηθεί η αίσθηση του κορεσμού, ώστε να καταναλώνονται μικρότερες ποσότητες.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι η διατροφή να είναι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη, χωρίς να παραλείπονται γεύματα, ακόμη και αν κάποιος έχει φάει περισσότερο σε ένα από αυτά. Οταν έρθει η ώρα του επόμενου, θα πρέπει να τρώει έστω ελάχιστα, ώστε ο μεταβολισμός του να βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση.

Keywords
Τυχαία Θέματα