Μυθιστόρημα με την υπογραφή του businessman Γιώργου Κοκοτού!

SHOWBIZΜυθιστόρημα με την υπογραφή του businessman Γιώργου Κοκοτού!Τετάρτη, Δεκέμβριος 7, 2016 - 16:08

Ενας επιχειρηματίας βαδίζει τώρα σε λογοτεχνικά μονοπάτια. Ο Γιώργος Κοκοτός (φωτό), αδελφός του «Mr Elounda» Σπύρου Κοκοτού, έγινε συγγραφέας, βάζοντας την υπογραφή του σε ένα μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον οίκο Πατάκη.

Πρόκειται για «Το χωράφι της Μαρούλαινας», το οποίο έχει προλογίσει ο Βασίλης Βασιλικός. Ο θείος του γνωστού κοσμικού επιχειρηματία Ηλία Κοκοτού έχει στο βιογραφικό του ακόμη ένα συγγραφικό πόνημα, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από έξι χρόνια

με τίτλο «Τζιά - Θερμιά».

Γεννημένος το 1936 στην Κρήτη, στο χωριό Δαφνές, ο Γιώργος Κοκοτός πέρασε εκεί τα χρόνια του πολέμου, καθώς και τα πρώτα μαθητικά του χρόνια. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Αθήνα και στη συνέχεια φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από το οποίο απέκτησε διπλώματα αγρονόμου, τοπογράφου μηχανικού και πολιτικού μηχανικού.

Στα μέσα της δεκαετίας του '60 μαζί με τον αρχιτέκτονα αδελφό του Σπύρο ανέπτυξε φιλική σχέση με την οικογένεια του Ηλία Σωτήρχου, ο οποίος είχε κατασκευάσει στον Αγιο Νικόλαο το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας του Λασιθίου, σχεδιασμένο από τον Νίκο Κούνδουρο.

Η συνέχεια βρήκε τα αδέλφια Κοκοτού να συνεργάζονται μαζί του, ενώ αργότερα δημιούργησαν τη δική τους ξενοδοχειακή «αυτοκρατορία» στην Ελούντα. Ο Γιώργος Κοκοτός είναι επίσης ιδρυτής της παραγωγού εταιρίας ομώνυμων κρασιών.
Ο ίδιος είναι παντρεμένος με την Αννυ και έχει δύο γιους, μια κόρη και δυο εγγόνια. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στο γκολφ και στη λογοτεχνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα