Μουσείο φραπέ στη ΔΕΘ!

18:27 1/9/2017 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΜουσείο φραπέ στη ΔΕΘ!Παρασκευή, Σεπτέμβριος 1, 2017 - 18:26

❱❱ Η ιστορία του δημοφιλούς καφέ και η διαφήμιση στα 80s με πρωταγωνιστή τον Ηλία Ψινάκη

Από την
Εύα Παπαδάτου

Περίοπτη θέση στη Διεθνή Eκθεση Θεσσαλονίκης θα έχει ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, όχι ως φυσική παρουσία αλλά σε φωτογραφία διαφήμισης φραπέ της δεκαετίας του '80!

Η ΔΕΘ

φέτος θα παρουσιάσει στο περίπτερο 11 τον δημοφιλή κρύο καφέ, ο οποίος ανακαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από 60 χρόνια.

Τότε, κατά τη διάρκεια της 22ης ΔΕΘ το 1957, ο υπάλληλος της εταιρίας Nestle που εισήγαγε τον στιγμιαίο καφέ στην Ελλάδα Δημήτρης Βακόνδιος, θέλοντας να φτιάξει τον καφέ του, διαπίστωσε ότι είχε τελειώσει το ζεστό νερό. Εξαιτίας και της ζέστης που επικρατούσε αυτοσχεδίασε, ρίχνοντας σε ένα σέικερ δύο κουταλιές και κρύο νερό. Ανακίνησε το μείγμα και έτσι αναπάντεχα δημιουργήθηκε ο φραπέ!

Στη φετινή 82η ΔΕΘ, η Nestlé Ελλάς και η ΔΕΘ - Helexpo παρουσιάζουν για πρώτη φορά, με έναν πρωτότυπο τρόπο, το Μουσείο Frappé powered by Nescafé, τιμώντας αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή, η οποία επηρέασε καταλυτικά μία από τις αγαπημένες συνήθειες του Ελληνα, την κατανάλωση καφέ.

Στο περίπτερο 11

Το μουσείο, που θα λειτουργήσει στο περίπτερο 11 (απέναντι από το περίπτερο 1), είναι αφιερωμένο στην ιστορία του καφέ, στους μύθους και στις αλήθειες που τον συνοδεύουν και, φυσικά, στην παραγωγική διαδικασία του. Στην ταράτσα του θα λειτουργεί και το Nescafé Frappé beach bar, ώστε ο επισκέπτης να έχει την ευκαιρία να απολαύσει την αυθεντική εμπειρία Nescafé Frappé σε ένα σκηνικό εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι.

Σε αφίσα από διαφήμιση της δεκαετίας του '80 θα δεσπόζει και ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος στα 26 του, χαμογελαστός και συνοδευόμενος από ξανθιά κοπέλα, κοιτάει με νόημα τον καφετζή που του σερβίρει τον πρωτοποριακό, κρύο, κουνημένο καφέ.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα