Μωρά από ρομπότ και άνθρωπο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜωρά από ρομπότ και άνθρωποΤετάρτη, Δεκέμβριος 20, 2017 - 16:42

❱❱ Ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη υποστηρίζει ότι στο μέλλον το είδος μας θα αναπαράγεται με «μηχανές»

Οι άνθρωποι και τα ρομπότ στο μέλλον όχι μόνο θα συμβιώνουν, αλλά και θα αναπαράγονται μεταξύ τους, φέρνοντας στον κόσμο μωρά υβρίδια.

Αυτό αναμένεται να ισχυριστεί, παρουσιάζοντας μάλιστα και τις σχετικές επιστημονικές λεπτομέρειες, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Star», ο δρ David Levy (μικρή φωτό), παγκοσμίου

φήμης ερευνητής, με ειδίκευση σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης. Ο Levy αναμένεται να εξηγήσει, κατά τη διάρκεια του τρίτου διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Ερωτας και σεξ με τα ρομπότ», πώς οι γενετικές πληροφορίες των κυττάρων μπορούν να περάσουν από επεξεργασία ώστε να δημιουργηθεί μωρό με ανθρώπινο αλλά και ρομποτικό DNA.

Σήμερα στο Λονδίνο ο dr Levy αναμένεται να εξηγήσει πως η πρόοδος στην κυτταρική βιολογία και τη βιορομποτική οδήγησε σε αυτή την εντυπωσιακή δυνατότητα. Στην ομιλία του με τίτλο «Μπορούν τα ρομπότ και οι άνθρωποι να κάνουν μωρά μαζί;», ο ειδικός, όπως αναφέρει η «Daily Star», που υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της αποσπάσματα, θα εξηγήσει ότι είναι πιθανό να γεννηθούν τέτοια μωρά, δεδομένης της πρόσφατης προόδου στην έρευνα των βλαστοκυττάρων και των τεχνητών χρωμοσωμάτων.

Τέλος, αναμένεται να τονίσει την αξία που έχει η εργασία ερευνητών του Ιατρικού Κέντρου Wexner του Ohio State University στις ΗΠΑ, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα τσιπάκι που βασίζεται στη νανοτεχνολογία, το οποίο μπορεί να εγχύσει με επιτυχία γενετικό κώδικα σε δερματικά κύτταρα, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε έμβρυο και σπέρμα, καθιστώντας έτσι τη σεξουαλική συνεύρεση και την εξωσωματική μη απαραίτητες.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα