Μόνο Πετρούλα και Λουκά απειλούν την... τρόικα

ΠΟΛΙΤΙΚΗΜόνο Πετρούλα και Λουκά απειλούν την... τρόικαΤρίτη, Ιούλιος 28, 2015 - 13:19

Ποιες συντάξεις, ποιοι φόροι! Το πιο καυτό θέμα συζήτησης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν άλλο από το πού θα... στρατοπεδεύσει στην Αθήνα η τρόικα που μετεξελίχτηκε σε «κουαρτέτο»!

Ακούστηκαν ξενοδοχεία μέσα στην πόλη (π.χ. «Hilton») ή με θέα τη θάλασσα ή και συγκροτήματα στο Σύνταγμα και στη Λ. Συγγρού, με την κυβέρνηση να δίνει μάχες για να κρατήσει τους θεσμούς μακριά από κάμερες, υπουργεία και φορείς και τους δανειστές να αμφιταλαντεύονται θέλοντας να αποφύγουν μέρη όπου μπορεί να... μπλέξουν με διαδηλώσεις.

Πέρα όμως από τη... χαλαρή διάθεση του πράγματος, το κουαρτέτο έρχεται αγριεμένο και αυτό είναι που απασχολεί την κοινωνία. Χρόνος και χρήμα τελειώνουν.

Η 20ή Αυγούστου είναι η κρίσιμη ημερομηνία στην οποία η χώρα πρέπει να δώσει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ αλλά και το ορόσημο που αναδεικνύει τον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χωρίς συμφωνία, αν δεν έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά οι διαπραγματεύσεις μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες. Στο υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα πρόσθετων μέτρων, ωστόσο οι ομάδες εργασίας θα καταπιαστούν με θέματα που θα αφορούν τα δημοσιονομικά, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων, κ.λπ., ενώ φήμες βάζουν στο τραπέζι και άλλα προαπαιτούμενα (π.χ. πρόωρες συντάξεις, αγρότες).

Οι εκπρόσωποι

Οι επαφές θα γίνουν με τη νέα σύνθεση της ομάδας των θεσμών, καθώς δίπλα στον Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) θα σταθούν ο Γερμανός εκπρόσωπος της ΕΚΤ Ράσμους Ρούφε, που έγινε γνωστός στην Πορτογαλία με το προσωνύμιο «Ζόμπι», λόγω ψιλόλιγνου παρουσιαστικού, αυστηρού ύφους και διαπεραστικού βλέμματος, ο Ιταλός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Νικόλα Τζαμαριόλι και η... Ντέλια Βελκουλέσκου, ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ, η σκληρή τεχνοκράτισσα που με τις απαιτήσεις της είχε βγάλει από τα ρούχα του τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Η Ρουμάνα «Δρακουλέσκου» αρέσκεται σε μέτρα όπως οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η κατάργηση επιδομάτων και άλλα τέτοια ευχάριστα...

Ποιος λοιπόν θα πάει κόντρα στη «σκληρή» Ντέλια και την παρέα της;

Η μόνη που απομένει να... σηκώσει ανάστημα και μαζί τη σημαία της επανάστασης είναι η ασυγκράτητη Ελένη Λουκά, που μπορεί να αντιδράσει με τον πύρινο λόγο της! Εκτός και αν το Star αποφασίσει να επιστρατεύσει πάλι την καυτή, όχι μόνο λόγω καύσωνα, Πετρούλα με τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις και... ερωτήσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα