Μίζες παντού!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΜίζες παντού!Παρασκευή, Δεκέμβριος 1, 2017 - 20:27

❱❱ Αφοπλιστική κατάθεση του πρώην αναπληρωτή διευθυντή του υπουργείου Αμυνας Αντώνη Κάντα για το σκάνδαλο της Siemens

Τις ίδιες δαιδαλώδεις διαδρομές εμφανίζονται ότι χρησιμοποιούσαν οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων της Siemens και των εξοπλιστικών προγραμμάτων, για να ξεπλένουν μίζες εκατομμυρίων.

Στην κατάθεσή του, στη δίκη της Siemens,

ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (1997-2002) Αντώνης Κάντας, ο οποίος είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, εκτίμησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως, αφού πήρε μίζες ο ίδιος, δωροδοκήθηκαν και πολιτικοί.

Ο Αντώνης Κάντας κλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να ρίξει φως στον ρόλο των κατηγορούμενων τραπεζιτών Φάνη Λυγινού και Ζαν Κλοντ Οσβαλντ. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Φάνης Λυγινός ήταν εκείνος που του άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στην Dresdner Bank, από τον οποίο φέρεται ότι διακινήθηκε 1.300.000 ευρώ. Οσο για τον Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, υποστήριξε ότι διακίνησε μαύρο χρήμα από τα εξοπλιστικά και περιέγραψε γλαφυρά πώς έδωσε στους δύο τραπεζίτες μια βαλίτσα με 500.000 ευρώ που διατηρούσε σε τραπεζική θυρίδα.
Για τον χορό εκατομμυρίων γύρω από τα εξοπλιστικά ο Αντώνης Κάντας παρουσίασε μια καλοδουλεμένη μηχανή που χρειαζόταν... λάδωμα για να προχωρούν οι επίμαχες συμβάσεις.

Με άνεση

«Αν δεν έπαιρνα εγώ αυτό το χρήμα, είτε θα έμενε στον εκπρόσωπο είτε θα γύρναγε στην εταιρία. Το Δημόσιο δεν θα κέρδιζε τίποτα» είπε με χαρακτηριστική άνεση ο Κάντας, που έχει ομολογήσει ότι πήρε μίζες περίπου 11.000.000 ευρώ για να βάλει την υπογραφή του σε 11 εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά διευκρίνισε ότι δεν γνώριζε πολλά, καθώς δεν ανήκε στον κύκλο εμπιστοσύνης του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Υπήρχε μια ιεραρχία, όλοι υπέγραφαν πριν από μένα, η σύμβαση πέρναγε και από τον υπουργό... Μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, ο υπουργός. Υπάρχει πίεση να γίνουν όλα γρήγορα» τόνισε, εκτιμώντας πως μίζες πήραν και πολιτικά πρόσωπα. «Αφού δόθηκαν λεφτά σε μένα, ο καθένας μπορεί να φανταστεί πόσα λεφτά δόθηκαν σε αυτούς που αποφάσιζαν» είπε.

Πρόεδρος: Αρα, λάδωναν τα γρανάζια της αλυσίδας για να μην μπλοκάρει.
Αντώνης Κάντας: Κυρίως, «έσπρωχνε» σε εκείνους που έπαιρναν τις αποφάσεις.
Πρόεδρος: Αφορούσε και πολιτικά πρόσωπα;
Αντώνης Κάντας: Υποθέτω πως ναι, δεν ξέρω. Υπάρχει και μια ομερτά...

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα