Μέγα πλήθος για τη Χάρη της

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜέγα πλήθος για τη Χάρη τηςΤετάρτη, Αύγουστος 16, 2017 - 16:17

Με κατάνυξη και ευλάβεια γιορτάστηκε και φέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τις εκκλησίες και τα μοναστήρια ολόκληρης της χώρας για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία, να ανάψουν ένα κερί ή να εκπληρώσουν το τάμα τους στην εικόνα της Μεγαλόχαρης.

Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Στο επίκεντρο των εορτασμών βρέθηκε άλλη μία χρονιά ο ιερός ναός της Ευαγγελίστριας στην Τήνο,

όπου η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σύρου - Τήνου Δωροθέου. Μετά την τέλεση της λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης, κατά τη διάρκεια της οποίας απέδωσαν τιμές υπεριπτάμενα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιάνιζε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η εικόνα κατέληξε στη μαρμάρινη εξέδρα του κεντρικού λιμένα, όπου απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Νωρίτερα ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία.

Στο λιμάνι του νησιού πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του καταδρομικού «Ελλη» και την επέτειο των 77 χρόνων από τον τορπιλισμό του, στις 15 Αυγούστου του 1940.

Κατάνυξη στη Σουμελά

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, όπου βρίσκεται το πνευματικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, αναβίωσαν μνήμες από τη μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από την Τραπεζούντα στο Βέρμιο, το 1951.

Αλλη μία χρονιά, τηρώντας παράδοση δεκαετιών, πλήθος προσκυνητών κατασκήνωσε στο δάσος έξω από την εκκλησία.

Στους εορτασμούς παρευρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας.

Λαμπρότητα στη Θήβα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στον ναό της Μεγάλης Παναγιάς Θηβών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε με εμφατικό τρόπο στις σχέσεις των Ελλήνων με την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και όσα είχε δηλώσει περί «σύγχρονου κράτους» και «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». «Γνωρίζουμε όλοι, ιδίως σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ότι το έθνος των Ελλήνων έχει άρρηκτους δεσμούς με τη χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι εορτασμοί στον μεγαλοπρεπή ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και την περιφορά της στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικιάς.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα