Με σημαία το επίθετό τους

ΠΟΛΙΤΙΚΗΜε σημαία το επίθετό τουςΠέμπτη, Ιανουάριος 22, 2015 - 17:28

Μπορεί τα νέα ονόματα υποψήφιων βουλευτών που βλέπουμε σε αυτές τις εκλογές να είναι αρκετά, ωστόσο υπάρχουν και πολλά που... κάτι μας θυμίζουν. Είναι οι υποψήφιοι βουλευτές-απόγονοι παλαιότερων γνωστών πολιτικών. H πολιτική, όπως φαίνεται, είναι ένα «κλειστό επάγγελμα». Στους δύσκολους καιρούς για πρίγκιπες

η επιλογή των γόνων έμπειρων πολιτικών να ακολουθούσουν τα χνάρια των γονιών ή των θείων τους φαντάζει ως η ευκολότερη λύση.

Εμπειρία γενεών

Το κλισέ από τη μία λέει ότι η οικογενειοκρατία κυβερνά την Ελλάδα και δεν δίνει χώρο σε «αγνώστους» να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο. Και από την άλλη, ότι αυτοί οι υποψήφιοι έχουν πάρει «προίκα» τη σωρευμένη εμπειρία γενεών στην πολιτική και άρα είναι νέοι με εμπειρία γερουσίας. Είναι αυτό αλήθεια όμως ή απλώς το όνομα εξασφαλίζει μια εύκολη εκλογή ανεξαρτήτως προσόντων;

Αρκετοί υποψήφιοι με «πολιτικά επίθετα» επιχειρούν να μπουν πρώτη φορά στη Βουλή, μέσω αυτών των εκλογών.

Αλεξάνδρα Πάλλη
Τη θέση της στη B' Αθηνών παραχωρεί η πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά στην κόρη της Αλεξάνδρα. H Αλεξάνδρα είχε συμπεριληφθεί στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο το 2009, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα εγκατέλειψε τη N.Δ. και ακολούθησε την Ντόρα Μπακογιάννη στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Επανήλθε στο κόμμα στις εκλογές του 2012 και τώρα ξαναδίνει τη μάχη της σε μία από τις πιο δύσκολες εκλογικά περιφέρειες.

Εύη Tατούλη
Προτού ακόμη προκηρυχθούν εκλογές, η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Tατούλη είχε δηλώσει δημόσια την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία.

Εύη Kαραμπίνα
Αν και αρχικά είχε διαμηνύσει στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια, η κόρη του πρώην βουλευτή Αρτας Κωνσταντίνου Kαραμπίνα, τελικά αποφάσισε να διεκδικήσει τη θέση του πατέρα της.

Χρήστος Δήμας
Εκ νέου υποψήφιος στην Κορινθία με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο γιος του μέχρι πρότινος υποψήφιου Πρόεδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

Γιάννης Μελάς
Στη Βουλή με τη Ν.Δ. ευελπιστεί να εισέλθει και ο Γιάννης Μελάς, γιος του Παναγιώτη Μελά, πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και νυν της Νέας Δημοκρατίας. Θα διεκδικήσει την έδρα του στην A' Πειραιώς.

Κώστας Καραμανλής
Στη Βουλή επιχειρεί να μπει πρώτη φορά και ένας νέος Κώστας Καραμανλής. Γιος του Αχιλλέα και ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού. Είναι υποψήφιος στις Σέρρες.

Δημήτρης Οικονόμου
Στο νεοσύστατο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών συναντάμε τον Δημήτρη Οικονόμου, γιο του πρώην υπουργού Παντελή Οικονόμου. Είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών.

Χρήστος Στρατάκης
Με το ίδιο κόμμα, στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι υποψήφιος και ο Χρήστος Στρατάκης, γιος του Μανώλη Στρατάκη, πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Κωνσταντίνος Κατσίκης
Με τους Ανεξάρτητους Ελληνες δίνει την εκλογική μάχη του ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, γιος του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Κατσίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα