Μαύρη κωμωδία μ' ένα τσουβάλι λεφτά

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤwitter: Πήρε «φωτιά» από τα σχόλιαΜαύρη κωμωδία μ' ένα τσουβάλι λεφτάΣάββατο, Δεκέμβριος 20, 2014 - 16:30

Η μαύρη κωμωδία με ένα... σάκο λεφτά για την ψήφο υπέρ του Προέδρου, συναντήσεις που θύμιζαν κατασκοπικό θρίλερ με hi-tech εξοπλισμό, όπως ρολόγια, κάμερες και ειδικούς «αόρατους» μηχανισμούς που μπλοκάρουν τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και ένας «μεσάζοντας» που έχει κουραστεί πια να μετράει χρήματα (!), αποκαλύφθηκαν στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο.



Οπως υποστήριξε, πρώην συνεργάτης του (δεν τον κατονόμασε στη συνέντευξη αλλά αργότερα έγινε γνωστό ότι μιλούσε για τον Γιώργο Αποστολόπουλο), τον οποίο είχε γνωρίσει παλαιότερα στο γραφείο του πρωθυπουργού και από πέρυσι την άνοιξη αποχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛ., είχε δύο συναντήσεις με τον βουλευτή. Το «αντίτιμο» της θετικής ψήφου ήταν 700.000 ευρώ και επιπλέον χρυσός, με το σύνολο του ποσού να υπολογίζεται σε 2.000.000-3.000.000 ευρώ. «Αυτός ο άνθρωπος ήξερε ότι αντιμετώπιζα οικονομικό πρόβλημα, αφού στο παρελθόν είχα απευθυνθεί σε εκείνον για να μου κάνει ρύθμιση δανείου» είπε ο κ. Χαϊκάλης. Ταινία περιπέτειας θυμίζουν οι συναντήσεις που έγιναν στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» και ήταν σε γνώση των δικαστικών Αρχών, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Πού έστειλε το υλικό

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι αμέσως μετά θα έστελνε το υλικό στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να το πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ προειδοποίησε ότι, αν δεν δημοσιευθεί έως τη Δευτέρα, θα το βγάλει στο φως ο ίδιος, παρά τον κίνδυνο να του αποδοθούν ευθύνες για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Τα δύο ραντεβού έγιναν στις 6 και τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ επρόκειτο να γίνει και τρίτο, δύο μέρες μετά στο σπίτι του Παύλου Χαϊκάλη, προκειμένου να του δοθούν τα χρήματα. Ωστόσο αυτό ματαιώθηκε στο «παρά πέντε», με πρωτοβουλία του φερόμενου ως «διαμεσολαβητή» και ενώ η Αστυνομία ήταν έτοιμη για να τον συλλάβει επ' αυτοφώρω!
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κατήγγειλε ότι από τις συνομιλίες αποκαλύπτονται κι άλλες περιπτώσεις χρηματισμού. Το υλικό ελήφθη από κάμερα-ρολόι (!) που φορούσε ο κ. Χαϊκάλης και από άλλο ειδικό μηχάνημα, έπειτα από σχετική άδεια του εισαγγελέα. Αμέσως μετά, σύμφωνα με την καταγγελία, ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος, αυτός ενημέρωσε τον εισαγγελέα Προέδρου Εφετών κ. Ντογιάκο και το ίδιο βράδυ άνοιξε την εισαγγελία και πήρε κατάθεση από τον βουλευτή. Στη δεύτερη συνάντηση, κατά τον κ. Καμμένο, «αποκαλύφθηκε πως είχαν τοποθετήσει κι άλλοι μηχανήματα παρακολούθησης και καταγραφής, πιθανώς ο ίδιος ο μεσάζων. Καταγράφηκε συνομιλία 15 λεπτών και κλείστηκε τρίτη συνάντηση για να δοθεί το χρηματικό ποσό». Ο κ. Χαϊκάλης μάλιστα τόνισε πως ο συνομιλητής του του μίλησε για ακόμη έναν βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., του υποσχέθηκε πως θα τον βοηθήσει να «μεταγραφεί» σε ένα κόμμα «που θα φτιαχτεί τώρα» και στη συνέχεια να πάει στη Ν.Δ.

Το όνομα του εν λόγω προσώπου δεν το είχαν πει από την αρχή στη Δικαιοσύνη «για να μην υπάρξει διαρροή», αλλά μόνο στο τρίτο ραντεβού. Αυτός διατηρούσε, εξάλλου, φιλικές σχέσεις και με τον κ. Χαϊκάλη, ο οποίος τον είχε παρακαλέσει να τον βοηθήσει με τις τραπεζικές γνώσεις του για να ρυθμίσει το δάνειό του. Ο συγκεκριμένος, κατά τον κ. Καμμένο, κατέθεσε υπέρ του στο θέμα των CDS και στη συνέχεια τον ακολούθησε στους ΑΝ.ΕΛ. Εφυγε από το κόμμα πριν από ενάμιση χρόνο, διότι θα αναλάμβανε δουλειά σε τράπεζα, από την οποία «απολύθηκε φέτος τον Ιούλιο».

Η «βόμβα» του Λάκη Λαζόπουλου και η παρέμβαση επιβεβαίωσης

ΟΛΑ ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε (στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1) για βουλευτή, για τον οποίο έγινε προσπάθεια χρηματισμού του, ώστε να ψηφίσει Πρόεδρο. Στη συνέχεια αποκάλυψε το όνομα του Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος αμέσως μετά παρενέβη στην εκπομπή και επιβεβαίωσε τις καταγγελίες, με τον κ. Λαζόπουλο να προσθέτει ότι το οπτικοακουστικό υλικό από τις δύο συναντήσεις βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, ο βουλευτής είχε δώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα το επίμαχο βίντεο από τις 6 του μήνα, όταν τον επισκέφτηκε πρώτη φορά (στις 12 του μήνα πήγε ξανά στο γραφείο του), κάτι το οποίο επιβεβαίωναν δικαστικές πηγές λέγοντας: «Πράγματι, πριν από δέκα ημέρες κατατέθηκε οπτικοακουστικό υλικό στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, αλλά έως σήμερα οι καταγγελίες Χαϊκάλη δεν επιβεβαιώνονται».

Δεν άργησε πάντως να έρθει η πρώτη αντίδραση από την κυβέρνηση, με τη Σοφία Βούλτεψη να τονίζει ότι «για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως «αν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν ακολουθήσει τη σύσταση της κυρίας Βούλτεψη και δεν δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα, εγώ θα τα δώσω». Στη συνέχεια μάλιστα έστειλε το υλικό στον υπουργό Δικαιοσύνης (το παρέλαβε και το έστειλε στο Εφετείο Αθηνών) και στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το υλικό παρελήφθη από τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και στη συνέχεια το έλαβε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος με την έγκριση της επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα, το προώθησε αρμοδίως. Παράλληλα, το επίμαχο CD δόθηκε και στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, το CD περιλαμβάνει τις δύο συναντήσεις του κ. Χαϊκάλη με τον πρώην συνεργάτη του κ. Καμμένου, ενώ έχει γίνει μοντάζ, καθώς από την πρώτη συνάντηση υπάρχει μόνο εικόνα και από τη δεύτερη μόνο ήχος. Πρόκειται, όπως έλεγε χθες στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ., για ένα «πάντρεμα ήχου και εικόνας, διάρκειας μιάμισης ώρας»!

Twitter: Πήρε «φωτιά» από τα σχόλια

Ενα συγκεκριμένο hastag εμφανιζόταν με καταιγιστικό ρυθμό χθες στο twitter, με τους Ελληνες χρήστες του να ανεβάζουν κάθε λογής σχόλια, πότε χιουμοριστικά, πότε πικρόχολα, εκφράζοντας την άποψή τους για τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλου Χαϊκάλη. Με την ένδειξη #haikalis το twitter πήρε «φωτιά», ενώ τις εμπνευσμένες ατάκες συνόδευαν σε αρκετές περιπτώσεις οι φωτογραφίες του Παύλου Χαϊκάλη από τους ρόλους του στο σίριαλ «50-50» και στους «Δέκα μικρούς Μήτσους» του Λάκη Λαζόπουλου.

*«Αν στον Χαϊκάλη δίνουν τόσα λεφτά για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι 160 πρέπει να αισθάνονται πολύ ηλίθιοι που ψηφίζουν τζάμπα».

*«Εγώ με 2-3 εκατομμύρια πάντως θα γυάλιζα τα λουστρίνια της Μέρκελ με τα μάγουλα».

*«Αμα θέλει η κυβέρνηση να μου δώσει 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ για να την ψηφίσω, είμαι διαθέσιμος».

*«Καλά, με τόσα λεφτά ψήφιζα και το Ποτάμι».

*«Δώστε μου 5 εκατομμύρια ευρώ για να πείσω τον Χαϊκάλη να πάρει τα 3 εκατομμύρια».

*«Καταστροφή! Μετά τις καταγγελίες θα κοπούν για πάντα οι επαναλήψεις του σίριαλ "50-50"».

*«Ο Χαϊκάλης πήρε τον Λαζόπουλο για να σκηνοθετήσουν τη στιγμή της πρότασης του χρηματισμού. Η Ρώπα πότε βγαίνει;»

*«Μήπως τα λεφτά δεν τα έδωσαν στον Χαϊκάλη για να ψηφίσει, αλλά για να ξαναπάρει τον ρόλο της γριάς;»

*«Και πείτε μου εσείς ποιο δικαστηριο θα δει τον Χαϊκάλη και θα πιστέψει ότι αρνήθηκε 3.000.000 ευρώ;»

*«Και μετά απορείτε που χρεοκοπήσαμε. Επιχειρηματίας "επενδύει" εκατομμύρια στον Χαϊκάλη για μία ψήφο... Επιχειρηματικο δαιμόνιο!»

«Εμπειρος Κωμικός ηθοποιός»

Για «θεατρικό αστυνομικό σενάριο» με πρωταγωνιστές «έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό» έκανε λόγο με γραπτή δήλωσή του χθες το απόγευμα ο Γιώργος Αποστολόπουλος: «Mε έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι με εμπλέκουν σε πολιτικές ‘’βεντέτες’’ (...) Ολα στο φως χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα