Μακάβριο σκάνδαλο στην Καλαμαριά!

15:16 2/9/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΜακάβριο σκάνδαλο στην Καλαμαριά!Τετάρτη, Σεπτέμβριος 2, 2015 - 15:10

Ενα μακάβριο σκάνδαλο με υπέρογκα έξοδα για... κόλλυβα, στεφάνια, λουλούδια και κεριά από τη δημοτική επιχείρηση τελετών που διαθέτει ο Δήμος Καλαμαριάς στέλνει στο σκαμνί τον τέως δήμαρχο Χριστόδουλο Οικονομίδη και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Δημήτρη Λέκκα!

Η εισαγγελέας που διερεύνησε το σκάνδαλο με το ύψους 2.000.000 ευρώ έλλειμμα στα ταμεία της δημοτικής επιχείρησης, το οποίο ανακάλυψαν οικονομικοί επιθεωρητές, προτείνει να καθίσουν και οι δύο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Τα

όσα έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι οικονομικοί ελεγκτές που έκαναν άνω κάτω τα ταμεία της επιχείρησης προκαλούν δέος. Οπως προκύπτει, η επιχείρηση τελετών του δήμου ξόδεψε σχεδόν 370.000 ευρώ για κόλλυβα, λουλούδια, φέρετρα, εκτυπώσεις αγγελτηρίων κηδειών και μνημοσύνων χωρίς να εκδοθούν τα προβλεπόμενα τιμολόγια πληρωμής!

Μεγάλο μέρος του ελλείμματος συνδέεται με συναλλαγές για τις οποίες δεν εκδόθηκαν τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά και ερευνάται ποιοι ευθύνονται για τις φορολογικές παραβάσεις και τη σωρεία οικονομικών ατασθαλιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από τα χρήματα που δόθηκαν για τα κόλλυβα χωρίς να εκδοθούν τα προβλεπόμενα τιμολόγια πληρωμής, η επιχείρηση μόνο το 2005 εισέπραξε 120.000 ευρώ από τελετές, λουλούδια, στεφάνια και κεριά για τα οποία δεν υπάρχουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Στην εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή διάφορων ατόμων σε δίκη περιγράφονται μία σειρά από οικονομικές ατασθαλίες, από τις οποίες οι πιο κραυγαλέες είναι οι δωρεές προς οργανισμούς και συλλόγους που δεν προβλέπονται από το καταστατικό της επιχείρησης, οι δωρεάν κηδείες άπορων δημοτών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά απορίας, οι αμοιβές για νεκροθάφτες, ιερείς, ψάλτες και νεκροκομιστές δίχως υποχρέωση της επιχείρησης, οι άτυπες συμβάσεις με πρατήρια καυσίμων, όπου «φούλαραν» τα αυτοκίνητά τους υπάλληλοι της επιχείρησης, ή η δήθεν χορήγηση εκπτώσεων σε δημότες για τέλεση κηδειών, με το ποσό της έκπτωσης να καταλήγει στις τσέπες εμπλεκόμενων προσώπων!

Αλλα εννέα άτομα

Εκτός από τους Χριστόδουλο Οικονομίδη και Δημήτρη Λέκκα που κατηγορούνται ως άμεσοι συνεργοί σε απιστία, η εισαγγελέας εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης να παραπεμφθούν σε δίκη άλλα εννέα άτομα για διάφορα αδικήματα. Μεταξύ αυτών είναι πρόεδροι και αντιπρόεδροι παλιότερων διοικήσεων της δημοτικής επιχείρησης, ένας πρώην διευθυντής της, δύο δημοτικοί υπάλληλοι και μία ιδιώτης. Η εισαγγελέας προτείνει να παύσει οριστικά -λόγω θανάτου- η ποινική δίωξη σε βάρος του αείμνηστου ολυμπιονίκη της πάλης Παναγιώτη Ποικιλίδη, που διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα