«Λαμογιές» στη Eurovision

SHOWBIZ«ΤΑ... ΧΩΝΑΜΕ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑΡΙΑ»«Λαμογιές» στη EurovisionΤρίτη, Μάιος 17, 2016 - 14:55

Σκάνδαλο... δωροδοκίας, για να παίρνει η χώρα μας 12άρια στη Eurovision, καταγγέλλει ο Νίκος Μουρατίδης.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Λίγα 24ωρα μετά το φινάλε της 61ης διοργάνωσης στη Σουηδία και την κατάκτηση της πρωτιάς από την Ουκρανία, ο μουσικός παραγωγός και συγγραφέας, ο οποίος λέει πάντα τη γνώμη του έξω από τα δόντια, αποκαλύπτει στην «Espresso» ποιοι και πώς έκαναν στη χώρα μας... λαμογιές,

και μάλιστα -όπως υποστηρίζει- περισσότερες από μία χρονιά.

«Κάποιοι επιτήδειοι “λάδωναν εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Αγγλία και τη Ρωσία για να βάζουν ψεύτικες ψήφους και να ανεβαίνει η βαθμολογία τους για τη χώρα μας. Αυτοί που τα έκαναν δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΡΤ. Είναι πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται με το στοίχημα και κυρίως με τα καλλιτεχνικά, δηλαδή μάνατζερ τραγουδιστών και άνθρωποι των δισκογραφικών εταιριών» μας λέει και ξεκαθαρίζει ότι δεν αναφέρεται στη συμμετοχή της Ελενας Παπαρίζου το 2005, στο Κίεβο, γιατί για εκείνον και η τραγουδίστρια και το τραγούδι της άξιζαν την πρωτιά.

«Η Ελενα ήταν πασιφανές ότι είχε το πιο ελκυστικό τραγούδι και η ίδια ήταν το πιο ελκυστικό κορίτσι. Ενα κομμάτι-σλόγκαν, που σου κόλλαγε σαν τσιχλόφουσκα και ήταν μοιραίο ότι θα ερχόταν... number one» επισημαίνει.

Η συμμετοχή

Στην ερώτησή μας σχετικά με τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά, το 2004 στην Κωνσταντινούπολη, με το «Shake it», που πήρε το δωδεκάρι της Αγγλίας, ο μουσικός παραγωγός δεν θέλησε να απαντήσει, ζητώντας να παρακάμψουμε εντελώς αυτή την ερώτηση. Ωστόσο, να πούμε ότι η Αγγλία έδωσε 12 βαθμούς στη χώρα μας και το 2008, όταν μας εκπροσώπησε η Καλομοίρα, που τραγούδησε το «Secret combination», αλλά και το 2010, όταν ο Γιώργος Αλκαίος και οι φίλοι του φώναζαν «Opa».

Αν και ζητήσαμε από τον Νίκο Μουρατίδη -ο οποίος είχε αφήσει τις αιχμές για «λαμογιές» σε τηλεοπτική συνέντευξή του- να μας πει ποιες χρονιές αφορούν οι καταγγελίες του, εκείνος δήλωσε ότι δεν θυμάται και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να είμαστε τόσο ρομαντικοί, γιατί αυτές οι λαμογιές πάντα θα γίνονται από εκείνους που θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο, αφού το χρήμα παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο σε οτιδήποτε».

Πάντως, σκάνδαλο για εξαγορά ψήφων στη Eurovision κινδύνευσε να ξεσπάσει το 2013, όταν, σύμφωνα με σουηδικά ΜΜΕ και την «Daily Mail», το Αζερμπαϊτζάν και άλλες τέσσερις χώρες κατηγορήθηκαν ότι πλήρωναν φοιτητές στη Λιθουανία και προμήθευαν με κάρτες sim τα κινητά τους για να τις ψηφίζουν ξανά και ξανά. Επίσης, τα βέλη έπεσαν και στα Σκόπια, που, όπως λέγεται, προσπάθησαν να στήσουν τον διαγωνισμό με τον ίδιο τρόπο.

«Θέλω να μας εκπροσωπήσει ο Φραγκούλης»

Οσο για τη φετινή συμμετοχή μας στον 61ο διαγωνισμό που έγινε στη Στοκχόλμη, ο Νίκος Μουρατίδης υποστηρίζει ότι δεν πήγε καλά επειδή δεν είχε «δυνατή» και έξυπνη παραγωγή και διότι στερείτο σκηνικής επιμέλειας. «Ηθελα να είχε καλύτερη εισαγωγή και μετά μια έξαρση για να ξεσηκωθεί ο κόσμος, καθώς και σκηνική παρουσία. Τα παιδιά είναι άπειρα και δεν ήξεραν πώς να παρουσιαστούν. Στήθηκαν στη σειρά σαν στρατιωτάκια» τονίζει και προσθέτει ότι μπορεί να στέλνουμε καλά τραγούδια (όπως το «One last breath», που τραγούδησε πέρυσι η Μαρία - Ελενα Κυριάκου και του άρεσε), αλλά «δεν τα παρουσιάζουμε σωστά για να “μασήσει” ο κόσμος».

Ο ίδιος μάς αποκάλυψε ότι θα ήθελε να αναλάβει ρόλο στην επιλογή και την προετοιμασία του τραγουδιού που θα στείλει η χώρα μας του χρόνου. Στην ερώτησή μας ποιος καλλιτέχνης θα ήθελε να μας εκπροσωπήσει, απάντησε αυθόρμητα: «Ο Μάριος Φραγκούλης (φωτό) με ένα ωραίο τραγούδι». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο Διονύσης Τσακνής, στον οποίο χρέωσαν την αποτυχία της χώρας μας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μουρατίδη, τον ευχαρίστησε για τη θετική στάση του απέναντι στο συγκρότημα Argo και τον κάλεσε για καφέ και συζήτηση. Λέτε ο Νίκος να είναι ο άνθρωπος που θα κινήσει τα νήματα για τη συμμετοχή μας στη Eurovision του χρόνου; Αλλωστε, είναι από τους λίγους με τεράστια πείρα μπροστά και πίσω από τα φώτα της showbiz.

EurovisionΝίκος Μουρατίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα