Κραυγή αγωνίας από 15.000 επιστήμονες: Αμετάκλητα ακρωτηριασμένη η Γη

ΚΟΣΜΟΣΚραυγή αγωνίας από 15.000 επιστήμονες: Αμετάκλητα ακρωτηριασμένη η ΓηΤρίτη, Νοέμβριος 14, 2017 - 17:33

❱❱ «Σύντομα θα είναι πολύ αργά».

Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας που συνυπογράφουν 15.000 επιστήμονες από 184 διαφορετικές χώρες, προειδοποιώντας ότι, αν η ανθρωπότητα δεν αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής της, η μοίρα της είναι η «γενικευμένη μιζέρια» και ένας «αμετάκλητα ακρωτηριασμένος» πλανήτης.

Η επιστολή Warning from the Union of Concerned Scientists, που συντάχθηκε αρχικά το 1992, τόνιζε την καταστροφική δράση

του ανθρώπου στον πλανήτη και υπογράφηκε από 1.500 επιστήμονες. Είκοσι πέντε χρόνια μετά ενημερώθηκε με τις νέες εξελίξεις και ενισχύθηκε εντυπωσιακά σε επίπεδο υπογραφών.

Εκτός από την τρύπα του όζοντος, που δείχνει να σταθεροποιήθηκε σε σύγκριση με το 1992, όλες οι άλλες μεγάλες απειλές που είχαν καταγραφεί το 1992, όπως η κλιματική αλλαγή, η καταστροφή των δασών, η απώλεια της πρόσβασης σε φρέσκο καθαρό νερό, η εξαφάνιση των ειδών και η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ανθρώπινου πληθυσμού, εξακολουθούν να επιδεινώνονται.

Επιστολή

Η νέα επιστολή, που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά, προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι «έχουν ενεργοποιήσει ένα γεγονός μαζικής εξαφάνισης, το έκτο μέσα σε διάστημα 540.000.000 ετών, κατά το οποίο πολλές από τις υπάρχουσες μορφές ζωής μπορεί να αφανιστούν ή να οδηγηθούν προς την εξαφάνιση έως το τέλος του αιώνα». Για να σταματήσει αυτό, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε λιγότερο κρέας, να κάνουν λιγότερα παιδιά, να καταναλώνουν λιγότερο και να εστιάσουν στην πράσινη ενέργεια.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα