«Κουφά» search αγοράς στην Google

18:16 4/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Κουφά» search αγοράς στην GoogleΠέμπτη, Αύγουστος 4, 2016 - 18:14

Ερευνα αποκαλύπτει ποιο προϊόν ή υπηρεσία αναζητούν περισσότερο σε κάθε χώρα. Από τον γάμο στην Ελλάδα στο... νεφρό των Ιρανών

Ποιος θα το έλεγε ότι μια ολόκληρη χώρα θα μπορούσε να ανησυχεί περισσότερο από καθετί άλλο για το κόστος αγοράς ενός σκλάβου, ενός νεφρού και μιας πόρνης ή για τη διοργάνωση ενός γάμου;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Κι όμως, αυτά και άλλα πολλά προκύπτουν από έρευνα που αποκαλύπτει ποιο προϊόν ή υπηρεσία

αναζητούν περισσότερο στην Google οι κάτοικοι και οι επισκέπτες κάθε χώρας, με σκοπό να μάθουν πόσο κοστίζει.
Η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Fixr ανέλυσε τα στοιχεία από την αυτόματη συμπλήρωση της Google στην ερώτηση «Πόσο κοστίζει το * στην τάδε χώρα». Κατέγραψε τα πιο δημοφιλή αποτελέσματα, τα οποία αντικατοπτρίζουν αυτό που αναζητούν περισσότερο οι χρήστες του διαδικτύου.

Στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο, ο κόσμος ρωτά πιο πολύ πόσο κοστίζει ο γάμος, ενώ στην Τουρκία η μπίρα, στην Αλβανία η ρινοπλαστική και στην ΠΓΔΜ το ψωμί. Οι Βούλγαροι, όπως και οι Αυστριακοί, οι Ουκρανοί, οι Λετονοί, οι Βραζιλιάνοι, οι Κολομβιανοί, οι Ουρουγουανοί και οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ, αναζητούν συχνότερα το κόστος μιας πόρνης.

Σκλάβοι και BMW

Οι Ελβετοί, από την άλλη, θέλουν να μάθουν πόσο κοστίζουν τα Rolex, οι Γερμανοί η BMW και οι Ρώσοι το κόστος μιας πτήσης με μαχητικό αεροσκάφος MiG. Το ενδιαφέρον των Ιρλανδών αφορά το κόστος μιας κηδείας, ανησυχία που μοιράζονται με τους κατοίκους της Αϊτής και της Γουιάνας.

Οι αναζητήσεις σε άλλες περιοχές του πλανήτη είναι ακόμη πιο περίεργες και κάποιες φορές αποκρουστικές. Μεταξύ άλλων, στη Μαυριτανία θέλουν να μάθουν πόσα χρήματα χρειάζονται για να αγοράσουν σκλάβους και στο Ιράν το ποσό για ένα νεφρό. Οι Νεοζηλανδοί ανησυχούν μήπως αφήσουν έγκυο τη σύντροφό τους, για αυτό αναζητούν το κόστος της υστερεκτομής, ενώ, αντίθετα, οι γείτονές τους Αυστραλοί ενδιαφέρονται για την τεχνητή γονιμοποίηση. Αν και στις περισσότερες χώρες της Αφρικής ενδιαφέρονται για τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως η τροφή, στη Σιέρα Λεόνε θέλουν να μάθουν πόσο κοστίζουν τα διαμάντια. Στον Καναδά ψάχνουν το κόστος για να βγάλουν διαβατήριο και στις ΗΠΑ για την άδεια οδήγησης. Τέλος, οι Μεξικανοί ενδιαφέρονται για τις επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής, ενώ οι Ιάπωνες για τα καρπούζια.

Keywords
Τυχαία Θέματα