Κοντονής: Τελικώς απέτυχε!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΚοντονής: Τελικώς απέτυχε!Πέμπτη, Απρίλιος 28, 2016 - 17:54

Με Ελληνα διαιτητή και όχι ξένο, όπως έλεγε ο υφυπουργός, και χωρίς θεατές ο τελικός

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Μεταξύ... συγγενών και φίλων, όπως έγινε γνωστό στο ραντεβού του υφυπουργού Αθλητισμού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου. Ακριβώς όπως είχαμε αναφέρει και στο χθεσινό φύλλο, το μεγάλο ραντεβού ΑΕΚ και Ολυμπιακού

θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και με Ελληνα διαιτητή, τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Ετσι αποδείχθηκε περίτρανα ότι από όσα έλεγε ο υφυπουργός δεν πραγματοποίησε, όχι τα μισά, αλλά τίποτα.

Το μέτρο της διεξαγωγής του αγώνα με μαθητές δεν προχώρησε από την ΕΠΟ που είναι υπεύθυνη για τον τελικό. Αιτία, το ότι τα σχολεία είναι κλειστά για το Πάσχα και θα ανοίξουν στις 9 Μαΐου. Αυτό φυσικά βόλευε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που έθεσε εξαρχής το ζήτημα πώς θα διασφαλιστεί ότι οι μαθητές θα συνοδεύονται από τους γονείς τους και δεν θα παρεισφρήσουν στις εξέδρες άσχετοι. Λες και δεν μπορούσαν να μπουν με ταυτότητες μόνο μαθητές, γονείς και δάσκαλοι.

Αλλη απόφαση

Η κοινή (!) απόφαση, λοιπόν, Κοντονή - Γκιρζίκη είναι να διεξαχθεί ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. Οσον αφορά τον διαιτητή του τελικού, αν και είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση για ξένο ρέφερι, δεν έγινε ούτε σχετική αναφορά στην απόφαση του υφυπουργού (!) και «άρχοντας» του τελικού είναι ο Σιδηρόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ μίλησε για δικαίωση: «Φυσικά και μπροστά στον γενικό της φόβο η ΕΠΟ παραδέχτηκε σήμερα εμπράκτως ότι ο Σιδηρόπουλος είναι ο κατά τεκμήριο καλύτερος Ελληνας διαιτητής. Και σε αυτό χρειάστηκε την παρέμβαση της Πολιτείας. Και φυσικά στον ημιτελικό της Τούμπας αντί για τον μοναδικό διεθνούς καριέρας διαιτητή επέλεξαν έναν που μόλις είχαν αποσύρει από τους πίνακες των διεθνών». Ανθρωποι του Ολυμπιακού εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στην ΑΕΚ αποφάσισαν να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Αναλυτικά, ανάμεσα σε Κοντονή και Γκιρτζίκη συμφωνήθηκαν τα εξής:

Ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών.Η ΕΠΟ θα λάβει 250 ονομαστικές προσκλήσεις για τις υποχρεώσεις της (ενώσεις και Δ.Σ.).Οι ομάδες θα λάβουν από 30 ονομαστικές προσκλήσεις.Η είσοδος των δημοσιογράφων θα γίνει με διαπιστεύσεις με ιδιαίτερη προσοχή στην έκδοσή τους.Την Παρασκευή οι λίστες των προσκλήσεων, που θα εκδίδονται με ΑΜΚΑ και αριθμό ταυτότητας, θα κοινοποιηθούν στην ΕΛ.ΑΣ.Ο διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο κ. Σιδηρόπουλος, που θα πλαισιωθεί με διεθνώς αξιολογημένους επόπτες.Η είσοδος όλων θα γίνει με ταυτοποίηση της αστυνομικής τους ταυτότητας στην είσοδο.

Η Espresso λέει!

Η κυβίστηση της χρονιάς έγινε από τον Σταύρο Κοντονή. Οχι ότι δεν το περίμενα, απλά ήλπιζα ότι ο «πρώτη φορά Αριστερά» υφυπουργός Αθλητισμού, έστω και σε ένα πράγμα, δεν θα έκανε πίσω, ως άλλος αθλητής... γυμναστικής. Εδώ και ενάμιση μήνα έλεγε αρχικά ότι Κύπελλο με αυτή τη διεφθαρμένη ΕΠΟ δεν πρόκειται να διεξαχθεί. Βρήκε ως πρόσχημα την Επιτροπή Δεοντολογίας και όλοι φάγαμε την... πεπονόφλουδα! Εδώ και έναν μήνα υποστήριζε: «Σε κάθε περίπτωση, με ξένο διαιτητή θα γίνει ο τελικός». Σε «κάθε περίπτωση», λοιπόν, ο Γκιρτζίκης τού επέβαλε τον... Ελληνα Σιδηρόπουλο. Καμία ελπίδα δεν υπάρχει για το ποδόσφαιρο, εκτός αν με τον Γκιρτζίκη φύγει και ο Κοντονής. Γι' αυτό εγώ λέω «δρόμο» και οι δύο, εδώ και τώρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα