Κοντινές ευρωπαϊκές αποδράσεις στα δημοφιλέστερα ξενοδοχεία μόδας

Αφεθείτε στη μαγεία των fashion hotels επιλέγοντας ένα από τα πιο κομψά ονόματα στον χώρο της μόδας για να φιλοξενήσει το επόμενο σύντομο, πολυτελές σας διάλειμμα από την καθημερινότητα. Τα fashion hotels παράλληλα με τα fashion bars & restaurants είναι τάση που δειλά πρωτοξεκίνησε πριν από έξι χρόνια

στην Ευρώπη και σήμερα εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο.

Το ξενοδοχείο «Bulgari» στο Μιλάνο είναι από τα πρώτα ξενοδοχεία μόδας που άνοιξαν στην κοντινή μας Ιταλία πριν μερικά χρόνια παράλληλα με εστιατόρια-μπαρ όπως το «Gold» των Dolce & Gabbana, το «Trussardi alla scala», το «Just Cavalli Club» και το «Armani Nobu». Επίσης ο οίκος Missoni το 2008 είχε ανακοινώσει το opening του πρώτου ξενοδοχείου μόδας της ομώνυμης μάρκας στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια το ακολούθησε και το υπερπολυτελές αδελφάκι του στο Kuwait. Σήμερα τα πιο ποθητά ονόματα της μόδας συνώνυμα με την πολυτέλεια και το στιλ μπορούν να σας φιλοξενήσουν σε μία από τις μητροπόλεις της μόδας και να γευτείτε απαράμιλλο hospitality συνδυασμένο με την απόλυτη καλαισθησία.

«Μaison Champs Εlysees»: Το καταφύγιο της πολυτέλειας χτισμένο στη καρδιά του Παρισιού

Το «Μaison Champs Εlysees» είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά, σχετικά καινούργια ξενοδοχεία μόδας, εσωτερικά σχεδιασμένο από τον βελγικό οίκο Martin Margiela. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης στο φημισμένο «χρυσό τρίγωνο» του Παρισιού, μεταξύ Avenue Montaigne και Grand Palais. Πολυτελή καταστήματα, κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας, η Αψίδα του Θριάμβου, το Λούβρο και πολλά άλλα «θαύματα» του Παρισιού βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο που προσφέρει αύρα γλυκιάς ηρεμίας στο κέντρο της πόλης. H διακόσμησή του συνδυάζει άψογα το κλασικό με το avant garde, με λευκές, μπεζ και ξύλινες λεπτομέρειες και ωραία ευρύχωρα μπάνια. Τα designer rooms και suites είναι μοναδικής αισθητικής και το καθένα με εντελώς διαφορετική εσωτερική διακόσμηση.

Το εστιατόριο του «La table du 8» αποτελεί εξαιρετική εμπειρία για δείπνα al fresco, ενώ το cigar bar είναι παράδεισος για τους καπνιστές και για socializing, με το πιο μοδάτο crowd της πόλης αλλά και με celebrities όπως η Monica Bellucci και ο Γάλλος σύζυγός της Vincent Cassel. (www.lamaisonchampselysees.com) In a revamped neoclassical railroad station, the Maison Moschino is at once intimate and alluring. With sleek white furnishings, lanterns fashioned to look like clouds and bedspreads covered in rose petals, the Maison Moschino aesthetic is a kind of surrealist fairytale. Given the hotel’s fashionable pedigree (interiors were designed by Moschino’s creative director, Rossella Jardini), it’s no surprise that the 65-room hotel is a hit with visiting fashion cognoscenti.In a revamped neoclassical railroad station, the Maison Moschino is at once intimate and alluring. With sleek white furnishings, lanterns fashioned to look like clouds and bedspreads covered in rose petals, the Maison Moschino aesthetic is a kind of surrealist fairytale. Given the hotel’s fashionable pedigree (interiors were designed by Moschino’s creative director, Rossella Jardini), it’s no surprise that the 65-room hotel is a hit with visiting fashion cognoscenti.

«Maison Moschino»: Το μοντέρνο fashion hotel που «γοήτευσε» το Μιλάνο

Το πρωτοεπισκέφτηκα πριν σχεδόν τρία χρόνια, όταν μόλις είχε ανοίξει και εντυπωσιάστηκα από την ευφάνταστη διακόσμησή του, το υπερμοντέρνο και παράλληλα ζεστό του περιβάλλον. Εχετε ακούσει ποτέ για φωτιστικά δαπέδου σε σχήμα φορέματος; Ή για προσκέφαλα κρεβατιών σε σχήμα τεράστιας καρδιάς; Το ασυνήθιστο αυτό ξενοδοχείο του Μιλάνου στεγάζεται εκεί όπου κάποτε βρισκόταν ο πρώτος σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης. Πρόκειται για το απόλυτο fashion hotel, όπου κάθε χώρος -κοινόχρηστος και μη- είναι μοναδικά διακοσμημένος με αναφορές μπαρόκ, pop culture και χιουμοριστικές λεπτομέρειες σε έπιπλα και δωμάτια, με στόχο να εκπλήξουν και να ενθουσιάσουν τους ενοίκους του. Επιπλέον λόγοι για να το επισκεφτείτε είναι το γνωστό «Culti Spa», το εστιατόριο «Clandestino Milano» και ο γραφικός πλακόστρωτος δρόμος Corso Como, όπου μπορείτε να ψωνίστε κομμάτια Ιταλών και διεθνών σχεδιαστών ή να απολαύσετε το apperitivo σας. (www.maisonmoschino.com)

«Βulgari London»: Πολυτέλεια και άποψη μία ανάσα από το Hyde Park

Τα κοσμήματα Bulgari συνδυάζουν τη «δύναμη» των πολύτιμων λίθων με μια θηλυκή λεπτότητα, έτσι και τα ομώνυμα ξενοδοχεία μπορεί να αποτελούν πόλους έλξης για όλο το jet set, άλλα διακρίνονται από ήρεμη και ξεκούραστη «αύρα».To «Bulgari London» αποτελεί την πιο πρόσφατη άφιξη σε fashion hotel στην Ευρώπη και βρίσκεται στην καρδιά του Knightsbridge στο Λονδίνο, μια από τις πιο αριστοκρατικές γειτονιές της πόλης, κοντά στο Hyde Park και τα δημοφιλέστερα εμπορικά καταστήματα του Chelsea και του Kensington.

Στο εσωτερικό του δεσπόζει πολύτιμο σκούρο μάρμαρο ανακατεμένο αρμονικά με ασημένιες λεπτομέρειες, αποπνέοντας διακριτική κομψότητα. Η ποιότητα των υπηρεσιών του, οι υπέροχοι κοινόχρηστοι χώροι, το σπα, η πισίνα και ιδιωτική αίθουσα προβολών του, όλα συμβάλλουν σε μια ονειρική απόδραση παρέα με πληθώρα star και socialite που συρρέουν καθημερινά στο μπαρ και στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. (www.bulgarihotels.com)

«Armani Milano»: Oταν η μόδα συνδυάζεται με spa και ντιζαϊνάτα δωμάτια

Πριν από περισσότερο από τριάντα χρόνια ο Giorgio Armani εν μία νυκτί επονομάστηκε ο μόδιστρος-φαινόμενο που μπόρεσε να προσαρμόσει τις αρχές του ανδρικού tailoring στις ανάγκες των γυναικών. Στη συνέχεια το όνομα Armani έγινε συνώνυμο ενός ολόκληρου κινήματος lifestyle που χαρακτηριζόταν από αφαιρετικό, σοφιστικέ, καθαρό στιλ στα πάντα, από ρούχα, αξεσουάρ έως έπιπλα. Σήμερα το επιβλητικό ξενοδοχείο του στην εμπορική καρδιά του Μιλάνου καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και φαντάζει σαν αξιοθέατο υψηλής αισθητικής που στεγάζει υπέροχο spa, bar και εστιατόριο.

Οι γραμμές και η εσωτερική του διακόσμηση είναι λιτές, απλές και ξεκούραστες, εντελώς διαφορετικές από αυτές που έχουν τα περισσότερα κλασικά «βαριά» ξενοδοχεία της πόλης. Το ατού του Αρμάνι είναι το spa στον τελευταίο του όροφο με θέα όλη την πόλη, που μπορείς να την απολαύσεις μέσα από το τεράστιων διαστάσεων jacuzzi καθώς αντηχούν οι καμπάνες του duomo. (www.armanihotels.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα