Καζαντζίδης - «Κλικ» στη «ζωή του όλη»

SHOWBIZΚαζαντζίδης - «Κλικ» στη «ζωή του όλη»Πέμπτη, Νοέμβριος 9, 2017 - 16:50

❱❱ Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση-υπερπαραγωγή της Μιμής Ντενίση, που είναι αφιερωμένη στον Στέλιο Καζαντζίδη

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι πρώτες εικόνες από την παράσταση για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη, που θα ανέβει τον Δεκέμβριο στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο Μελέτης Ηλίας, που θα υποδυθεί τον αξέχαστο λαϊκό βάρδο, φωτογραφήθηκε μαζί με τη θεατρική μητέρα του Γεσθημανή

(Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) και τους υπόλοιπους συντελεστές της πολυπληθούς υπερπαραγωγής, και το αποτέλεσμα έχει άρωμα εποχής.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα δουλειά, σε σκηνοθεσία της Μιμής Ντενίση, σε κείμενα της ίδιας και της Κωνσταντίνας Γιαχαλή, στην οποία εκτός από τον Μελέτη Ηλία και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου εμφανίζονται η Νεφέλη Ορφανού, που υποδύεται τη θεία του λαϊκού βάρδου, ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος κάνει έναν φίλο του, ο Δημήτρης Σταρόβας στον ρόλο του Χειλά, του θρυλικού μαγαζάτορα της Τριάνας, αλλά και η Νίκη Παλληκαράκη -αντικατέστησε την Ευαγγελία Μουμούρη μετά την αποχώρησή της- στον ρόλο μιας λαϊκής τραγουδίστριας.

Οι Μιχάλης Μητρούσης και Σταύρος Νικολαΐδης εμφανίζονται με μπουζούκια, υποδυόμενοι μεγάλους λαϊκούς συνθέτες της εποχής.

Τα πλούσια σκηνικά και κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Πάτσας, ενώ οι χορογραφίες και η κινησιολογία είναι της Μάρως Μαρμαρινού. Φυσικά, σε όλη τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται τα πιο γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Στέλιου από τη φωνή του ίδιου.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει στην «Espresso» η Μιμή Ντενίση, στην πολυπρόσωπη παράσταση το κοινό θα γνωρίσει τον Στέλιο Καζαντζίδη μέσα από καλοδουλεμένες σκηνές που αναφέρονται σε γνωστές αλλά και άγνωστες στιγμές της ζωής του.

Το έργο βασίζεται στο βιβλίο «Απομεσήμερο με τον Στέλιο» που έγραψαν οι φίλοι του Πάνος Υφαντής και Νίκος Τζανιδάκης, ύστερα από δική του διήγηση, με την έγκριση της Βάσως Καζαντζίδη.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα