Καθηγήτρια πανεπιστημίου η «κυρία πρωθυπουργού»

ΠΟΛΙΤΙΚΗΚαθηγήτρια πανεπιστημίου η «κυρία πρωθυπουργού»Παρασκευή, Σεπτέμβριος 25, 2015 - 13:33

Ακαδημαϊκή καριέρα αποφάσισε να κάνεθ η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η οποία επελέγη για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

του Πανεπιστημίου Πατρών, θα αναλάβει το μάθημα Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνίας στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο, αν και κατά πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί ότι πήρε τη θέση, οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2016, καθώς το μάθημα που θα διδάξει είναι θερινού εξαμήνου.

Προφίλ και προσόντα

Οπως εξηγεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης: «Στο πλαίσιο της κάλυψης αναγκών, κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια προκηρύσσουμε θέσεις στα διάφορα τμήματα. Η κυρία Μπαζιάνα υπέβαλε αίτηση, όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Η αξιολόγηση έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου και την επιλέξαμε για να διδάξει στο πανεπιστήμιό μας γιατί το προφίλ και τα προσόντα της ταιριάζουν στις απαιτήσεις μας». Η σύντροφος του πρωθυπουργού θα αναλάβει μάθημα πέντε ωρών την εβδομάδα, θεωρία και εργαστήρια, και θα προσληφθεί ως έκτακτο προσωπικό μερικής απασχόλησης.

Ωστόσο δεν θα χρειαστεί να μετακομίσει στην Κοζάνη, καθώς είναι και μητέρα δύο παιδιών, αφού σύμφωνα με τον κ. Τουρλίδη: «Εχουμε και άλλους καθηγητές από την Αθήνα οι οποίοι συγκεντρώνουν τις ώρες τους σε μια μέρα, οπότε έρχονται στο πανεπιστήμιό μας μία φορά την εβδομάδα».

Οσον αφορά τον μισθό που θα λαμβάνει η κυρία Μπαζιάνα, αυτός δεν ξεπερνά τα 3.500 ευρώ το εξάμηνο, όπως αποκαλύπτει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος προσθέτει: «Δεν ξέρω κιόλας αν θα καλύπτει τα έξοδά της». Ο ίδιος τονίζει πως οι αποδοχές του έκτακτου προσωπικού που προσλαμβάνει κάθε χρόνο το ίδρυμα καλύπτονται από πόρους του πανεπιστημίου, λόγω υποχρηματοδότησης. Ως εκ τούτου, οι μισθοί που μπορεί να προσφέρει το ΑΕΙ δεν είναι ιδιαίτερα υψηλοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα