Καλά Χριστούγεννα στην ΕΡΤ3!

TV GOSSIPΚαλά Χριστούγεννα στην ΕΡΤ3!Πέμπτη, Δεκέμβριος 21, 2017 - 17:30

❱❱ Το πρόγραμμα του καναλιού περιλαμβάνει εκπομπές με έθιμα και παραδόσεις της περιφέρειας, συναυλίες, ντοκιμαντέρ και ταινίες

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ενα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με έθιμα και παραδόσεις της ελληνικής περιφέρειας, συναυλίες, οικογενειακές ταινίες, εκπομπές και ντοκιμαντέρ προγραμματίζει η ΕΡΤ3 για το τριήμερο των Χριστουγέννων.



Την Παραμονή το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα αρχίζει από τις 08.00 με το ντοκιμαντέρ «Βίβλος» και συνεχίζεται στις 09.00 με τη «Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Χορωδία του Κρατικού Ωδείου Βορείου Ελλάδος», η οποία μαγνητοσκοπήθηκε τα Χριστούγεννα του 2015 στον Ιερό Ναό Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας. Ακολουθεί στις 10.00, σε πρώτη προβολή, το πρώτο μέρος της εορταστικής εκδήλωσης «Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, Πρώτη Γιορτή του Χρόνου» η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2017.



Η εκδήλωση περιλαμβάνει ύμνους που αναφέρονται σε όλη την περίοδο του Δωδεκαημέρου. Στις 12.00 η εκπομπή «Χαρά Θεού» με τον Γιάννη Μελισσίδη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με τίτλο «Χριστούγεννα με εικόνες και ήχους», ενώ στις 13.30 το οδοιπορικό «Κυριακή στο Χωριό» με τη Θάλεια Καμπουροπούλου «ταξιδεύει» στους Λάκωνες Κέρκυρας και καταγράφει τα κάλαντα των ημερών από τους κανταδόρους, τις μαντολινάτες και τη Φιλαρμονική του Χωριού.

Με πολύ κέφι, στις 23.00, η εκπομπή «Απόψε κάνεις μπαμ» με τον Κωστή Ζαφειράκη προσκαλεί τους τηλεθεατές σε ένα χριστουγεννιάτικο ρετρό πάρτι γεμάτο τραγούδια, ευχές, κάλαντα σε ροκ και ποπ ρυθμούς, με φιλοξενούμενους τους πρωταγωνιστές της παράστασης «Αυλή των Θαυμάτων» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το συγκρότημα Les Au Revoir. Ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 09.00, θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ «Η Γέννηση», σε σενάριο-σκηνοθεσία Νίκου Βεζυργιάννη. Πρόκειται για μια ιστορική διαδρομή στους ιερότερους τόπους της Παλαιστίνης.



Το μπαλέτο έχει την τιμητική του στις 10.00, με την παράσταση του Northern Ballet Theatre «Μία χριστουγεννιάτικη ιστορία», εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντίκενς σε μια παραγωγή του BBC. Το απόγευμα στις 16.30, σε α' προβολή προβάλλεται το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ «Χανς Κρίστιαν Αντερσεν», που αναφέρεται σε έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του κόσμου, ο οποίος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του έργου του στα Χριστούγεννα.

Στις 17.30 ακολουθεί το «Χριστουγεννιάτικο θαύμα», μια οικογενειακή ταινία μυστηρίου από τον Καναδά. Η εκπομπή «Κάθε τόπος και τραγούδι» στις 19.30, με τον Γιώργη Μελίκη κάνει «Χριστούγεννα στα Μαστοροχώρια των Γρεβενών» και παρουσιάζει δρώμενα, ήθη, έθιμα και παραδόσεις του Δωδεκαημέρου. Σε πρώτη προβολή στις 21.30 έρχονται «Οι 3 τενόροι: Τα χαμένα κονσέρτα», Πλάθιντο Ντομίγκο, Χοσέ Καρέρας και Λουτσιάνο Παβαρότι, που τραγούδησαν στο Μόναχο, στη Βιένη, στη Νέα Υόρκη, στο Τόκιο, στο Λας Βέγκας, στην Πρετόρια, στο Λονδίνο από το 1996 έως το 2000 συναρπάζοντας το κοινό. Το μαγνητοσκοπημένο υλικό των επτά συναυλιών είχε χαθεί και βρέθηκε ύστερα από χρόνια. Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στις 08.00, μεταδίδεται το οδοιπορικό της ΕΡΤ3 «Φως Φοινικούν», τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας.

Το ντοκιμαντέρ «Η Χώρα των Θαυμάτων», που θα προβληθεί στις 11.00, παίρνει τη σκυτάλη και καταγράφει χιονισμένα παραμυθένια τοπία στη χειμωνιάτικη Γερμανία, ασυνήθιστες και συγκινητικές ιστορίες με ζώα που δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα