ΚΑΙΡΟΣ: Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες και πολλά μποφόρ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤα πρώτα χειμωνιάτικα μηνύματαΚΑΙΡΟΣ: Χειμωνιάτικο σκηνικό με καταιγίδες και πολλά μποφόρΠέμπτη, Οκτώβριος 23, 2014 - 13:14

Χαλάει για τα καλά από σήμερα ο καιρός, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που ξέσπασε χθες στα βορειοδυτικά εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν αρκετά 24ωρα (τουλάχιστον τρία) και θα συνοδευτούν από θυελλώδεις ανέμους (αρχικά νοτιάδες κι έπειτα βοριάδες), λευκές νιφάδες στα βόρεια ορεινά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ιδίως το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα

με έκτακτο προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα αρχικά στη δυτική Ελλάδα, στην Ηπειρο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και την Κρήτη και στη συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά. Εως το βράδυ οι καταιγίδες θα περιοριστούν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, ωστόσο νέος γύρος βροχών θα επηρεάσει τη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 12 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 15 έως 25 στα νησιά.

Αύριο, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται αρχικά στα δυτικά και νότια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ από το βράδυ η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Η κακοκαιρία θα χτυπήσει και το Σάββατο, με τη διαφορά ότι οι άνεμοι θα στραφούν σε θυελλώδεις βοριάδες, εντάσεως έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να παρουσιάσει αισθητή πτώση. Την Κυριακή θα επιμείνει ο άστατος καιρός, με τον υδράργυρο σε χαμηλά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα