«Καμπάνα» 4 ετών στην Αρετή Τσοχατζοπούλου για χρέη προς το Δημόσιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ«Καμπάνα» 4 ετών στην Αρετή Τσοχατζοπούλου για χρέη προς το Δημόσιο Πέμπτη, Οκτώβριος 5, 2017 - 16:14

Ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή (εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, που με τις προσαυξήσεις σχεδόν διπλασιάζει το ποσό, το οποίο αγγίζει τα 30.000 ευρώ) επέβαλε το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στην Αρετή Τσοχατζοπούλου για χρέη προς το Δημόσιο, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Αν και η υπόθεση εκδικάστηκε ερήμην

της Αρετής Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν παρέστη στη διαδικασία ούτε διά συνηγόρου υπεράσπισης, το δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να της χορηγηθεί αναστολή έως την έφεση, παρά το γεγονός, μάλιστα, πως ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της κόρης του Ακη Τσοχατζόπουλου και την καταδίκη της σε ποινή φυλάκιση πέντε ετών, χωρίς τη δυνατότητα εξαγοράς ή αναστολής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου έχει συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίες υπερβαίνουν το 1.400.000 ευρώ, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια ρύθμιση ούτε έχει καταβληθεί έστω ένα μέρος του ποσού.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες πριν εκδώσει την ετυμηγορία του το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας επί της ενοχής της ή μη για την υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος» με πρωταγωνιστή τον πατέρα της.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε εκχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο τρία ακίνητα που -κατά τη Δικαιοσύνη- απέκτησε με «παράνομο χρήμα». Συγκεκριμένα, είχε παραδώσει συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς για το ακίνητο της Δεινοκράτους και ακόμη δύο στην οδό Κεφαλληνίας.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα