Ηταν όλοι εκεί για τον Βαγγέλη

17:23 6/2/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο μνημόσυνο για τον Γιακουμάκη στο ΡέθυμνοΗταν όλοι εκεί για τον ΒαγγέληΔευτέρα, Φεβρουάριος 6, 2017 - 17:21

Κυριακή πρωί εκατοντάδες άνθρωποι γέμισαν ασφυκτικά τον Ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού στο χωριό Σελλί Ρεθύμνου, στην Κρήτη. Φίλοι και συγγενείς της οικογένειας Γιακουμάκη, καθώς και πλήθος κόσμου που εθελοντικά το 2015 αναζητούσε (επί 37 ημέρες) στα Ιωάννινα

τον άτυχο Βαγγέλη έδωσαν το «παρών» στο διετές μνημόσυνο του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

ΑΠΟ ΤΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΣΚΟΥΡΗ

Τα δάκρυα της μητέρας του αδικοχαμένου 20χρονου, Μαρίας Γιακουμάκη, η οποία κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά της τη φωτογραφία του γιου της και τη χάιδευε, το θλιμμένο βλέμμα του αμίλητου πατέρα Ανδρέα και ο πόνος των δύο αδελφών του παλικαριού πλημμύρισαν τον ναό, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους.

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ομάδες εθελοντών που είχαν συνδράμει στις έρευνες των Αρχών (για τον αγνοούμενο τότε νεαρό), μέχρι να βρεθεί το πτώμα κοντά στη σχολή.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα μάτια του Βαγγέλη. Να ζητήσουν συγγνώμη όσοι ξέρουν και δεν μιλούν για ό,τι συνέβη σε αυτό το παιδί. Να ζητήσει συγγνώμη και η Πολιτεία, επειδή έχει βαλτώσει η διερεύνηση της υπόθεσης» είπε ένας δάσκαλος, που ταξίδεψε από τη Φλώρινα στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Το ίδιο έκαναν δεκάδες άλλοι άνθρωποι από τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα, από περιοχές της Πελοποννήσου, από την Αθήνα και τον Πειραιά.

Γαμοπίλαφο

Το μνημόσυνο ολοκληρώθηκε με τραπέζι σε αίθουσα συλλόγου του χωριού από την οικογένεια Γιακουμάκη (σε τουλάχιστον 300 άτομα), στο οποίο σερβιρίστηκε γαμοπίλαφο. Η συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατο του σπουδαστή βρήκε τους συγγενείς και τους στενούς φίλους του με αίσθημα ευγνωμοσύνης για όλους όσοι θυμούνται τον Βαγγέλη, αλλά και με ένα παράπονο για εκείνους που τον ξέχασαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα