Ηταν έγκλημα σεξουαλικού τύπου;

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑΠΑΝΩΤΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΥΗταν έγκλημα σεξουαλικού τύπου;Παρασκευή, Σεπτέμβριος 30, 2016 - 16:19

Την πιθανότητα σεξουαλικού (!) εγκλήματος, τα μη ταυτοποιημένα δείγματα DNA, που ίσως ανήκουν σε περισσότερα από ένα πρόσωπα, και την «απύθμενη σκληρότητα» του κατηγορούμενου πατέρα Χάνιμπαλ της Αννυ αποκάλυψαν χθες οι καταθέσεις των επιστημόνων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Τα σοκ ήταν απανωτά για δικαστές και ακροατήριο, αφού ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛ.ΑΣ. Στέφανος Λημναίος και οι έμπειροι ψυχίατροι που είχαν εξετάσει τον Σάββα περιέγραψαν το αποτρόπαιο σκηνικό στο υπόγειο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα.

Πρώτη φορά χθες ακούστηκε στο δικαστήριο ότι ίσως υπάρχει συγκλονιστικό ένοχο μυστικό στην υπόθεση και ειδικότερα πως ενδέχεται να πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα! Η εκτίμηση έγινε από τον ψυχίατρο Γιάννη Παπαδάτο, ο οποίος παράλληλα απέκλεισε την πιθανότητα της εμπορίας οργάνων. Αν και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, καθώς «δεν είναι η προσωπικότητα που θα έκανε κάτι τέτοιο (σ.σ.: ο πατέρας της μικρής Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ)», τα λόγια του πάγωσαν το ακροατήριο:

Πρόεδρος: Πού πάει το μυαλό σας;
Μάρτυρας: Ποιος μπορεί να ξέρει; Ισως κάτι σεξουαλικού τύπου. Κάτι που κρύβεται... Αυτό είναι προσωπική μου άποψη, με βάση την επιστημονική μου εμπειρία.
Πρόεδρος: Κάτι άλλο μπορεί να ήταν, όπως εμπόριο οργάνων;
Μάρτυρας: Οχι.

Για «κάτι που ο κατηγορούμενος δεν θέλει να αποκαλύψει» έκανε λόγο ο κ. Παπαδάτος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Σάββας είναι μια «ψυχοπαθολογική προσωπικότητα, που σε καμία περίπτωση δεν έχει έλλειψη καταλογισμού».

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ψυχιάτρου πως ο πατέρας της Αννυ κάτι κρύβει σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της μικρής: «Θεωρώ ότι κάτι έγινε που δεν μας το λέει. Πιστεύω ότι είναι περιστασιακός χρήστης και εκείνη την περίοδο έκανε χρήση, κάτι που σ’ έναν βαθμό μείωσε την κρίση του και σε συνδυασμό με το γεγονός πως θέλει να ξεπερνάει τα όρια, έγινε αυτό που έγινε».

Ανατριχιαστική ήταν και η περιγραφή του ψυχιάτρου Ματθαίου Εξαρχου, ο οποίος επεσήμανε ότι πιστεύει κατά 90% όσα του εξιστόρησε ο Σάββας σχετικά με τη μοιραία ημέρα: «Μου είπε ότι τον φώναξε ο Νικολάι και του είπε ότι το παιδί δεν αναπνέει και δεν έχει σφυγμό, και εκεί τον ρώτησα εγώ γιατί δεν φώναξε το ΕΚΑΒ, και μετά μου είπε ότι ο Νικολάι τού είπε ότι έχεις προβλήματα και θα μπλέξεις, και μετά αποφάσισε αυτό που αποφάσισε. Τον ρώτησα, γιατί; Γιατί δεν το πήρε με μια κουβέρτα, ένα σεντόνι, να πάει να το θάψει, αλλά προτίμησε να το τεμαχίσει, και μου απάντησε ότι το παιδί ήταν βαρύ» ανέφερε ο μάρτυρας.

Eλλειψη μεταμέλειας

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για έλλειψη μεταμέλειας αλλά και «εκλογίκευση της βλάβης που προκάλεσε σε άλλους», ενώ τον χαρακτήρισε ήπιο τοξικομανή. Πάντως, σχετικά με τον τεμαχισμό, ξεκαθάρισε: «Ηθελε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στην παγκόσμια ψυχιατρική κατάσταση ψυχικών νόσων δεν υπάρχει κάτι που να λέει πως όποιος τεμαχίσει το παιδί του πάσχει από αυτό το πράγμα»!

Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του, μίλησε για επιθετικότητα προς τη σύζυγο, μια αντικοινωνική προσωπικότητα, αλλά και για «έναν τύπο που δεν θα άκουγε συμβουλές, δεν θα έπαιρνε διαταγές από κανέναν», σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του ότι ο κατηγορούμενος Νικολάι (Νασίφ Αχμέντοφ) του υπέδειξε τον τεμαχισμό. Με το ζήτημα της τοξικομανίας ασχολήθηκε πάντως και ο καθηγητής Ψυχιατρικής Γιάννης Παπαδάτος: «Και ναρκωτικά να πάρεις, θυμάσαι τις πράξεις σου. Ο κατηγορούμενος έχει αντιφάσεις στις καταθέσεις του. Ηταν σιωπηλός με τις συνθήκες θανάτου. Τον ρώτησα τι σκέφτηκε όταν είδε το πτώμα του παιδιού και μου είπε ότι δεν θυμάται».

«Ορφανά» DNA στο υπόγειο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα

Η ύπαρξη τρίτου άνδρα (εκτός του πατέρα της Αννυ και του φίλου του), ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί, ήταν ήδη γνωστή από το βούλευμα της υπόθεσης, ωστόσο ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛ.ΑΣ. Στέφανος Λημναίος έβαλε στο κάδρο των ερευνών περισσότερα άτομα!

Ο Στέφανος Λημναίος ανέφερε ότι «ορφανό» γενετικό υλικό αγνώστου εντοπίζεται στο διαμέρισμα τόσο στο σοβατεπί όσο και στο πάτωμα, στο πάπλωμα και σε ματωμένη πετσέτα, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια αν πρόκειται για DNA του ίδιου προσώπου!

Νωρίτερα, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι από την εξέταση των ευρημάτων, αφότου πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. σάρωσαν με ειδικό μηχάνημα το διαμέρισμα-σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, εντοπίζεται αίμα του κοριτσιού σε πολλά σημεία.

Διάσπαρτες και μη κηλίδες

Συγκεκριμένα επισήμανε ότι από την έκθεση των ειδικών εργαστηρίων προκύπτει πως στο διαμέρισμα βρέθηκαν διάσπαρτες και μη κηλίδες αίματος της 4χρονης, στο σύνολο 23, τόσο στο χολ όσο και στην είσοδο του υπογείου, και αυτό παρά την προσπάθεια να γίνει καθαρισμός με χλωρίνη.

Αυτή η αναλυτική περιγραφή των στοιχείων δημιούργησε την εικόνα ενός διαμερίσματος που προτού καθαριστεί ήταν πλημμυρισμένο με αίμα, με συνέπεια ο συνήγορος των παππούδων της άτυχης Αννυ να υποβάλει αίτημα για να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος, οι οποίες ελήφθησαν από το ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ιατροδικαστής επιμένει ότι τεμαχίστηκε ζωντανή η 4χρονη

«Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες σε τρία σημεία έγιναν από εκτόξευση αίματος. Μακάρι να υπήρχε και σε νεκρό κυκλοφορία αίματος. Υπάρχει τοπική συνάφεια κηλίδων. Εμμένω σε αυτό που είπα» τόνισε και χθες ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης (φωτό), εμμένοντας στην αρχική κατάθεσή του ότι «κομμάτιασαν» την 4χρονη ζωντανή. Μετά τον ειδικό επιστήμονα της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση ο κ. Καρακούκης.

Πρόεδρος: Μπορεί να βγει συμπέρασμα για τις συνθήκες που έγινε τεμαχισμός;
Μάρτυρας: Πιστεύω ότι έγινε εν ζωή.
Πρόεδρος: Το πώς; Μπορεί να έγινε με μαχαίρι;
Μάρτυρας: Ναι, μπορεί.
Πρόεδρος: Μπορεί να έγινε και με πριόνι;
Μάρτυρας: Ναι.
Πρόεδρος: Μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το είδος του μαχαιριού;
Μάρτυρας: Οχι.
Συνήγορος υπεράσπισης: Εσείς πώς είστε βέβαιος κατά 95% ότι το παιδί τεμαχίστηκε εν ζωή;
Μάρτυρας: Είπα ότι, όταν κάποιος είναι ζωντανός, λόγω της πίεσης το αίμα εκτινάσσεται.

Αμέσως μετά και για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης ζήτησε να σχολιάσει όσα ακούστηκαν ο πατέρας «Χάνιμπαλ» Σάββας (Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ).

Οπως ισχυρίστηκε, η Αννυ είχε χτυπήσει στο μπάνιο: «Οταν το παιδί μπήκε στο μπάνιο, έσπασε και ράγισε τη μύτη του και από εκεί είναι τα αίματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα