Ιπτάμενο αυτοκίνητο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΙπτάμενο αυτοκίνητο!Σάββατο, Απρίλιος 22, 2017 - 15:00

Πετάει το αυτοκίνητο; Πετάει, και μέχρι το 2020 θα πρέπει να έχει προσαρμοστεί... πτητικά και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας!

Το AeroMobil Flying Car, ένα υβρίδιο αυτοκινήτου και αεροπλάνου, είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία, όπως ανακοινώθηκε από την ομώνυμη κατασκευάστρια εταιρία με έδρα τη Σλοβακία, που το παρουσίασε σε έκθεση

στο Μονακό. Τα κόστους 1.200.000- 1.500.000 ευρώ αυτοκινητοπλάνα δεν είναι, ωστόσο, αυτό που λέμε ετοιμοπαράδοτα, αφού οι πρώτοι πελάτες θα μπορούν να τα έχουν στα χέρια τους το 2020, ενώ σε πρώτη φάση η εταιρία αναμένεται να παράγει 500 «κομμάτια».

Εχει σχήμα σταγόνας

Το διθέσιο AeroMobil, που έχει σχήμα σταγόνας και υβριδικό κινητήρα, διαθέτει τέσσερις ρόδες και δύο φτερά αεροπλάνου, τα οποία διπλώνουν, όπως ενός εντόμου, στα πλευρά του οχήματος μέσα σε μόνο τρία λεπτά. Ετσι, μετατρέπεται γρήγορα από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο και αντίστροφα. Η αυτονομία του στον δρόμο φθάνει τα 100 χιλιόμετρα και στον αέρα τα 750, ενώ η ταχύτητά του στον δρόμο αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα.

Ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου υβριδικού μέσου μεταφοράς, όμως, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν γίνεται να το παρκάρει στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του! Θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει πρόσβαση σε κάποιον αεροδιάδρομο, αλλά και να διαθέτει και άδεια πιλότου.

Επίσης, βασικό είναι να βρεθεί μια φόρμουλα από τις αρμόδιες Αρχές για τον έλεγχο της ταυτόχρονης εναέριας κυκλοφορίας εκατοντάδων τέτοιων αυτοκινητοπλάνων πάνω από τις πόλεις. Αυτό θα ισοδυναμεί με νέο πονοκέφαλο, αφού ήδη καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να βρουν ρυθμιστικό πλαίσιο για πιο απλά μέσα, όπως είναι τα drones και τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Ομως οι αναλυτές προβλέπουν ότι, σε πρώτη φάση, μέσα μεταφοράς όπως το AeroMobil θα χρησιμοποιούν, για λόγους αναψυχής και προφανώς επίδειξης, μόνο άνθρωποι με υψηλό εισόδημα και κάποια μεγάλη έκταση γης εκτός πόλης, οπότε ο αριθμός τους δεν θα προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο.

AeroMobil Flying CarΠαράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα