Ιερείς σε σεμινάρια για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΙερείς σε σεμινάρια για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής ΑθηνώνΤετάρτη, Ιανουάριος 25, 2017 - 17:17

Στα «θρανία» κάθονται οι ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρακολουθώντας εντατικά σεμινάρια, για να μάθουν τα μυστικά της ψηφιακής εποχής! Δεκάδες ιερείς δίνουν το «παρών» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ, όπου εκπαιδεύονται στις νέες υπηρεσίες, οι οποίες σύντομα

θα είναι στη διάθεση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, η έκδοση πιστοποιητικών αγαμίας, η έκδοση αδειών γάμων, πιστοποιητικά τελέσεως βαπτίσεων, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα θα μπορούν να εκδίδονται και εξ αποστάσεως, μέσα από ειδικές εφαρμογές και μέσω της ιστοσελίδας της Αρχιεπισκοπής iaath.gr.

Την έναρξη των σεμιναρίων κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος της ηλεκτρονικής διοίκησης και διαχείρισης της Αρχιεπισκοπής, τις ποιμαντικές προεκτάσεις του εγχειρήματος και τις νέες δυνατότητες, οι οποίες διανοίγονται προς διευκόλυνση του έργου των ιερέων.

Επίσης παρουσίασε και τις νέες εφαρμογές, οι οποίες ήδη εφαρμόζονται στον κεντρικό διοικητικό μηχανισμό του νομικού προσώπου της Αρχιεπισκοπής, όπως το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, η διαχείριση των αποφάσεων των Μητροπολιτικών Συμβουλίων, η διαχείριση του Ψηφιοποιημένου Αρχείου του Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας κ.τ.λ.

Την ευθύνη της εκπαίδευσης έχει ο αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, προϊστάμενος του Γραφείου Πληροφορικής και Διαχειρίσεως Εργων της Αρχιεπισκοπής, ενώ τα σεμινάρια θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, ως την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα