Ή θα τελειώσει το παρακράτος της μπάλας ή Grexit

ΑΘΛΗΤΙΚΑΉ θα τελειώσει το παρακράτος της μπάλας ή GrexitΠαρασκευή, Νοέμβριος 11, 2016 - 19:11

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης,
Χάρης Δάντσης

Tέσσερις προϋποθέσεις για να επανέλθει το ποδόσφαιρο στην ομαλότητα, ειδάλλως... Grexit. Αυτή είναι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, όπως την ανακοίνωσε ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γιώργος Βασιλειάδης υποστήριξε ότι με εντολή του πρωθυπουργού οι έρευνες ανατίθενται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ χάραξε και τις τέσσερις κατευθυντήριες

γραμμές της κυβέρνησης, η οποία, όπως δήλωσε, «έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλει την έξοδο των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», προαναγγέλλοντας το Grexit.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κράτησε δύο ώρες με τη συμμετοχή Κοντονή, Παπαγγελόπουλου, Τόσκα και Βασιλειάδη. Mε την ολοκλήρωσή της ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε: «Καμία “παράγκα” και κανένα οργανωμένο και εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την κυβέρνηση. Πρώτον, στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του πρωθυπουργού, αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των ερευνών για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Aυστηροποίηση

Δεύτερον, από τη στιγμή που η ΕΠΟ αποφασίσει ότι θα επανεκκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, για να ξεκινήσει οποιοδήποτε παιχνίδι θα ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματα ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, κανένα παιχνίδι δεν θα εκκινεί. Τρίτον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ούτως ώστε να ενταθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν εν είδει παρακράτους μέσα στη συντεταγμένη Πολιτεία».

Τέλος, πρωτάθλημα με ξένους διαιτητές πρότεινε ο Γιώργος Βασιλειάδης, που συναντήθηκε χθες με τον επιτετραμμένο FIFA και UEFA στην Ελλάδα Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον πρόεδρο της ΠΔΕ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ιωάννη Δρόσο καθώς και τον νομικό σύμβουλο της UEFA Αντζελο Ρηγόπουλο. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ, πρότεινε «ορισμό ξένων διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας για διάστημα που θα οριστεί από κοινού εν ευθέτω χρόνω, ίδρυση σχολής διαιτησίας, ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ελληνική διαιτησία να λειτουργήσει σε επαγγελματικό καθεστώς».

Μπίκας: 300.000 € η ζημιά!

Ξέσπασε ο Γιώργος Μπίκα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Arena FM. «Εχω σπίτι 33 τετραγωνικά στην Ιερισσό, δεν θέλω να γράφουν ψέματα ότι έχω έπαυλη, ας δουν τα συμβόλαια του σπιτιού» ανέφερε αρχικά προσθέτοντας: «Δούλεψα στην Εμπορική Τράπεζα επί 26 χρόνια μαζί με τη γυναίκα μου. Με ιδρώτα και κόπο τόσων χρόνων πήραμε το 2001 αυτό το σπίτι, δεν έχουμε τίποτε άλλο. Δεν έχω μαντίλι να κλάψω! Γιατί γράφουν ψέματα; Είναι ντροπή. Λυπάμαι για τα σπίτια που κάηκαν δίπλα από το δικό μου, η ζημιά φτάνει συνολικά τα 300.000 ευρώ, δεν ξέρω τι να πω, είμαι σε απόγνωση».

Παράλληλα διέψευσε ότι είχε ετοιμάσει πινάκα διαιτητών. «Είναι ντροπή και αλητεία αυτά που συμβαίνουν. Θέλουν να μας σκοτώσουν και σωματικά; Μας έχουν σκοτώσει ψυχολογικά, ας σταματήσουν να ρίχνουν επιπλέον λάσπη στο πρόσωπό μου». Από την πλευρά του, ο γιος του Γιώργου Μπίκα, Στέλιος, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από το εσωτερικό του καμένου σπιτιού.

Πάντως, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξομάλυνσης που έχει οριστεί στην ΕΠΟ αποφασίστηκε τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών στο σπίτι του Μπίκα να τα αναλάβουν η Σούπερ Λίγκα και η ομοσπονδία, αφού προηγουμένως οριστεί εμπειρογνώμονας για να αποτιμήσει το μέγεθός τους.

Ο Σκίμπε κάλεσε άρον άρον τους Κουτρουμπή - Σιώπη εν όψει Βοσνίας

Τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν στην Εθνική Ελλάδας ανάγκασαν τον Μίκαελ Σκίμπε να καλέσει εσπευσμένα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τους Μανώλη Σιώπη και Γιώργο Κουτρουμπή. Την Κυριακή, εξάλλου, υπάρχει στο πρόγραμμα η μάχη με τη Βοσνία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

«Ενα όνειρο ζωής γίνεται πραγματικότητα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που, μετά τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων, θα έχω την τεράστια τιμή να φορέσω και αυτή της Εθνικής ομάδας των Ανδρών. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σκίμπε και τον σύλλογό μου, που μου έχει δώσει την ευκαιρία να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο» δήλωσε ο μέσος του Πανιωνίου, Μ. Σιώπης. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού Γ. Κουτρουμπής δήλωσε από τη δική του πλευρά: «Είναι όνειρο κάθε παίκτη να παίξει στην Εθνική και είμαι πολύ χαρούμενος για την κλήση μου. Εύχομαι περαστικά σε όσα παιδιά είναι τραυματίες και δεν ήρθαν ή αποχώρησαν και θέλω να δικαιώσω όσους με εμπιστεύτηκαν και με κάλεσαν στην ομάδα». Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν χθες οι Μανιάτης, Πέτσος και Μπακασέτας.

Στο μεταξύ, η Νέων επικράτησε χθες με 2-0 εκτός έδρας της Ουαλίας και άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον 6ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017. Τα γκολ της ομάδας του Γιάννη Γκούμα πέτυχαν οι Μίγγος (59') και Νικολάου (78').

Ο Κουτσοκούμνης καλεί σε στρογγυλό τραπέζι τους τέσσερις «μεγάλους»!

Στο ίδιο τραπέζι για το καλό του ποδοσφαίρου φέρνει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο. Ο,τι, δηλαδή, δεν κατάφερε ο Κοντονής το προσπαθεί η FIFA στο πρόσωπο του εκπροσώπου της.
Την πρόθεση αυτή, να συναντηθεί, δηλαδή, με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων και όχι μόνο, αποκάλυψε ο ίδιος ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, που επεσήμανε: «Θα πρέπει να έχουμε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες, με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες και όχι μόνο με αυτούς που φαίνονται. Τα λέω έξω από τα δόντια. Θα πρέπει να συναντηθούν μάλλον μαζί μου. Θα ήθελα να γίνει πριν από την απόφαση έναρξης των πρωταθλημάτων, για να έχουμε μια συμφωνία ότι θα συμβάλουν θετικά με τη σιωπή τους έπειτα από κάθε γεγονός που προκαλεί κάθε διαιτησία. Ελπίζω ότι θα βρεθεί μια κατάλληλη ημερομηνία όπου θα μπορούν όλοι να συναντηθούμε».

Πολύ λυπηρό γεγονός

Για την επίθεση στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, τόνισε: «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός, πρέπει να μας προβληματίσει εξαιρετικά, γιατί ήταν η πρώτη επιλογή μας για την ΚΕΔ και είχαμε προγραμματίσει μια σειρά από ενέργειες. Τώρα μπαίνουν στον πάγο αυτές οι ενέργειες, αφού πρέπει να βρεθεί νέα σύνθεση. Το να βρεθεί κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο. Γι’ αυτό θα το συζητήσουμε στην Ευρώπη».

Για τη λύση ξένου αρχιδιαιτητή στο πρωτάθλημα ανέφερε: «Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει, γιατί ένας ξένος αρχιδιαιτητής δεν θα ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και γιατί όσα έγιναν με τους Μπίκα και Τσαχειλίδη έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και δύσκολα θα δεχτεί κάποιος».

Την πρόταση Κουτσοκούμνη επιβεβαίωσε και η ΕΠΟ, που με επίσημη ανακοίνωση καλεί σε άτυπη σύσκεψη τους ιδιοκτήτες - μεγαλομετόχους - προέδρους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ και του προέδρου της Σούπερ Λίγκας. Η ΕΠΟ αναφέρει συνοπτικά στην ανακοίνωσή της: «Η ΠΔΕ επισήμανε ότι “η διακοπή δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν μόνον υπό συνθήκες ασφάλειας για όλους”, άποψη που συμμερίστηκαν και οι FIFA / UEFA. Αποφάσεις από την ΠΔΕ για το θέμα της διαιτησίας θα ληφθούν μετά την προαναφερθείσα σύσκεψη FIFA και UEFA. Σύμφωνα με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές, εξετάζεται ακόμα το επόμενο μοντέλο λειτουργίας της ΚΕΔ και οι περιπτώσεις που εξετάζονται αφορούν έως και τον διορισμό ξένου αρχιδιαιτητή ή ξένων διαιτητών σε αγώνες της Σούπερ Λίγκας. Η ΠΔE αποφάσισε ομόφωνα να προσκαλέσει άμεσα σε άτυπη σύσκεψη τους ιδιοκτήτες - μεγαλομετόχους - προέδρους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ και του προέδρου της Σούπερ Λίγκας».

Τα «καρφιά» του ΓΓΑ λόγω Γκαγκάτση

Η ανάληψη της θέσης του γενικού διευθυντή της Σούπερ Λίγκας από τον Βασίλη Γκαγκάτση δεν ήχησε ωραία στα αυτιά του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού (φωτό). Κι αυτό φαίνεται από ένα ρητορικό ερώτημα που απευθύνει, αφήνοντας αιχμές για τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Συναδινός δημοσίευσε στο facebook τα εξής: «Ρητορικό ερώτημα: μπορούν να γίνουν πιστευτοί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, όταν υποστηρίζουν ότι θέλουν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και την ίδια στιγμή συναινετικά (οι “μεγάλοι”) ορίζουν ως γενικό διευθυντή της Σούπερ Λιγκ πρόσωπο που διώκεται για κακουργήματα από τους εισαγγελείς Διαφθοράς; Εκτός κι αν κάτι άλλο γίνεται, που δεν έχει σχέση μόνο με το ποδόσφαιρο».

Keywords
υφυπουργός πολιτισμού, τσιπρας, συμμετοχή, επο, fifa, uefa, ελλαδα, πδε, γγα, θεσσαλονικη, arena, τραπεζες, παναθηναικος, γκολ, κεδ, νέα, λύση, facebook, εθνικη τραπεζα, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.facebook.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, νεος παπας, μουντιαλ 2014, γιωργος αγγελοπουλος, η ζωη ειναι ωραια, κοινωνια, ημερομήνια, το θεμα, γγα, γηπεδα, γυναικα, εθνικη, εμπορικη τραπεζα, εμπορικη, επο, θεμα, ιβαν, με το δεξι, ονειρο, πδε, πλαισιο, προγραμμα, φωτογραφιες, ψεματα, uefa, αγωνες, αθλητισμος, αυτια, βοσνια, γκολ, γεγονος, γινει, γινεται, διαστημα, δικη, δοντια, δωσει, διαδικτυο, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εξοδα, ερευνες, ζημια, ζωης, ιδια, ιδιο, ιδρυση, υπηρεσια, υφυπουργος, κεδ, κυβερνηση, λύση, μαξιμου, νοεμβριος, ντροπη, παιδια, ποδοσφαιρο, προβληματα, ρολο, συζητησουμε, σειρα, σηφακης, συμμετοχή, σιωπη, σπιτι, σπιτια, σουπερ, συστηματα ασφαλειας, τιμη, υφυπουργός πολιτισμού, φαινονται, φτανει, ψυχολογικα, ωρες, αλητεια, arena, fifa, κληση, ξενος, κυριακη, μουντιαλ, παιχνιδι, τραπεζα, θελω να, θετικα
Τυχαία Θέματα