Η ταβέρνα των αριστερών που έχει γίνει το στέκι των Προέδρων

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Η ταβέρνα των αριστερών που έχει γίνει το στέκι των ΠροέδρωνΠέμπτη, Δεκέμβριος 28, 2017 - 19:07

❱❱ Το τραπέζωμα από τον Προκόπη Παυλόπουλο στον Τσομπανάκο στην Καισαριανή

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Στέκι των Προέδρων της Δημοκρατίας έγινε με τα χρόνια η ταβέρνα Τσομπανάκος στην Καισαριανή, καθώς ήταν στη λίστα των προτιμήσεων του Κάρολου Παπούλια και τώρα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε το τραπέζι στους διαπιστευμένους συντάκτες της Προεδρίας στο ιστορικό αυτό ταβερνάκι, από τα τραπεζάκια του οποίου έχουν

περάσει δεκάδες πολιτικοί, καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος.

Η ταβέρνα, που υπήρξε το στέκι του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια αλλά και του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη, εγκαινιάστηκε το 1954 και ήταν το... εντευκτήριο αριστερών. Στο εσωτερικό της ταβέρνας την παράσταση κλέβουν έξι μεγάλα βαρέλια κρασί, ζωγραφισμένα με έντονα χρώματα, δεκάδες μπακίρια, τοιχογραφίες, κορνίζες με παλιές διαφημίσεις προϊόντων, καθώς και οικογενειακές φωτογραφίες.

Στην ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας μεταφέρθηκε, λοιπόν, ο Προκόπης Παυλόπουλος τις ημέρες των γιορτών, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτικός ηγέτης μπορεί, αν θέλει, να είναι ταπεινός. Λίγα παϊδάκια και λίγο χύμα κρασί είναι αρκετά.

Κλαρίνα στη Βουλή

❱❱Ποιος ξέρει τι σκέφτονταν βλέποντας τον «λεβέντη νιο» να χορεύει το τσάμικο στον αέρα! Ο λόγος για τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Κρεμαστινό, που κοιτούσαν αποσβολωμένοι τον υπέροχο χορευτή της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις θεαματικές φιγούρες του. Στο εντευκτήριο του Κοινοβουλίου έγινε χαμός από τα κλαρίνα και τους χορούς που είθισται να προσφέρουν κάθε χρόνο οι παραδοσιακοί σύλλογοι. Εγώ, όμως, ξέρω τι σκεφτόταν ο Νίκος Βούτσης: «Να 'ταν τα νιάτα δυο φορές, τα γηρατειά καμία»!

Με τη σύζυγο στα Μετέωρα

❱❱Βόλτα στα Μετέωρα με τη σύζυγό του έκανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας (φωτό). Αλλωστε, ο Κώστας κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων, χωριό κοντά στην Καλαμπάκα. Η ωραία ξανθιά είναι η αγαπημένη του Ειρήνη, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, την Αλεξάνδρα και τη Σοφία. Ο Κώστας και η γυναίκα του προσκύνησαν στο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου.

Το αρχείο του Νίκου Δένδια με το «Economist»

❱❱Μια ωραία και σπάνια συλλογή έχει στην κατοχή του ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας. Κρατά τα τεύχη του περιοδικού «The Economist» των τελευταίων 30 ετών. Είναι εβδομαδιαίο περιοδικό που εκδίδεται συνεχώς από το 1843 και από το 2006 τυπώνεται σε 1.000.000 αντίτυπα την εβδομάδα. Αυτή την πολύτιμη πολιτικά συλλογή του ο Νίκος θέλει να τη χαρίσει στη βιβλιοθήκη της Βουλής. Ωραία επιλογή. Φαντάζομαι, θα βαρέθηκε και η σύζυγός του Δάφνη να την ξεσκονίζει στο σπίτι!

(!)

Με μια γιορτινή οικογενειακή φωτογραφία ευχήθηκε «χρόνια πολλά» ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ποζάρει με τις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Νάνσυ και τις κόρες του Εβελίνα και Κωνσταντίνα στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο σπίτι τους. Οπως βλέπουμε, είναι πολύ τυχερός ο Μακάριος. Τον έχουν στα όπα όπα τα κορίτσια του. «Μακαρίζει» την τύχη του!

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα