Η συγκλονιστική ιστορία του γελαστού μικρού Αϊλάν

16:01 4/9/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ συγκλονιστική ιστορία του γελαστού μικρού ΑϊλάνΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 4, 2015 - 15:54

Ο μικρός Αϊλάν Κούρντι (ή κατ' άλλους Σενού) ήταν πάντα γελαστός στις φωτογραφίες του οικογενειακού άλμπουμ που σώθηκε από τον υγρό τάφο της Μεσογείου, αντίθετα με τον ίδιο, τον αδερφό του και τη μητέρα του.

Η επέλαση των τζιχαντιστών στο Κομπάνι ανάγκασε την οικογένεια να αφήσει το σπίτι της και έπειτα από μια μεγάλη στάση στην Τουρκία να δώσει 4.000 ευρώ για τέσσερις θέσεις πάνω σε ένα φουσκωτό χωρίς σωσίβια.

Εξάλλου, δεν είχαν άλλη λύση,

αφού λίγους μήνες πριν ο Καναδάς είχε απορρίψει το αίτημά τους για βίζα. Το όνειρό τους βούλιαξε ανοιχτά των τουρκικών ακτών ενώ κατευθύνονταν με ένα φουσκωτό στην Κω. Τα δύο αγοράκια πέθαναν στη θάλασσα μαζί με τη μητέρα τους Ρεχάν και ακόμη εννέα ανθρώπους. Επέζησε μόνο ο πατέρας τους για να θρηνήσει αγκαλιά με τις φωτογραφίες τους. Το κορμάκι του Αϊλάν, που στοιχειώνει πλέον τις συνειδήσεις μας, η θάλασσα το έβγαλε μπρούμυτα, σαν να κοιμάται σε μια τουριστική παραλία της Τουρκίας.

Η πιο δύσκολη στιγμή

«Εδειχναν ακόμη ζωντανά, σαν να κοιμούνται, λίγο χαμογελαστά. Τα πρόσωπα, τα χέρια τους και τα πόδια τους ήταν χαλαρά. Δεν μπορεί να ήταν στο νερό πάνω από ώρα. Τα μάτια τους ήταν ανοιχτά. Τα έκλεισα απαλά» αποκαλύπτει ο 18χρονος μπάρμαν Αντίλ Ντεμιρτάς που όταν έφτασε στο beach bar όπου δουλεύει, στις 6.30 το πρωί, ήρθε αντιμέτωπος με την τραγωδία. Ο νεαρός που τράβηξε το πτώμα του Αϊλάν και ενός μικρού κοριτσιού έξω από το νερό με τη βοήθεια ενός φίλου του αδυνατεί να συνέλθει. «Δεν μπορώ να φάω τίποτα. Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ το βράδυ. Σκέφτομαι συνέχεια τα δύο παιδιά» δήλωσε στη MailOnline. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν και ο μεγαλύτερος αδερφός του Αϊλάν και η μητέρα του.

Ο πατέρας και σύζυγος αναγνώρισε τα πτώματα και σκοπεύει, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, να μεταφέρει τις σορούς στο Κομπάνι προκειμένου να θάψει εκεί την οικογένειά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα