Η Σταχτοπούτα που έγινε νέα σΙΡΙΝΑ!

ΚΟΣΜΟΣΗ Σταχτοπούτα που έγινε νέα σΙΡΙΝΑ!Σάββατο, Μάιος 23, 2015 - 16:00

Από τα αλώνια στα σαλόνια... με μια σύντομη στάση στην κρεβατοκάμαρα γηραιού επιχειρηματία της Μόσχας, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του life story της Ιρίνα Σάικ, της Ρωσίδας καλλονής που μετά την αγκαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες σε αυτήν του Μπράντλεϊ Κούπερ. Μπορεί σήμερα τα ερωτικά του 29χρονου μοντέλου που μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη να αποτελούν θέμα συζήτησης διεθνώς, όμως έως πριν από μερικά χρόνια η Ιρίνα Σαϊκλισλάμοβα, όπως είναι το πραγματικό επίθετό της, δυσκολευόταν ακόμη και να επισκεφτεί τις ΗΠΑ, αφού δεν της χορηγούσαν βίζα, εξαιτίας των μουσουλμανικών ριζών της.

Ο δρόμος από τη γενέτειρά της Γιεμανζελίνσκ, κοντά στα Ουράλια όρη, έως τις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας ήταν μακρύς και όχι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα, ωστόσο κινητήρια δύναμή της ήταν ανέκαθεν η δίψα της για χρήμα και δόξα. Γεννημένη από φτωχή οικογένεια, μεγάλωσε τρώγοντας σχεδόν αποκλειστικά πατάτες, αφού ο θάνατος του ανθρακωρύχου πατέρα της σε ηλικία 40 ετών έριξε το βιωτικό επίπεδο της οικογένειας κάτω από τα όρια της φτώχειας. Εκείνη ωστόσο ήταν προικισμένη με ένα ανεκτίμητης αξίας περιουσιακό στοιχείο: τη χαρακτηριστική ταταρική φυσιογνωμία της. «Ο πατέρας μου είχε σκούρα επιδερμίδα, επειδή ήταν Τάταρος. Μερικές φορές οι Τάταροι μοιάζουν με Βραζιλιάνους. Τα ανοιχτόχρωμα μάτια μου τα πήρα από τη μητέρα μου» έχει δηλώσει κατά το παρελθόν.

Εως τα δεκατέσσερά της προτεραιότητά της ήταν οι σπουδές της, ενώ δεν έλεγε «όχι» όπου έβρισκε μεροκάματο. Ολα αυτά άλλαξαν όμως χάρη σε μια τυχαία κίνηση της μητέρας της, Ολγκα, που την οδήγησε στον δρόμο του μόντελινγκ, παρά το γεγονός ότι σε αυτή την ηλικία δεν ταίριαζε με το κλασικό πρότυπο ομορφιάς. «Δεν θα έλεγα ότι ήταν καλλονή. Για εμένα παραήταν ψηλή, τα πόδια της ήταν κοκαλιάρικα και το δέρμα της σκούρο» λέει η Μαρίνα Μάλκοβα, με την οποία η Σάικ πήγαινε κατασκήνωση. Παρόμοια εικόνα δίνει όμως και η συμμαθήτριά της Εκατερίνα Μπερσένοβα, η οποία αποκαλύπτει πως πολλοί την κορόιδευαν για τα λιγοστά κιλά της. «Σε όσους την αποκαλούσαν "καλαμάκι", εκείνη απαντούσε περήφανα και προφητικά: "Θα δείτε πώς αυτό το αδύνατο κορμί θα με ταΐσει στο μέλλον και θα με κάνει διάσημη"».

Την εξέλιξη που θα είχε, κατάφεραν να προβλέψουν οι υπεύθυνοι του πρακτορείου μοντέλων Exclusive, το οποίο βρισκόταν δίπλα από τη σχολή αισθητικής, στην οποία η μητέρα της έγραψε τη μεγαλύτερη αδερφή της, Τατιάνα. Το ψηλόλιγνο κορίτσι που συνόδευε συχνά τη μεγαλύτερη αδερφή του τράβηξε την προσοχή τους και σύντομα κατάλαβαν ότι είχαν στα χέρια τους ένα μελλοντικό αστέρι του μόντελινγκ. Ενώ όμως το πρακτορείο προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να την αναδείξει, εκείνη το «κρέμασε». Οπως αποκαλύπτει η υπεύθυνη του Exclusive Σβετλάνα Κλιμένκο, αφού έστειλε τις φωτογραφίες της στο πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν στη Μόσχα, κατάφερε να της κλείσει μια σημαντική φωτογράφιση στη ρωσική πρωτεύουσα. «Είχα αντιληφθεί ότι είχε κερδίσει το ενδιαφέρον ενός πλούσιου επιχειρηματία με τα διπλά χρόνια της».

Sugar daddy

Της είπα τότε ότι είχε να επιλέξει ανάμεσα σε έναν πλούσιο γάμο με έναν sugar daddy και μια επιτυχημένη καριέρα, ώστε να είναι ανεξάρτητη» θυμάται η Κλιμένκο, η οποία αφού πήρε από τη Σάικ την απάντηση ότι ενδιαφερόταν μονάχα για δουλειά και όχι για άντρες, της έκλεισε εισιτήριο για Μόσχα την επόμενη κιόλας ημέρα. Εκείνη όμως δεν πήγε ποτέ στη φωτογράφιση. «Την εμπιστευτήκαμε, της αγοράσαμε εισιτήριο για Μόσχα και έφυγε. Τηλεφώνησε στους συνεργάτες μας στη Μόσχα και ένα αυτοκίνητο πήγε να την παραλάβει. Εκείνη όμως το προσπέρασε, μπήκε σε ένα άλλο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Σοκαρίστηκα. Ημουν υπεύθυνη για τα κορίτσια του πρακτορείου. Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Η φωτογράφιση χάλασε, αλλά αυτό που μας ένοιαζε περισσότερο ήταν αν είναι ζωντανή» λέει η Κλιμένκο.

Οπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, η Σάικ είχε προτιμήσει τελικά τη συντροφιά του sugar daddy. «Οταν τελικά εμφανίστηκε, έχασα την ψυχραιμία μου και της μίλησα άσχημα και εκείνη αμέσως παραπονέθηκε στον νέο πάτρωνα της, ο οποίος μου τηλεφώνησε για να με απειλήσει και να με προσβάλει» εξηγεί η ατζέντισσα, ενώ η Ελενα Γερμολάγιαβα, διευθύντρια ενός άλλου πρακτορείου που συνεργαζόταν με τη Σάικ εκείνη την εποχή, επιβεβαιώνει ότι είχε μια σύντομη σχέση με Μοσχοβίτη επιχειρηματία. «Εκείνος ήταν που έστειλε την Ιρίνα στη Βρετανία για να μάθει τη γλώσσα» προσθέτει. Η επιτυχία ωστόσο δεν άργησε να έρθει για το νεαρό μοντέλο, που στη συνέχεια βρέθηκε στο Παρίσι και μετέπειτα, όταν κατάφερε να πάρει έγκριση για βίζα, στις ΗΠΑ, όπου το 2007 έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο «Sports Illustrated Swimsuit Issue». Μετά ήρθε ο Ρονάλντο και τώρα ο Μπράντλεϊ Κούπερ...

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Αναζητήσεις
σιρινα, μαρινα σιρινα
Τυχαία Θέματα