Η σέξι blogge rπου διχάζει τη Σύρια

ΚΟΣΜΟΣΗ σέξι blogge rπου διχάζει τη Σύρια Πέμπτη, Οκτώβριος 23, 2014 - 16:54

Και τι δεν έχει ακούσει από τότε που άρχισε να μοιράζεται δημόσια τις σκέψεις της για τις εξελίξεις στην πατρίδα της Συρία, είτε μέσα από posts στα social media είτε μέσα από βίντεο στο δικό της κανάλι στο YouTube. Πολλοί τη θεωρούν κατάσκοπο, άλλοι φερέφωνο του Μπασάρ αλ Ασαντ και αρκετοί «διψασμένη για δημοσιότητα συνωμοωσιολόγο» και «wannabe Καρντάσιαν».


Η συριακής καταγωγής 27χρονη καλλονή blogger Μαράμ Σουσλί, γνωστή στα social media ως «Syrian Girl» ή Μιμί Αλ Λαχάμ, δηλώνει απλώς «πατριώτισσα αφοσιωμένη στην αλήθεια». Και φαίνεται ότι έχει καταφέρει να πείσει μεγάλη μερίδα χρηστών του διαδικτύου γι' αυτό, αφού τα βίντεο που δημοσιεύει στο κανάλι της με τίτλους όπως «Αποκάλυψη: ο μύθος Ασαντ στηρίζει την αλ Κάιντα» και «Αν η Συρία αφοπλίσει τα χημικά όπλα, θα χάσουμε τον πόλεμο» μετρούν πάνω από 2.500.000 views.


Γεννημένη στη Δαμασκό το 1987 από μεσοαστική οικογένεια, μετακόμισε στην Αυστραλία, όπου ζει μόνιμα, όταν ήταν παιδί. «Η μητέρα μου ήταν μεγάλη φαν της σειράς “Neighbors” στις αρχές των 90s και ήταν πεπεισμένη ότι η Αυστραλία θα ήταν ακριβώς όπως φαινόταν στη σειρά» λέει η ίδια, υποστηρίζοντας πως καταγράφει τις απόψεις της στα social media, επειδή δεν αντέχει να βλέπει την πατρίδα της να καταστρέφεται. Ασκεί δριμεία κριτική τόσο στους Σύριους αντάρτες όσο και στους τζιχαντιστές και στις ΗΠΑ, ενώ όνειρό της είναι να δει τον στρατό της Συρίας «ισχυρό» και τα σύνορά της «ακέραια».


Στις πιο αμφιλεγόμενες απόψεις της συγκαταλέγεται ότι το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου «έγινε εκ των έσω», ότι ο Εμπολα μπορεί να αποτελεί βιολογικό όπλο των ΗΠΑ και ότι τα χημικά όπλα είναι «η μόνη ελπίδα της Συρίας».
Προσφάτως κατηγορήθηκε από έναν σχολιαστή ότι όλα αυτά τα κάνει για να αποκτήσει δημοσιότητα αλά Καρντάσιαν, κάτι που η ίδια θεώρησε άκρως προσβλητικό. «Χειρότεροι από όλους όμως είναι οι δημοσιογράφοι που μου επιτίθενται με μισογυνισμό, παρά με επιχειρήματα» προσθέτει.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα