Η πρώτη «μάχη»

ΑΘΛΗΤΙΚΑΗ πρώτη «μάχη»Τετάρτη, Οκτώβριος 12, 2016 - 19:00

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Η νέα Ευρωλίγκα αρχίζει και την αυλαία της ανοίγει ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη κόντρα στη «βασίλισσα» Ρεάλ. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πανέτοιμοι, αφού έχουν στη σύνθεσή τους και τον Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος κρίθηκε έτοιμος από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και ταξίδεψε για τη σημερινή πρώτη «μάχη» (22.00).

Ο αγώνας με τη Ρεάλ έχει τεράστια σημασία, μια και είναι

η ιστορική πρεμιέρα της Ευρωλίγκας στη νέα μορφή της αλλά και επειδή δεν υπάρχουν τα εύκολα ματς που το λάθος μπορεί να καλυφθεί. Εδώ κάθε αποτέλεσμα μετράει. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μπαίνει με το καλημέρα στα βαθιά και καλείται από σήμερα να δείξει ότι είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης. Ο Αμερικανός σέντερ προπονήθηκε για τρίτη συνεχή μέρα, έχει ξεπεράσει πλήρως τη βαριάς μορφής ιγμορίτιδα που τον ταλαιπώρησε και θα είναι στη δωδεκάδα των «ερυθρολεύκων». Ασφαλώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δύσκολα θα του δώσει πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν αποκλείεται να μπει στη μάχη για 5 με 8 λεπτά κόντρα στην πλήρη φροντλάιν της «βασίλισσας».

Ο Παναθηναϊκός

Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» εξετάζουν κάθε πιθανή εναλλακτική για να καλυφθεί το κενό του τραυματία Μάικ Τζέιμς και ήδη έχουν προταθεί πολλοί υποψήφιοι, ανάμεσά τους και ο Νίκος Ζήσης! Πρώτος στόχος είναι να αποκτηθεί παίκτης που είτε θα είναι κοινοτικός είτε θα είναι Αμερικανός με κοινοτικό διαβατήριο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ψάχνει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά και ο Ελληνας γκαρντ είναι ένας από αυτούς που θα ήθελε. Η «πράσινη» ΚΑΕ φέρεται διατεθειμένη ακόμα και να εξαγοράσει συμβόλαιο παίκτη, όπως του Ζήση, που έχει συμβόλαιο με την Μπάμπεργκ, αλλά δύσκολα μπορεί η περίπτωση να περπατήσει.

Εχουν προταθεί ακόμη ο 31χρονος άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ και του Αρη Ντάριους Ουάσινγκτον και ο 30χρονος άσος της Μπάγερν Αλεξ Ρένφρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα