Η πρώτη κοσμική εμφάνιση του Βουτσά junior

SHOWBIZΣτα ελληνικά Οσκαρ μαζί με τον μικρό ΦοίβοΗ πρώτη κοσμική εμφάνιση του Βουτσά juniorΠέμπτη, Μάρτιος 23, 2017 - 15:02

Στα «ελληνικά Οσκαρ» έκανε την πρώτη επίσημη κοσμική εμφάνισή του ο μικρός Φοίβος Βουτσάς, συνοδεύοντας τον πατέρα του Κώστα και τη μητέρα του Αλίκη Κατσαβού.

Από τον ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ο Βουτσάς junior, αν και μόλις 8 μηνών, ήταν πολύ άνετος στην πρώτη του... οσκαρική συνάντηση με τα φλας, και φυσικά έγινε

το αντικείμενο θαυμασμού των παρευρισκομένων, χωρίς να ενοχλείται, αφού δείχνει να έχει κληρονομήσει το star quality του μπαμπά!

Αλλά και όταν ο Κώστας Βουτσάς ανέβηκε στη σκηνή, δεν σταμάτησε να του ρίχνει γλυκές ματιές και να αντλεί δύναμη από την παρουσία του. Ο δημοφιλής κωμικός τιμήθηκε με διάκριση για την πολύχρονη καριέρα του στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση. Λίγο πριν ανεβεί στη σκηνή και παραλάβει το βραβείο από την κολλητή φίλη του και επίσης δημοφιλή πρωταγωνίστρια Μάρθα Καραγιάννη, προβλήθηκαν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές και αστείες σκηνές αγαπημένων ταινιών του.

Σάρωσε το «Suntan» στα ελληνικά Οσκαρ

Η ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου απέσπασε έξι από τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου! Διάκριση και για το φιλμ «Ετερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια

Αρχαϊκές κολόνες στη σκηνή, Ελληνες κινηματογραφιστές και ηθοποιοί σε μεγάλα κέφια, αλλά και βραβεία «Ιρις» για όλα τα γούστα των σινεφίλ περιελάμβανε το φετινό... μενού των «ελληνικών Οσκαρ»!

Την Τρίτη το βράδυ, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου έλαβε χώρα η όγδοη κατά σειρά τελετή απονομής της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αναδείχτηκε μεγάλος νικητής της βραδιάς η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, που απέσπασε έξι βραβεία: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου (Μάκης Παπαδημητρίου), Β' Γυναικείου Ρόλου (Ελλη Τρίγγου), Σεναρίου (Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Σύλλας Τζουμέρκας) και Φωτογραφίας (Χρήστος Καραμάνης).


Ανάμεσα στις ταινίες που κέρδισαν «ελληνικό Οσκαρ» είναι και η πολυσυζητημένη ταινία «Ετερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια (απασχόλησε τα ΜΜΕ λόγω της σύνδεσής της με τον δολοφόνο των ταξιτζήδων και ο σκηνοθέτης την απέσυρε από τους κινηματογράφους), η οποία τιμήθηκε με το βραβείο Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας για την εξαίρετη δουλειά των Γιώργου και Ρούλη Αλαχούζο και Αντώνη Κοτζιά.

Η ταινία «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη κέρδισε τρία βραβεία: Β' Ανδρικού Ρόλου (Θέμης Πάνου), Μακιγιάζ (Κατερίνα Βαρθαλίτου), Σκηνογραφίας (Σπύρος Λάσκαρης). Δύο βραβεία απέσπασε η ταινία «Park», αυτά της Πρωτοεμφανιζόμενης Σκηνοθέτιδας (Σοφία Εξάρχου) και του Ηχου (Στέφανος Ευθυμίου, Κωστας Βαρυμποπιώτης, Περσεφόνη Μήλιου, Βάλια Τσέρου).

Επιτυχία

Το βραβείο Μοντάζ πήρε η ταινία «Αmerika Square» (Γιάννης Σακαρίδης), ενώ το βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής κέρδισε η ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Ξύπνημα της άνοιξης» («Drog Α Tek»). Η εμπορική επιτυχία «Ρόζα της Σμύρνης» κέρδισε βραβείο Ενδυματολογίας (Γιούλα Ζωιοπούλου), το μοναδικό για το οποίο ήταν υποψήφια η ταινία. Επίσης, δόθηκαν τα εξής βραβεία: Κινουμένων Σχεδίων στην ταινία «Αίνιγμα» των Αντώνη Νούσια και Αρη Φατούρου, Ταινίας Μικρού Μήκους στο «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, Ταινίας Τεκμηρίωσης στην «Τελευταία Παραλία» των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε ντελ Ντέγκαν και Καλύτερης Ξένης Ταινίας στο «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Κεν Λόουτς.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου Βασίλης Κατσούφης και η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη, μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΚ, καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους. Μάλιστα, η δεύτερη στον αιχμηρό λόγο της τόνισε «την αποχή του κράτους από την κινηματογραφική δημιουργία και τη φημολογούμενη πρόθεση κατάργησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου...». Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν τα βραβεία ήταν η Τάμτα (με μαύρη διαφανή τουαλέτα), η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Χλόη Λιάσκου και ο Χρήστος Λούλης.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα