Η Πόρσε, ο άτυχος Ανδρέας Γεωργακόπουλος και οι δηλώσεις των «φίλων» Μανιού-Τζούφη

16:44 2/3/2017 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Η Πόρσε, ο άτυχος Ανδρέας Γεωργακόπουλος και οι δηλώσεις των «φίλων» Μανιού-ΤζούφηΠέμπτη, Μάρτιος 2, 2017 - 16:43

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (που γνώριζαν την οικογένεια) έκαναν άνω-κάτω τους γονείς του παιδιού!

Παλαιοί φίλοι της οικογένειας του νεαρού Ανδρέα Γεωργακόπουλου, του συνοδηγού του Γιώργου Βακάκη στην μοιραία Πόρσε που προκάλεσε το απίστευτο τροχαίο στην εθνική Αθηνών

- Λαμίας, ήταν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός και Μερόπη Τζούφη που καταφέρθηκαν εναντίον των ασύδοτων, κατά τη γνώμη τους, πλουσιόπαιδων, μιλώντας για... ταξικό τροχαίο!

Οι γονείς του παιδιού πάγωσαν ακούγοντας τις δηλώσεις δύο ανθρώπων που, ενώ γνώριζαν την οικογένειά τους, μίλησαν με τόσο μένος εναντίον του άταφου ακόμη παιδιού τους.

«Εμπεριέχει το ταξικό στοιχείο. Τι να πω, επειδή ήταν παιδί πλουσίου, είχε καλό αυτοκίνητο ή επειδή ήταν παιδί πλουσίου δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων;» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, αναφερόμενος στον οδηγό της Πόρσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη: «Η πρώτη ανάγνωση είναι αυτή: Οτι είναι ένα πολύ πλούσιο παιδί με πολύ ακριβό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όριο στον δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυτή την έπαρση και να συμπεριφέρεται μ' αυτόν τον τρόπο. Να μην είναι οριοθετημένος. Ετσι προκάλεσε αυτό το ατύχημα» είπε χαρακτηριστικά.

Συνάδελφοι

Να θυμίσουμε ότι ο πατέρας του Ανδρέα Γεωργακόπουλου, Δημήτρης, είναι διευθυντής του ΕΣΥ, παιδοκαρδιολόγος στο «Αγλαΐα Κυριακού», και η μητέρα, Ελενα Μπούζα, συντονίστρια διευθύντρια, παιδίατρος, νεογνολόγος στο «Αγία Σοφία».

Ο βουλευτής Μανιός ήταν για μια δεκαετία, παιδοφθαλμίατρος στο «Αγία Σοφία» και γνώριζε πολύ καλά τους γονείς του παιδιού, που ήταν συνάδελφοί του, ενώ είχε συνεργαστεί επί χρόνια με τον πατέρα του Ανδρέα Γεωργακόπουλο.
Η Μερόπη Τζούφη (η οποία προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις της) δε, παιδίατρος στο επάγγελμα, ήταν συμφοιτήτρια της Ελενας και του Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

«Οι δύο βουλευτές όμως, παρότι ήξεραν πώς μεγάλωσαν οι γονείς του τον Ανδρέα, εντούτοις βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν άσχημα το παιδί. Οι γονείς του Ανδρέα είναι δύο ονειρεμένοι συνάδελφοι συμφοιτητές μου και το παιδί τους ένα διαμάντι. Οι νεκροί είναι άταφοι ακόμα και οι βουλευτές έχυσαν το δηλητήριό τους κιόλας. Απάνθρωπα, πολιτικάντικα, φτηνά» λέει στη στήλη γιατρός, στενή φίλη της οικογένειας Γεωργακόπουλου, μεταφέροντάς μας τον μεγάλο πόνο των γονιών του Ανδρέα, στον οποίο προστέθηκαν και οι σκληρές δηλώσεις των παλαιών φίλων συναδέλφων τους και νυν βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα Δωδεκάνησα πήγαν στη Βουλή!

Η Βουλή γέμισε με πολύχρωμες στολές από όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων, που τις φορούσαν κορίτσια «σαν τα κρύα τα νερά», τα περισσότερα των οποίων, όπως μας είπαν, έμπαιναν πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου (φωτό κάτω), πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή η ειδική συνεδρίαση για τα 70 χρόνια της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, στην οποία ελήφθη απόφαση για την ανακήρυξη του 2017 ως έτους Δωδεκανήσου.

Εκεί ήταν οι δήμαρχοι των νησιών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (μικρή φωτό κάτω).

Οι φιλοξενούμενοι πολίτες των Δωδεκανήσων, μετά τη συνεδρίαση, συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν με βουλευτές (πάνω, φωτό με τη Μίκα Ιατρίδη) και προέδρους κομμάτων στη δεξίωση που δόθηκε προς τιμήν τους στο περιστύλιο.

Οι Ροδίτες βουλευτές αλλά και ο επίσης συντοπίτης τους, το «αφεντικό των χώρων εστίασης της Βουλής», Μανώλης Μαργέλλος, είχαν την ευκαιρία να δουν φίλους τους από τα νησιά.

Σπάνια εμφάνιση της Σίσσυς Παυλοπούλου

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έχει αποφασίσει να παραμένει η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου. Είναι επιλογή της, όπως έχει δηλώσει στη στήλη μας. Προχθές όμως έκανε μια εξαίρεση και τίμησε με την παρουσία της εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων, την οποία διοργάνωσε η πρόεδρός του Ελένη Τσαλδάρη. Μαζί της στη φωτογραφία, η πρέσβειρα της UNESCO, πρώην ευρωβουλευτής Κατερίνα Δασκαλάκη και η πρώην υπουργός Ζέττα Μακρή.

Το επίκαιρο κείμενο του Κ. Λαλιώτη από το 1989!

«Ξεκινάς γυμνός και τελειώνεις γυμνός» λέει σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε αρκετά χρόνια πριν, αλλά επανήλθε επίκαιρο ο πρώην ισχυρότατος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης (φωτό). Η φράση του συνιστά την πεμπτουσία της ενασχόλησης των πολιτικών με την πολιτική.

Σε ένα εκπληκτικό λογοτεχνικό κείμενο, ο Λαλιώτης γράφει για την πολιτική ζωή, όπως εκείνος την έζησε, και σταχυολόγησα τα εξής λίγα:
«Οταν εμφανίζονται οι σύμβουλοι, χάνεται η πολιτική. Στη Γερμανία, για να δώσει ένας πολιτικός συνέντευξη, πρέπει το κείμενο να περάσει από συμβούλους, παρασυμβούλους, επικοινωνιολόγους, διαφημιστές. Και τελικά καταλήγει σε κενές λέξεις άνευ νοήματος.

Θυμάμαι όταν ήμουν στο υπουργείο Τύπου, το 1989, κάθε μέρα το press room ήταν ένας ζωντανός χώρος σαν «αμφιθέατρο» με πληροφορίες, με θέσεις και αντιθέσεις, με ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, ακόμα και με φιλοσοφικές αναζητήσεις. Αυτό είναι πολιτική, όχι στημένες ερωτήσεις για προκατασκευασμένες απαντήσεις.

...Η ζωή των ανθρώπων ορίζεται από πράγματα και λέξεις που ξεκινούν από το γράμμα Χ: Χρόνος, Χώρος, Χαρά, Χάρος, Χρήμα και Χάος. Το Χρήμα δεν είναι συνώνυμο με το νόημα της ζωής και με την ευτυχία».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Αναζητήσεις
ανδρεας γεωργακοπουλος, ατυχημα πορσε αντρεας
Τυχαία Θέματα