Η νέα αποκάλυψη για τον έρωτα που τον βασάνιζε

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ νέα αποκάλυψη για τον έρωτα που τον βασάνιζεΔευτέρα, Μάρτιος 23, 2015 - 15:23

Αγνωστες πτυχές από την προσωπική ζωή του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι μαρτυρίες δύο σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, οι οποίοι φέρεται ότι αποκάλυψαν κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής τους στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων πως ο 20χρονος συμφοιτητής τους ήταν ερωτευμένος με μια νεαρή κοπέλα από τα Ιωάννινα.

Οι δύο σπουδαστές πήραν την απόφαση να αποκαλύψουν στις Αρχές όλα όσα γνωρίζουν προκειμένου να βοηθήσουν όσο μπορούν στις έρευνες για τη διαλεύκανση της τραγικής υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι κατέθεσαν στους αστυνομικούς, ο Βαγγέλης ήταν σφοδρά ερωτευμένος με μια νεαρή κοπέλα την οποία σκεφτόταν συνέχεια και ιδιαίτερα έντονα. Ομως δεν είχε καταφέρει να της ζητήσει να κάνουν σχέση, είτε επειδή δεν είχε βρει το θάρρος να το συζητήσει μαζί της είτε επειδή δεν είχε προλάβει να της εκμυστηρευτεί όλα όσα αισθανόταν για εκείνην.

Υπέφερε

Οπως είπαν οι ίδιοι νεαροί στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων, ο φίλος τους τους είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Οκτώβριο όλα όσα αισθανόταν για την κοπέλα, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν πως ο ίδιος υπέφερε από τον έρωτά του γι' αυτήν. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχε τη δυνατότητα να συνάψει σχέση μαζί της τον απασχολούσε ιδιαίτερα και δεν αποκλείεται να είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χαρακτήρα του.

Στις καταθέσεις τους οι δύο σπουδαστές αναφέρουν πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε στενοχωρηθεί αρκετά, επειδή δεν είχε καταφέρει να κάνει δεσμό με το αντικείμενο του πόθου του και ότι το επίμαχο θέμα συνέχιζε να τον απασχολεί για αρκετό καιρό, αφού ακόμη και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων συνέχιζε να σκέφτεται συνεχώς τη συγκεκριμένη κοπέλα. Οι δύο φίλοι του από τη Γαλακτοκομική Σχολή υποστηρίζουν ότι είχαν σταθεί στο πλευρό του και τον είχαν στηρίξει, όταν τον είδαν να στενοχωριέται για την απραγματοποίητη σχέση, προσπαθώντας να τον πείσουν πως τίποτα δεν είχε τελειώσει οριστικά και πως έπρεπε να κάνει υπομονή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, μέρα με τη μέρα έδειχνε να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και να ανακτά ξανά το χαμένο χαμόγελό του. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα που ο Βαγγέλης έφυγε από τη σχολή χωρίς να δώσει σημεία ζωής είχαν σχεδιάσει να διασκεδάσουν όλοι μαζί σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής. Ομως δεν μπορούσαν να φανταστούν τι θα ακολουθούσε. Αφού ανέβηκαν στα δωμάτιά τους για να ξεκουραστούν μετά το μεσημεριανό γεύμα, ο 20χρονος συμφοιτητής τους εξαφανίστηκε ξαφνικά μυστηριωδώς, χωρίς να τους ειδοποιήσει.

Διαβάστε επίσης: Στο φως φοβερά μυστικά (!) για τον Βαγγέλη - ΠΟΙΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ 20ΧΡΟΝΟΥ
Καταιγίδα αποκαλύψεων για το τι πραγματικά συνέβαινε στη Γαλακτοκομική Ιωαννίνων - Τα καψώνια, η «μακριά γαϊδούρα» και ο φοιτητής με την BMW

Μηνύσεις εναντίον των τριών bloggers θα υποβάλουν οι γονείς

Νομικά προτίθενται να κινηθούν τις επόμενες μέρες οι γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη σε βάρος των τριών bloggers που κατηγορούνται ότι αναρτούσαν χυδαία και υβριστικά σχόλια για τον νεαρό σπουδαστή από την Κρήτη ενώ ήταν νεκρός και δεν αποκλείεται να υποβάλουν μηνύσεις εναντίον τους.

«Η σιωπή με την οποία ο Βαγγέλης αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία όλο αυτό το διάστημα μας επιβάλλει να σιωπήσουμε, τουλάχιστον γι' αυτές τις πρώτες μέρες πένθους και να ζητήσουμε από όλους σας και ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ να σεβαστούν αυτή μας την επιθυμία...» ανέφεραν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που κοινοποίησαν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ενας από τους δράστες απέφυγε τη σύλληψη πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 50χρονο άνεργο που έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριές σωματικές βλάβες, βιασμό, οπλοκατοχή και ναρκωτικά.

Μάλιστα πριν από μερικά χρόνια φέρεται ότι γέμισε τους τοίχους της Θεσσαλονίκης με υβριστικά συνθήματα σε βάρος νεαρής δημοσιογράφου, με την οποία ισχυριζόταν ότι διατηρούσε σχέση.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι είναι φοιτητές, ένας 25χρονος από την Αθήνα που σπουδάζει στο ΤΕΙ Πληροφορικής και ένας 28χρονος που κάνει το μεταπτυχιακό του στη Μυτιλήνη και εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήταν ο κύριος διαχειριστής του blog στο οποίο αναρτήθηκαν τα υβριστικά σχόλια.

Ανδρέας Αξιώτης

Πάτερ Δημήτριος: Αντιμετώπιζε με σιωπή τις δυσκολίες

Για ένα σοβαρό και μετρημένο παιδί, «υπόδειγμα κρητικής λεβεντιάς», κάνει λόγο ο πνευματικός του Βαγγέλη Γιακουμάκη πατέρας Δημήτριος (φωτό), που δηλώνει συγκλονισμένος από τον άδικο χαμό του νεαρού σπουδαστή. Οπως ανεφέρε μόλις λίγες ώρες μετά την κηδεία του άτυχου 20χρονου, ο Βαγγέλης δεν του είχε μιλήσει ποτέ για τις δύσκολες στιγμές που περνούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ούτε του είχε αποκαλύψει αν είχε πέσει θύμα λεκτικής ή σωματικής βίας από κάποιους συμφοιτητές του κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

«Δεν γνώριζα κάτι, γιατί δεν έλεγε κάτι. Ετσι, όπως πληροφορούμαι τώρα από αυτά που ακούω και διαβάζω, νομίζω πως ο Βαγγέλης προσπάθησε να αντιμετωπίσει όλα όσα συνέβαιναν εκεί μέσα με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και παλικαριά. Εχω ακόμη την αίσθηση ότι μπορεί να μη μιλούσε για όσα βίωνε, διότι δεν ήθελε να γίνει φόρτωμα σε κανέναν. Επειδή τον ήξερα -νομίζω- πολύ καλά από κουβέντες που είχαμε κάνει, δεν ήθελε να στενοχωρεί ποτέ τους δικούς του, δεν ήθελε να τους προβληματίζει με δικά του θέματα, ήθελε γενικά ηρεμία στη ζωή του...» αναφέρει ο Κρητικός ιερέας και συμπληρώνει:

«Προσπάθησε να τα αντιμετωπίσει με τον δικό του τρόπο, δυστυχώς με τη σιωπή. Ισως σκύβοντας το κεφάλι σε όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που γίνονταν σε βάρος του, όπως μαθαίνουμε τώρα εκ των υστέρων. Νομίζω ότι ακόμη και η επιλογή του να μη μιλά δείχνει ποιος ήταν ο χαρακτήρας αυτού του παιδιού. Γιατί, για εμένα, αυτό είναι παλικαριά, λεβεντιά. Προσπάθησε μάλλον μόνος του να τα ξεπεράσει όλα αυτά τα ζητήματα της δύσκολης καθημερινότητάς του, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά». Ο πατέρας Δημήτριος τονίζει πως ο Βαγγέλης ήταν ένα παιδί που πάντα μιλούσε ώριμα, με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, ενώ κάνει λόγο και για απόδοση δικαιοσύνης δηλώνοντας: «Εδώ ακούω και εισπράττω μεγάλο θυμό για όσα έγιναν. Είναι ανθρώπινο. Μακάρι σε αυτούς που έφταιξαν, αν έφταιξαν κάποιοι, να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Οι μαντινάδες των αδερφών του

Συγκίνηση προκαλούν τα μηνύματα που αναρτούν στο facebook τα αδέρφια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Πέτρος και Ελένη. Συγκλονισμένα από την απώλεια του αγαπημένου τους, τα δύο αδέρφια ανεβάζουν συνεχώς κρητικές μαντινάδες και φωτογραφίες από τα ανέμελα παιδικά χρόνια τους.

«Οντε ποθάνει ο μερακλής στη γη τον παραδώσουν στον άλλο κόσμο καρτερούν τιμές για να του δώσουν... Καλό ταξίδι...» έγραψε στο προσωπικό προφίλ του στο facebook ο αδερφός του 20χρονου φοιτητή ανεβάζοντας μαζί μια παιδική φωτογραφία τους. Η Ελένη έγραψε: «Δεν έχει ο χάρος αίσθημα, ούτε κι ευαισθησία... και παίρνει αυτούς που δίνουνε στον ψεύτη κόσμο αξία...». Νωρίτερα είχε αναρτήσει τους στίχους ενός τραγουδιού που γράφτηκε για τον αδερφό της: «Ενα πρωί ένας αητός λαβώθηκε και στη στροφή έπεσε και σκοτώθηκε, πέθανε από έρωτα την αυγή κι ήτανε γύρω άνοιξη και Κυριακή. Ενα πρωί ένα αστέρι έσβησε ήταν παιδί που τη ζωή δεν έζησε...».

Keywords
Τυχαία Θέματα