Η Μηλιά του κόσμου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ Μηλιά του κόσμουΔευτέρα, Αύγουστος 24, 2015 - 18:42

Δίδυμο χωριό με τον Ασπρο Ποταμό Λασιθίου που δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα και γυρίζει τον επισκέπτη πολλές δεκαετίες πίσω είναι η Μηλιά Χανίων, η οποία τους τελευταίους μήνες κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από αφιέρωμα του Lonely Planet.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ο αναπαλαιωμένος

οικισμός σε μια πλαγιά του Κισσάμου φιγουράρει στις σελίδες του διάσημου ταξιδιωτικού οδηγού, ο οποίος τον συγκαταλέγει στους 50 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Η Μηλιά είναι χτισμένη σε βράχο, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, και προσελκύει τουρίστες που αναζητούν εναλλακτικές διακοπές μακριά από τις συνήθεις ανέσεις της πόλης. Αποτελείται από 13 πέτρινα σπιτάκια, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως τέσσερα άτομα το καθένα.

Πρόκειται για ένα χωριό χτισμένο με παραδοσιακό τρόπο από μία ομάδα ανθρώπων η οποία αναστήλωσε τον μεσαιωνικό οικισμό φτιάχνοντας στα ερείπια των παλιών αγροτόσπιτων 13 νέα σπίτια με πέτρα και ξύλο, έπιπλα-αντίκες και προσφέροντας μόνο τις βασικές ανέσεις.

Με ξύλα

Τα κρεβάτια είναι διπλά ή μονά, υπάρχουν ντους, τζάκια ή ξυλόσομπες για τον χειμώνα, ζεστό νερό (χάρη σε... εξωτερικά καζάνια με ξύλα) και κάποια από τα σπιτάκια διαθέτουν καθιστικό. Ορισμένα έχουν μπαλκόνι, μικρή ταράτσα ή κήπο, από όπου η θέα είναι εκπληκτική, αλλά δεν υπάρχει ηλεκτρισμός, αφού η γεννήτρια παρέχει ρεύμα μόνο για φωτισμό και μόνο για λίγες ώρες τα χειμωνιάτικα βράδια. Το φαγητό παρασκευάζεται με βιολογικά προϊόντα, το νερό έρχεται παγωμένο κατευθείαν από την πηγή και το κρασί φτιάχνεται στο χωριό.

Οι επισκέπτες που επιλέγουν τη Μηλιά για διακοπές δεν μπορούν παρά να περάσουν τα βράδια τους... ρομαντικά μέσα στη φύση, με το φως των αστεριών και των κεριών, ακούγοντας τα κελαηδήματα των πουλιών και τον ήχο από τα γάργαρα νερά που τρέχουν από τα ρυάκια. Το Lonely Planet αναφέρει ότι η Μηλιά είναι ένας από τους 50 μαγικούς προορισμούς που πρέπει απαραιτήτως να επισκεφτεί κανείς στη ζωή του!

Keywords
Τυχαία Θέματα