Η... λυπητερή για τα τέλη στα Ι.Χ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ... λυπητερή για τα τέλη στα Ι.Χ.Τετάρτη, Νοέμβριος 25, 2015 - 11:35

Τι πρέπει να κάνει κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου για να εντοπίσει (στο ΤΑΧΙSnet) τα ειδοποιητήρια πριν φτάσει στο ταμείο

Αναρτήθηκαν χθες στο σύστημα ΤΑΧΙSnet και στους λογαριασμούς 5.000.000 φορολογουμένων τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2016.

Τα τέλη έχουν αυξηθεί κατά 4,55% έως 9,41% για ορισμένες κατηγορίες Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών,

που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το 2006 έως το 2015, και έχουν μειωθεί για κάποιες άλλες κατηγορίες Ι.Χ. και δικύκλων παλαιότητας άνω των 10 ετών.
Για να δει κάθε ιδιοκτήτης τα ποσά που οφείλει και να εκτυπώσει το ειδοποιητήριο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών, θα πρέπει:

Να μεταβεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr,να εισέλθει στον λογαριασμό του στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, πληκτρολογώντας τους κωδικούς πρόσβασής του καινα μεταβεί στη σελίδα «Ειδοποιήσεις Πληρωμής», που θα του εμφανίσει την Κατάσταση Οχημάτων και τα νέα τέλη.

Εναλλακτικά, αν δεν έχει πρόχειρους τους κωδικούς του, μπορεί να ακολουθήσει τα εξής βήματα:
1. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Εντυπο Τ.Κ. 2016».
2. Στη συνέχεια, στην ειδική φόρμα που εμφανίζεται συμπληρώστε τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
3. Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει να δώσετε την εντολή εκτύπωση για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Για τους συζύγους εμφανίζεται και το ειδοποιητήριο του ή της συζύγου στην περίπτωση που έχει Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους.
Με το ειδοποιητήριο αυτό μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη που αναλογούν στο όχημά τους σε οποιαδήποτε τράπεζα, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στα ΕΛ.ΤΑ., καθώς και μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής με τη χρήση της σχετικής ταυτότητας οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα