Η κρίση «έφαγε» και τα μεζεδάκια!

16:23 4/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ κρίση «έφαγε» και τα μεζεδάκια!Παρασκευή, Μάρτιος 4, 2016 - 16:17

Πέρυσι έφταιγε το τσουχτερό κρύο στην Αθήνα, φέτος η κρίση στην αγορά! Ετσι, για δεύτερη φορά οι κρεοπώλες της Βαρβακείου Αγοράς δεν γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη στήνοντας ψησταριές με δωρεάν μεζέδες για τον κόσμο, όπως έκαναν επί 13 συνεχή χρόνια.

Κάρβουνα άναψαν μόνο τα επιμέρους καταστήματα στη στοά της κρεαταγοράς, με τα κοψίδια να προορίζονται για τους πελάτες τους.

Το 2015 η διανομή φαγητού είχε ματαιωθεί λόγω κακοκαιρίας, καθώς οι κρεοπώλες

δεν ήθελαν να επαναληφθούν οι σκηνές της Τσικνοπέμπτης του 2012, όταν εκατοντάδες πολίτες περίμεναν υπό βροχή για να πάρουν δωρεάν ένα πιάτο με λίγο ψητό κρέας. Και χθες το μεσημέρι απουσίαζε η κλασική εικόνα με τις ψησταριές στην πλατεία και τις τεράστιες ουρές του κόσμου.

Η αιτία όμως ήταν διαφορετική, καθώς, σύμφωνα με τους κρεοπώλες, για να μοιραστεί κρέας στις «στρατιές πεινασμένων», θα έπρεπε να διατεθούν ακόμη και τέσσερις τόνοι προϊόντων! Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Κρεοπωλών Βαρβακείου Κλεάνθη Τσιρώνη, «υπάρχει και μια πικρία για την αντιμετώπιση που είχαμε από τα μέσα ενημέρωσης τα προηγούμενα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση τσικνίσαμε ιδιωτικά, προτιμήσαμε δηλαδή να περιοριστεί ο καθένας στο κατάστημά του. Εγώ άρχισα να ψήνω από τις 7 το πρωί και όσοι προτίμησαν να κάνουν τα ψώνια τους στη Βαρβάκειο, έφαγαν καλά». Πάντως αρκετοί πολίτες, κυρίως άστεγοι, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, πήγαν χθες στη Βαρβάκειο ελπίζοντας ότι θα διανεμηθεί δωρεάν φαγητό.

Παρελθόν

Φαίνεται όμως ότι σιγά σιγά γίνεται παρελθόν η «παράδοση» που ήθελε τους κρεοπώλες της Βαρβακείου να γλεντούν μοιράζοντας τόνους ψητού κρέατος σε χιλιάδες περαστικούς και τον Δήμο Αθηναίων να προσφέρει άφθονο κρασί.

Keywords
Τυχαία Θέματα