Η... κατάρα της «Washington Post»

ΚΟΣΜΟΣΗ... κατάρα της «Washington Post»Πέμπτη, Δεκέμβριος 28, 2017 - 20:42

❱❱ Ο 69χρονος κληρονόμος της θρυλικής εφημερίδας αυτοπυροβολήθηκε 54 χρόνια έπειτα από την αυτοκτονία (με τον ίδιο τρόπο) του πατέρα του

Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Τα βήματα του πατέρα του ακολούθησε μέχρι την τελευταία του στιγμή ο κληρονόμος της «Washington Post» Γουίλιαμ Γκράχαμ, ο οποίος επέλεξε να φύγει από τη ζωή στρέφοντας το όπλο στον κρόταφό του, 54 χρόνια μετά την αυτοκτονία του θρυλικού εκδότη Φιλ και λίγα 24ωρα μετά την πρεμιέρα της ταινίας «The Post» για τη ζωή της μητέρας του.

Ο 69χρονος

δικηγόρος βρέθηκε νεκρός από τραύμα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του με όπλο, στις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη νεκρολογία του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, αφήνοντας πίσω του τη δεύτερη σύζυγό του Σάλι Λέισκερ Γκράχαμ και τα δύο παιδιά του από τον πρώτο γάμο του Ντόναλντ και Στίβεν. Οπως αποκάλυψε ο αδερφός του, Ντόναλντ, στο CNN, ο Γουίλιαμ Γκράχαμ έδινε εδώ και χρόνια μάχη με ένα καρδιακό νόσημα «επώδυνο και εκφυλιστικό», γεγονός που εικάζεται ότι όπλισε τελικά το χέρι του.

Ο Γουίλιαμ Γκράχαμ υπήρξε ένας άκρως επιτυχημένος δικηγόρος, αρχικά στην Ουάσινγκτον και μετέπειτα στην Καλιφόρνια, όπου δίδασκε και στη Νομική Σχολή. «Ηταν υπέροχος τύπος. Ηταν καλός δικηγόρος και υπέροχος δάσκαλος στο UCLA. Κι ένας πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος, που έδινε πολλά χρήματα σε φιλανθρωπίες» ανέφερε ο αδερφός του, Ντόναλντ.

Η εξαγορά

Ο παππούς τους Γιουτζίν Μάγιερ αγόρασε την εφημερίδα «The Post» το 1933, στην οποία μετέπειτα εργάστηκε όλη η οικογένεια έως το 2013, όταν εξαγοράστηκε από τον Τζεφ Μπέζος.

Ο πατέρας τους Φιλ Γκράχαμ, εκδότης της «Washington Post» για 17 χρόνια, αυτοκτόνησε με όπλο το 1963, δίνοντας έτσι τα ηνία της εφημερίδας στη σύζυγό του Κάθριν, η οποία ανέλαβε την έκδοση για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Την Κέι Γκράχαμ, όπως ήταν γνωστή στον χώρο των media, υποδύεται η Μέριλ Στριπ στη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τίτλο «The Post», που διηγείται τον ρόλο που διαδραμάτισε η «Washington Post» στη δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, μέσα από τα οποία αποκαλυπτόταν η παραπλανητική περιγραφή της αμερικανικής κυβέρνησης για τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα