Η Γαλλία αποχαιρέτησε τον «Eλβις» της

ΚΟΣΜΟΣΗ Γαλλία αποχαιρέτησε τον «Eλβις» τηςΔευτέρα, Δεκέμβριος 11, 2017 - 15:09

❱❱ Ενα εκατομμύριο κόσμος στη νεκρώσιμη ακολουθία για τον ρόκερ Τζόνι Χαλιντέι

Με τιμές αρχηγού κράτους, παρουσία ενός 1.000.000 ανθρώπων, στην καρδιά του Παρισιού και σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση η Γαλλία αποχαιρέτησε το Σάββατο τον εθνικό της σταρ, τον δικό της «Ελβις»,

Τζόνι Χαλιντέι.

Η σορός του 74χρονου ρόκερ, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα την Τετάρτη, μεταφέρθηκε με πομπή από το σπίτι του στο προάστιο Μαρν Λα Κοκέτ στο Μοντ Βαλερέν, περνώντας από την Αψίδα του Θριάμβου το μεσημέρι. Στην πομπή συμμετείχαν και 700 μοτοσικλετιστές. Στην εκκλησία Μαντλέν, όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ, διάβασε τον επικήδειο, στον οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κάθε Γάλλος ένιωσε σαν να έχασε ένα μέλος της οικογένειάς του.



Η πραγματική οικογένεια του τραγουδιστή, ωστόσο, η 42χρονη χήρα του Λετίσια και οι υιοθετημένες κόρες τους, η 13χρονη Τζέιντ και η 9χρονη Τζόι, καθώς και τα βιολογικά παιδιά του από προηγούμενους γάμους, η 34χρονη Λόρα Σμετ και ο 51χρονος Ντέιβιντ, πάλευαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Εκτός από τον Γάλλο πρόεδρο, παρόντες στην τελετή ήταν ο προκάτοχός του Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ήταν κουμπάρος στον τελευταίο γάμο του Χαλιντέι.

Η ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ διάβασε στην εκκλησία την Α' Προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ενώ ο ηθοποιός Ζαν Ρενό ένα ποίημα του Ζακ Πρεβέρ, το οποίο είχαν επιλέξει οι μικρές κόρες του Χαλιντέι.
Ο ρόκερ, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του, θα ταφεί το σήμερα το απόγευμα στο θέρετρο της Καραϊβικής Σεν Μπαρτς, όπου είχε περάσει μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές του.

ΛΕΖΑΝΤΑ

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα