Η «έξυπνη» εφαρμογή που νανουρίζει βρέφη

ΚΟΣΜΟΣΗ «έξυπνη» εφαρμογή που νανουρίζει βρέφηΠαρασκευή, Μάιος 22, 2015 - 16:35

Τέλος στην αϋπνία, τον μεγαλύτερο μπελά των γονιών με νεογέννητα μωρά, υπόσχεται να βάλει νέα εφαρμογή για smartphones, η οποία αναλαμβάνει να τα νανουρίζει κάθε φορά που ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να ξανακοιμούνται.

Η SleepHero χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του smartphone προκειμένου να ανιχνεύσει ήχους και να «καταλάβει» πότε ξυπνάει το μωρό. Τότε αναπαράγει

το ηχητικό μήνυμα που έχουν επιλέξει οι γονείς προκειμένου να το αποκοιμίσει. Αυτό μπορεί να είναι κάποιο παραμύθι που διαβάζει η μαμά ή ο μπαμπάς ή κάποιο νανούρισμα. Η οικία φωνή χαλαρώνει το μωρό που νομίζει ότι ο γονιός είναι δίπλα του, οπότε κοιμάται ξανά. Η εφαρμογή διαθέτει και άλλους χαλαρωτικούς ήχους όπως ο χτύπος της καρδιάς, το τιτίβισμα των πουλιών, το αεράκι του βουνού, αλλά και πιο περίεργους όπως ο ήχος του καφέ που βράζει, του σεσουάρ μαλλιών ή οι ήχοι σε καμπίνα αεροπλάνου. Η ιδέα ανήκει στον Ρομπ Τονγκ από το Σάρεϊ της Βρετανίας, ο οποίος έφτασε στα όρια της σωματικής αντοχής του από το κλάμα του γιου του, Φρέντι, κάθε φορά που ξυπνούσε τις νύχτες.

Είχε δε την ευκαιρία να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα του SleepHero και στη μικρή αδερφή του, την Γκρέις. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι σχεδιασμένη, ώστε να είναι αποτελεσματική σε παιδιά έως τριών ετών. Βέβαια δεν έχει κανένα αποτέλεσμα αν το μωρό ξυπνάει επειδή πεινάει ή χρειάζεται αλλαγή πάνας.

SleepHero
Keywords
Τυχαία Θέματα