Η επιτυχία είναι θέμα & χημείας!

SHOWBIZΗ επιτυχία είναι θέμα & χημείας!Κυριακή, Σεπτέμβριος 21, 2014 - 13:30

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την «Priscilla» στο θέατρο Badminton την προηγούμενη σεζόν. Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ, που σκηνοθέτησε ο Φωκάς Ευαγγελινός, επιστρέφει από τις 26 Σεπτεμβρίου για λίγες μόνο παραστάσεις και ο παραπάνω εντυπωσιακός αριθμός θεατών αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο. Στο πλευρό του Γιώργου Καπουτζίδη, ο οποίος κρατά έναν από τους βασικούς ρόλους

στο έργο, θα βρεθεί ξανά ένας παλιός του γνώριμος, ο «κύριος Θωμάς» του θρυλικού «Παρά Πέντε», κατά κόσμον Παύλος Ορκόπουλος.

«Οταν με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος και μου πρότεινε τον ρόλο μου στο "Priscilla" χάρηκα πολύ, γιατί ήξερα ότι αντιμετωπίζει τα πράγματα με έναν δικό του τρόπο, πολύ διεισδυτικό και εξαιρετικά σοβαρό. Η συνεργασία μας υπήρξε άψογη την προηγούμενη σεζόν κι έτσι συνεχίζει και φέτος» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο δημοφιλής ηθοποιός. «Το γεγονός ότι ο Γιώργος διασκεύασε στα ελληνικά το μιούζικαλ μαζί με τον Σταμάτη Πατρώνη, ο οποίος ήταν βοηθός του και στο "Παρά Πέντε", με έκανε να πω αμέσως το "ναι" σ' αυτή τη συνεργασία, διότι πρόκειται για ένα δίδυμο-εγγύηση. Εν συνεχεία αποδείχτηκε ότι είχε χημεία όλη η ομάδα κι έτσι η προσπάθειά μας λειτούργησε. Πάντοτε συμβαίνει αυτό όταν συνεργάζεσαι με ικανούς και καλής πάστας ανθρώπους» συμπληρώνει.

Το story
Το μιούζικαλ «Priscilla - Η Βασίλισσα της Ερήμου» αφηγείται τη διασκεδαστική, αλλά και συγκινητική ιστορία τριών φίλων - drag queen καλλιτεχνών, που διασχίζουν την Αυστραλία από το Σίδνεϊ ως το Αλις Σπρινγκς, αφού ο Τικ (με καλλιτεχνικό όνομα Μίτζι) έχει προσκληθεί από την πρώην σύζυγό του Μάριον για να παρουσιάσει το σόου του στο καζίνο που διευθύνει η ίδια και να δει τον γιο του, που έχει γίνει 8 ετών.

Οι Τικ-Μίτζι (Γιώργος Καπουτζίδης), Μπερναντέτ (Φώτης Σεργουλόπουλος) και Ανταμ-Φελίσια (Παναγιώτης Πετράκης) πραγματοποιούν το δικό τους ταξίδι αυτογνωσίας, καθώς διασχίζουν την έρημο της Αυστραλίας με ένα σαραβαλιασμένο λεωφορείο, που ονόμασαν «Priscilla». Αυτό κάποια στιγμή μένει και τότε καλείται ο Παύλος Ορκόπουλος για να το επιδιορθώσει. «Εκτός από ένα λαμπερό πάρτι με χορό και τραγούδι επί σκηνής, η παράσταση αποτελεί κι έναν... ύμνο στη διαφορετικότητα. Πιστεύω ότι τέτοιου είδους δουλειές βοηθούν τους θεατές να σκεφτούν και να... ανοίξουν το μυαλό τους λιγάκι παραπάνω. Αλλωστε, αυτή η διαφορετικότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ανάλογο σεβασμό σε όλα τα επίπεδα» συνεχίζει ο Παύλος Ορκόπουλος.

Σε ερώτησή μας αν η ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει ρατσιστικά τους γκέι και τις τρανσέξουαλ, ο δημοφιλής ηθοποιός σημειώνει: «Η ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει με τη γνωστή στάση της οτιδήποτε διαφορετικό γενικά, κι αυτό είναι ένα ζήτημα. Πιστεύω όμως ότι τα πάντα κατακτώνται. Τίποτα δεν χαρίζεται. Αν ο κόσμος δεν αντιμετωπίσει πρώτος χωρίς ρατσισμό τη διαφορετικότητα, πώς περιμένουμε να το κάνει η Πολιτεία;» αναρωτιέται ρητορικά. Οσο για το περιβόητο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των γκέι ζευγαριών, για το οποίο γίνεται συχνά πολύς λόγος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; «Νομίζω ότι γίνεται πολύς λόγος απλά. Αυτά είναι θέματα που κανονικά θα έπρεπε να είναι λυμένα. Μιλάμε για στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα» σχολιάζει.

Στη «Μήδεια»

Οσο για τα θεατρικά σχέδιά του μετά το μιούζικαλ «Priscilla»; Εχει στα σκαριά την επανάληψη της «Μήδειας» του Μποστ με τον θίασο του Θανάση Παπαγεωργίου και της Λήδας Πρωτοψάλτη, έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια! «Με τον Θανάση υπήρξαμε συνεργάτες επί 24 συναπτά έτη, ανεβάζοντας πολλές παραστάσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και η "Μήδεια", που γράφτηκε για εμάς από τον Μέντη Μποσταντζόγλου και την πρωτοπαίξαμε το 1993 στον ίδιο χώρο όπου θα ανέβει και φέτος. Η τελευταία φορά που βρεθήκαμε θεατρικά με τον Θανάση ήταν το 2003 περιοδεύοντας με το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας και φέτος, που θα ξανασμίξουμε στο σανίδι, είμαστε αμφότεροι ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτό» αναφέρει ο Παύλος Ορκόπουλος, προσθέτοντας ότι ο θίασος ήδη κάνει πρόβες, δίχως όμως να έχει προγραμματιστεί ακόμη η ημερομηνία της πρεμιέρας τους.

Στην ίδια παράσταση θα παίξει και η σύζυγός του Νίκη Χατζίδου. «Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δουλέψει μαζί στο θέατρο. Απλώς, και με τη Νίκη είχαμε να βρεθούμε χρόνια στην ίδια σκηνή και οπωσδήποτε θα είναι ευχάριστη η συνύπαρξή μας. Αλλωστε, έπαιζε κι εκείνη στη "Μήδεια" του Μποστ το 1993». Πατέρας δύο παιδιών, ο Παύλος Ορκόπουλος έγινε πρόσφατα παππούς, αφού η κόρη του Βασιλική απέκτησε μωρό. Ακολουθώντας τα βήματα των γονιών της, η Βασιλική ασχολήθηκε κι αυτή με την ηθοποιία, ενώ ο αδελφός της Βασίλης σπούδασε σκηνοθεσία. «Δεν έδωσα επαγγελματικές κατευθύνσεις στα παιδιά μου, αλλά δεν μπορούσα να τους πω και να μη γίνουν ηθοποιοί. Εκαναν τις επιλογές τους μόνα τους. Αλλωστε, το καλλιτεχνικό ένστικτο είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει. Ενας λόγος παραπάνω όταν είναι και οι γονείς καλλιτέχνες. Την ασχολία των γονιών τους τα παιδιά μπορούν να την αγαπήσουν ή να τη μισήσουν».
Σε ό,τι αφορά τα νέα τηλεοπτικά σχέδιά του, ο Παύλος Ορκόπουλος θα βρίσκεται φέτος στη νέα σειρά του Alpha «Το σόι σου», σε σκηνοθεσία Νίκου Ζαπατίνα. Θα δώσει σάρκα και οστά σε έναν νευρολόγο, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Οι συντελεστές

«Το καστ είναι όλο εξαιρετικό και η παραγωγή περιβάλλει τη σειρά με στοργή, αγάπη και σοβαρότητα. Κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό στις μέρες που διανύουμε. Μόλις κάναμε τη φωτογράφισή μας και γυρίσαμε το τρέιλερ, ενώ όπου να 'ναι θα μπούμε σε γυρίσματα. Θεωρώ ότι αυτή η σειρά έχει να κάνει με την οικογένεια και η οικογένεια στην Ελλάδα έχει πολύ ψωμί» εξηγεί ο ηθοποιός, που ασχολείται παράλληλα και με δύο κινηματογραφικές ταινίες. Πρόκειται για το «Απόψε τρώμε στις Ιοκάστης», ένα παλιότερο, πολύ πετυχημένο θεατρικό έργο, που μεταφέρει τώρα στη μεγάλη οθόνη ο Βασίλης Μυριανθόπουλος και το «Sundan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, το οποίο γυρίστηκε το καλοκαίρι στην Αντίπαρο. «Είχα παίξει και στο θεατρικό "Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης" και χάρηκα πολύ που μου προτάθηκε να αναλάβω τον ίδιο ρόλο και στην ταινία που ετοιμάζει ο Βασίλης Μυριανθόπουλος. Σε ό,τι αφορά το "Sundan", θα ενσαρκώσω τον δήμαρχο της νήσου».

Ο Καπουτζίδης είναι... δαιμόνιος
Το σίριαλ «Στο Παρά Πέντε», η προηγούμενη συνεργασία του Παύλου Ορκόπουλου με τον Γιώργο Καπουτζίδη, γράφτηκε με χρυσά γράμματα στη νεότερη τηλεοπτική ιστορία. Συνεχίζει μάλιστα και στις επαναλήψεις του να καταγράφει υψηλά νούμερα στο τηλεβαρόμετρο της Nielsen. «Θα ήθελα να το παρακολουθήσω ξανά, αλλά δεν έχω προλάβει. Από τον κόσμο το έμαθα ότι παιζόταν ξανά τον περασμένο μήνα. Εκείνο που διέκρινα είναι ότι ακόμη και τώρα, μία δεκαετία μετά, το "Παρά Πέντε" εξακολουθεί να κερδίζει κοινό. Ανακαλύπτω ότι παιδιά που ήταν πολύ μικρά και δεν καταλάβαιναν πολλά από την υπόθεσή του τότε έχουν γίνει τώρα θεατές του, και μάλιστα ένθερμοι. Αυτό είναι καταπληκτικό» αναφέρει ο πάλαι ποτέ τηλεοπτικός «Θωμάς», που είχε γίνει το «μήλον της Εριδος» ανάμεσα στη «Ζουμπουλία» και τη «Μαριλένα». Ο ίδιος, έχοντας την ευκαιρία πια να κρίνει το εν λόγω σίριαλ αποστασιοποιημένα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είχε πολλές αρετές σε όλα τα επίπεδα. «Δεν ήταν απλώς μια καλογραμμένη κωμωδία με δυνατές ατάκες. Εδειξε τη δύναμη της φιλίας, πώς ενώθηκε και πάλεψε για έναν κοινό σκοπό μια παρέα από ανομοιογενή πλάσματα. Το "Παρά Πέντε" είχε χιούμορ, αστυνομική πλοκή, συγκίνηση, σασπένς και πολλές φορές τα έβαλε με την εξουσία. Δεν είναι τυχαία που αυτή η σειρά κερδίζει ακόμη κοινό. Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι δαιμόνιος και θεωρώ ότι και το νέο σίριαλ που ετοιμάζει τώρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα».


Ηλίας Μαραβέγιας

Keywords
θεμα, επιτυχια, φωτης σεργουλοπουλος, εν λόγω, θεατρο, badminton, espresso, queen, τικ, μποστ, δηπεθε, νέα, alpha, ελλαδα, καλοκαιρι, nielsen, σασπένς, σταση εργασιας, leslie nielsen, Λιμάνι του Σίδνεϊ, σασα σταματη, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, ξανα, ημερομήνια, γκει, αυστραλια, ηθοποιοι, ηθοποιος, θιασος, μωρο, τα νεα, ταινιες, τηλεφωνο, χημεια, alpha, queen, αγαπη, απλα, αψογη, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γονεις, γυρισματα, δυναμη, δηπεθε, δωσει, διδυμο, εγινε, εγγυηση, ευκαιρια, υπαρχει, εν λόγω, ενστικτο, επρεπε, ετη, ετων, ιδια, ιδιο, ηθοποιια, υποθεση, θεατρο badminton, κι αλλο, κωμωδια, λεωφορειο, μιουζικαλ, μιρκα παπακωνσταντινου, μυαλο, μποστ, μονα, νικη, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, ονομα, οπωσδηποτε, οστα, παιδια, παπακωνσταντινου, πολιτεια, ρολο, σεζον, συζυγο, συνεχεια, σειρα, σιριαλ, σκηνοθεσια, σοου, σοι, σχεδια, τικ, τρειλερ, φωκας, φωκας ευαγγελινος, φορα, χιουμορ, badminton, βηματα, δουλειες, ελληνικα, ιδιαιτερα, nielsen, παυλος, σασπένς, σκηνη, ταξιδι, θεματα, βοηθος
Τυχαία Θέματα