Η... επίσκεψη των όμορφων κύκνων!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ... επίσκεψη των όμορφων κύκνων!Τρίτη, Μάρτιος 21, 2017 - 17:47

Τα αποδημητικά πτηνά σταμάτησαν στη Νέα Κίο προτού συνεχίσουν (προς Βορρά) το ταξίδι τους

Την πρώτη ημέρα της άνοιξης διάλεξαν οι κύκνοι για να κάνουν μεγαλοπρεπή εμφάνιση στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, στο Ναύπλιο.

Τα εντυπωσιακά πτηνά σταμάτησαν για λίγο το ταξίδι τους και έκαναν στάση για φαγητό και ξεκούραση στα ήσυχα νερά της περιοχής, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον

των περαστικών, αλλά και των φωτογράφων, που έσπευσαν να απαθανατίσουν τους πανέμορφους επισκέπτες.



Οι κύκνοι είναι μόνο ένα από τα πολλά είδη πτηνών που φιλοξενούνται τακτικά στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου, όπου βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο για να ξεκουραστούν και να τραφούν.

Μετανάστευση

Κάθε χρόνο εκατοντάδες ταξιδιάρικα πουλιά κάνουν έντονο το στίγμα της πανίδας στην περιοχή, αφού μεταναστεύουν στα έλη του υδροβιότοπου κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, ενώ άλλα είδη τον επισκέπτονται την άνοιξη, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από Νότο προς Βορρά.



Στην περιοχή έχουν κατά καιρούς παρατηρηθεί διάφορα υδρόβια και αποδημητικά πουλιά, όπως ροζ φλαμίνγκο, αγριόχηνες, πάπιες και ψαροπούλια, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο εμφανίστηκε ένα σμήνος από σπάνιες πουπουλόπαπιες, που κανονικά απαντώνται σχεδόν αποκλειστικά στον παγωμένο Βορρά και ειδικά στη Σκανδιναβία! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υδροβιότοπος Ναυπλίου - Νέας Κίου δεν έχει ενταχθεί στο περιβαλλοντικό δίκτυο Natura, παρά το αδιαμφισβήτητο οικολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα