Η χρυσή φάμπρικα των «Gipsy Kings»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ χρυσή φάμπρικα των «Gipsy Kings»Τρίτη, Ιανουάριος 31, 2017 - 17:54

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας 50 (!) κοσμηματοπωλεία αλλά και ενεχυροδανειστήρια της Αττικής. Σαφάρι για το «χυτήριο» της σπείρας, όπου έλιωναν κοσμήματα και τα έστελναν στο εξωτερικό

Ανοίγει κι άλλο ο κύκλος των ερευνών για την πλήρη εξάρθρωση της μαφίας Ρομά, που είχε ρημάξει σπίτια πλουσίων (και όχι μόνο) ανά την Ελλάδα, φτάνοντας στο σημείο να κάνει εξαγωγές

δεκάδων κιλών κλεμμένου χρυσού τον μήνα σε χώρες της Ευρώπης! Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο 50 (!) κοσμηματοπωλεία και ενεχυροδανειστήρια μόνο στην Αττική, διερευνώντας εάν υπήρχε συνεργασία με τους «Gipsy Kings».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί (κυρίως της Ασφάλειας Αμαρουσίου που ξεσκέπασε τη δράση της μαφίας) έχουν στρέψει πλέον τις έρευνές τους στο τεράστιο δίκτυο που φέρεται ότι είχαν δημιουργήσει τα μέλη της συμμορίας προκειμένου να «σπρώχνουν» τα χρυσαφικά, να τα μετατρέπουν σε πλάκες χρυσού και να τα βγάζουν στο εξωτερικό, όπου υπάρχει ζήτηση για χρυσό.

Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε νέα χαρτογράφηση ενεχυροδανειστηρίων και γνωστών κεντρικών κοσμηματοπωλείων, που πιθανόν να είχαν άμεση συνεργασία -όσον αφορά την κλεπταποδοχή- με τους κατηγορούμενους Ρομά, τα στοιχεία των οποίων δημοσιοποίησε πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής διάταξης.

Πλάκες

«Οι έρευνες προχωρούν βήμα προς βήμα και είναι δυνατόν τα ελεγχθέντα καταστήματα -κοσμηματοπωλεία και ενεχυροδανειστήρια- να φθάσουν σε αριθμό τα 50» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των εν εξελίξει ερευνών. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες για συγκεκριμένη περιοχή και κάνουν ήδη έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουν το χυτήριο όπου μεταφέρονταν τα κλοπιμαία προκειμένου να μετατραπούν σε πλάκες χρυσού και να ταξιδέψουν εκτός συνόρων, κυρίως σε Γερμανία, Ιταλία και Βέλγιο.



Εξάλλου, με βάση τις ίδιες πηγές, οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ρομά είχαν καταφέρει μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων να απλώσουν τα δίχτυα τους στα σαλόνια της Αθήνας και με τις υψηλές γνωριμίες τους να δημιουργήσουν ένα δαιδαλώδες σύστημα κλεπταποδόχων και «διακινητών» του χρυσού στην Ευρώπη. Ενας από τους φερόμενους κλεπταποδόχους -σύμφωνα με το κατηγορητήριο-, ο 39χρονος Αλέξανδρος Αγγλούπας, παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές Χίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές του συγκεκριμένου προσώπου εξετάζονται τόσο από τις δικαστικές Αρχές όσο και από τους αστυνομικούς που δεν έχουν κλείσει τον φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα