Η... Μπουμπουλίνα γίνεται τρισδιάστατη

SHOWBIZΗ... Μπουμπουλίνα γίνεται τρισδιάστατηΤρίτη, Σεπτέμβριος 12, 2017 - 17:06

❱❱ Η Μιμή Ντενίση θα ανεβάσει ξανά (το 2021) το έργο «Εγώ, η Λασκαρίνα» χρησιμοποιώντας hi-tech μέσα

Aπό τον
Αλκίνοο Μπουνιά

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα της Μιμής Ντενίση επιστρέφει στη σκηνή με χολιγουντιανά εφέ!

Η «Espresso» αποκαλύπτει το μεγαλόπνοο πλάνο της σημαντικής ηθοποιού και δημιουργού, η οποία σχεδιάζει να ανεβάσει και πάλι την παράσταση «Εγώ, η Λασκαρίνα» το 2021, όταν συμπληρωθούν 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, εμπλουτίζοντας

το οπτικό κομμάτι με τη χρήση των πιο σύγχρονων μέσων που προσφέρει η τεχνολογία.

Ετσι, θα δούμε τις επικές μάχες -κι όχι μόνο- να «ξετυλίγονται» μπροστά στα μάτια μας, σε μια πανδαισία 3D εικόνων, κάτι το οποίο έγινε και στην παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», σε μικρότερο όμως βαθμό. Εννοείται ότι το έργο θα υποστεί το απαραίτητο ρετούς, η Μιμή θα κρατήσει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κυράς της Επανάστασης, ενώ θα την πλαισιώσουν σπουδαίοι ηθοποιοί στους ρόλους, τους οποίους στην πρώτη διανομή κράτησαν μεγάλα «κεφάλαια» του ελληνικού κινηματογράφου.

Η παράσταση «Εγώ, η Λασκαρίνα» ανέβηκε στο θέατρο Ακροπόλ το 1999, για μια σεζόν, και υπήρξε το κύκνειο άσμα του μεγάλου Μίνω Βολανάκη, ο οποίος το σκηνοθέτησε με τον Κοραή Δαμάτη. Το κείμενο ήταν της ίδιας της Ντενίση και μάλιστα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Περίπλους. Στο πλευρό της πρωταγωνίστριας βρέθηκαν οι Πασχάλης Τσαρούχας, Αντώνης Μομπαϊτζής, Λιάνα Παρούση, Αχμέντ Νέντερ, Μάριος Ιορδάνου και οι αείμνηστοι Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Φούντας και Σπύρος Καλογήρου.

Θα πρέπει να πούμε ότι το ιστορικό, αισθηματικό θεατρικό έργο προβλήθηκε και τηλεοπτικά μέσα από το Star το 2001, ενώ την εποχή που ανέβηκε στο Ακροπόλ αποτέλεσε θέμα συζήτησης ακόμη και σε τηλεοπτικές εκπομπές, με τα σχόλια να είναι ποικίλα.

Ωστόσο, κανείς δεν αμφισβήτησε το μέγεθος της παραγωγής, η οποία ήταν μια από τις μεγαλύτερες της σεζόν -αν όχι η μεγαλύτερη- και η απαρχή για τη μετέπειτα πορεία της Ντενίση ως μιας από τις πιο εμπνευσμένες θεατρικές δημιουργούς.

Να συμπληρώσουμε, τέλος, ότι η Μιμή το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στις Σπέτσες ως επίτιμη καλεσμένη στο κάψιμο της Αρμάτας, λόγω του ρόλου της.

Με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ στο Μέγαρο για το ντοκιμαντέρ της προσφυγιάς

Στις 22 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, η Μιμή Ντενίση θα υποδεχτεί τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Sea sorrow», το οποίο αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της σπουδαίας Αγγλίδας ηθοποιού. Στο πλευρό της βραβευμένης με Οσκαρ καλλιτέχνιδας θα βρεθεί και ο λόρδος Αλφρεντ Νταπς, πρώην βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας. Το ντοκιμαντέρ είναι ένας στοχασμός της Ρεντγκρέιβ πάνω στην προσφυγική κρίση, που περνάει μέσα από τα μάτια παιδιών, τα οποία ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, αλλά και τη φωνή καλλιτεχνών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία και η Βρετανία. Ο τίτλος του παραπέμπει στην «Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο επίσης οσκαρικός ηθοποιός Ρέιφ Φάινς απαγγέλλει στίχους κατά τη διάρκεια του φιλμ. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την προβολή της ταινίας εκείνη τη μέρα θα διατεθούν στις οργανώσεις Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Safe Passage. Η Μιμή θα προλογίσει τη βραδιά, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τους Βανέσα Ρεντγκρέιβ, λόρδο Αλφρεντ Νταμπς και εκπροσώπους των δύο μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπουμπουλίνα,bouboulina