Η αληθινή νεράιδα Τίνκερμπελ

13:29 4/5/2014 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΗ αληθινή νεράιδα ΤίνκερμπελΚυριακή, Μάιος 4, 2014 - 12:30

Το πρωί εργάζεται ως πωλήτρια, το βράδυ πιάνει δουλειά ως νεράιδα. Θέλοντας να προσθέσει μια πινελιά μαγείας στον άχαρο κόσμο που ζούμε, η 22χρονη Τζέμα Μπερντ ντύνεται τα βράδια Τίνκερμπελ προκειμένου να δώσει λίγη χαρά σε άρρωστα παιδιά.

Ορκισμένη φαν των ταινιών Disney, όυαν η Μπερντ φεύγει από το κατάστημα video games στο οποίο εργάζεται,

μεταμορφώνεται σε ηρωίδα των ταινιών της. Φορώντας άλλοτε τα φτερά της αγαπημένης νεράιδας του Πίτερ Παν και άλλοτε τις μακριές κοτσίδες της Ραπουνζέλ, επισκέπτεται άρρωστα παιδιά σε νοσοκομεία για να φωτογραφηθεί μαζί τους ή γράφει γράμματα και στέλνει δώρα σε όσα είναι πολύ βαριά άρρωστα για να δεχτούν επισκέψεις.

«Είναι πολύ ωραίο να φοράς εντυπωσιακά φορέματα και να μπορείς να δραπετεύσεις από τον πραγματικό κόσμο. Βάζω την περούκα μου, τη στολή μου και μεταμορφώνομαι. Είναι το όνειρο κάθε μικρού κοριτσιού να γίνει Σταχτοπούτα. Εγώ μπορώ να το κάνω πραγματικότητα» λέει η 22χρονη Βρετανίδα, η οποία ξοδεύει μεγάλα ποσά σε ρούχα και αξεσουάρ για τις ηρωίδες που υποδύεται.

Για τις μεταμορφώσεις της χρειάζεται δύο ώρες προετοιμασία και περίπου 150 ευρώ. Ο πατέρας της Ντέιβιντ, εργαζόμενος σε εργοστάσιο, έχει επωμιστεί τις μεταφορές της στα πάρτι ή τα νοσοκομεία, ενώ η μητέρα της Καρολάιν, νηπιαγωγός στο επάγγελμα, τη βοηθά με τη μουσική και τις στολές.

«Η δουλειά μου δεν σχετίζεται με την Disney, όμως μελετάω τις ταινίες της για έμπνευση. Πιστεύω ότι τα κλασικά παραμύθια φέρουν ηθικά διδάγματα και υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που αποτελούν καλά πρότυπα για τα παιδιά, ιδιαίτερα μάλιστα οι πριγκίπισσες. Στην “Ωραία και το τέρας” μαθαίνουμε ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, στην “Πριγκίπισσα και τον βάτραχο” ότι πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για τους στόχους μας και στη νεότερη ταινία της “Ψυχρά κι ανάποδα” διδασκόμαστε την αξία της οικογένειας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Μπερν επισημαίνοντας με αυτούς τους ήρωες μπορούν να ταυτιστούν μικροί και μεγάλοι.

Η... Χιονάτη και ο «ρόλος» της γιαγιάς

Η αγάπη της για τον κόσμο των παραμυθιών άρχισε από την ηλικία των τριών ετών, όταν η γιαγιά της Οντρεϊ της έφτιαξε μια στολή Χιονάτης. «Σκέφτηκα “ουάου, αυτό είναι εκπληκτικό. Μπορώ να γίνω πριγκίπισσα” κι έτσι άρχισαν όλα» λέει.

Η Μπερντ σπούδασε μιούζικαλ προκειμένου να μπορεί στον ελεύθερό της χρόνο να διασκεδάζει παιδιά και ενηλίκους σε θέρετρα διακοπών ή σε νοσοκομεία. Ονειρό της ήταν να καταφέρει να μπει στον επίσημο θίασο καλλιτεχνών του Disney World στη Φλόριντα, όμως απογοητεύτηκε, όταν την ενημέρωσαν ότι με ύψος 1,52 μ. ήταν πολύ κοντή για ηρωίδα.

Εκείνη δεν το έβαλε κάτω και τον Οκτώβριο αποφάσισε να γίνει μια αληθινή part-time πριγκίπισσα ιδρύοντας την εταιρία Enchanting Story Book Parties. Εναντι αμοιβής προσφέρει ψυχαγωγία σε παιδικά πάρτι προκειμένου να βγάζει χρήματα και να μπορεί να βοηθάει άρρωστα παιδιά δωρεάν.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα