Η... αχόρταγη «Αντουανέτα» του «Αkisgate»

12:20 1/3/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ... αχόρταγη «Αντουανέτα» του «Αkisgate»Τετάρτη, Μάρτιος 1, 2017 - 12:20

Αποκαλυπτικοί διάλογοι στο δικαστήριο με κατηγορούμενο τον Νίκο Ζήγρα, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του η Βίκυ Σταμάτη για το βιβλίο που είχε γράψει

Ακόμη ένα επεισόδιο στο δικαστικό σίριαλ με πρωταγωνιστές τους βασικούς κατηγορουμένους στην υπόθεση των TOR-M1 γράφτηκε χθες το πρωί σε αίθουσα του κτιρίου 9 της Ευελπίδων.

Από την Νικολία Σιμονέτη

Αυτήν τη φορά στο εδώλιο καθόταν ο Νίκος Ζήγρας αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της δυσφήμησης και της εξύβρισης, έπειτα από μήνυση που

είχε υποβάλει η Βίκυ Σταμάτη. Η εγκαλούσα, όμως, όχι μόνο δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά επιτέθηκε στον δικαστικό επιμελητή που προσπάθησε να της επιδώσει την κλήση!

Αφορμή για τη διαμάχη αποτέλεσε το βιβλίο του Νίκου Ζήγρα υπό τον τίτλο «...Akis GATE», στο οποίο αναφέρεται διεξοδικά στα πρόσωπα του σκανδάλου, χωρίς όμως να τα κατονομάζει, κάνοντας ειδική μνεία στην «Αντουανέτα». Πρόκειται για μια γυναίκα την οποία χαρακτηρίζει «σπάταλη», «γεμάτη αδυναμίες και ανασφάλειες», «αχόρταγη στις αγορές της», χωρίς να ενδιαφέρεται «αν τα λεφτά ήταν δικά της ή κλεμμένα».

«Υπάρχει ένα βιβλίο το οποίο είχε γράψει ο Ζήγρας και δεν υπάρχει αναφορά του ονόματός της. Υπάρχει αναφορά σε μια Αντουανέτα και η εγκαλούσα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για εκείνη. Πώς ταυτίζεται; Ποιο είναι το όνομα της κυρίας Σταμάτη στην κοινωνία; Ο κόσμος την απαξιώνει. Εβρισε ακόμη και τον επιμελητή!» ανέφερε στο δικαστήριο ο συνήγορος του κατηγορουμένου Στέλιος Γκαρίπης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν υπήρχε μάρτυρας από καμία πλευρά και αναγνώστηκαν έγγραφα από την κατάθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου στους Ελβετούς ανακριτές, στους οποίους είχε υποστηρίξει ότι «είχε σχέση με τη Σταμάτη από το 1996, αν και παντρεμένος, και της είχε ανοίξει λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα».
Μάλιστα, αναγνώσθηκε και έγγραφο της τράπεζας UBS, στο οποίο αναφέρεται ότι «η Βίκυ Σταμάτη εμφανιζόταν ως σύζυγος του κ. Ζήγρα, για να μπορέσει να ανοίξει λογαριασμούς».

«Δηλητήριο»

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως πρόκειται για ένα διήγημα και όχι για ιστορικό κείμενο. «Είναι μια ιστορία που προσπαθεί να αναδείξει τις μίζες. Οτι είναι ένα δηλητήριο, που οποίος το πίνει είναι εθιστικό κι δημιουργεί δυστυχία. Ηθελα να γράψω για να μάθει ο κόσμος ορισμένα πράγματα. Για να μην υπάρχει ταύτιση, έβαλα άλλα ονόματα. Το Ακης βγαίνει από πολλά ονόματα. Ο ίδιος δεν έκανε μήνυση. Οποιαδήποτε ανάμειξη προσώπων μπορεί να είναι εντελώς συμπτωματική. Η κυρία γιατί δεν έρχεται εδώ; Φοβάται την κατακραυγή του κόσμου απέξω;» είπε ο κ. Ζήγρας.

Πρόεδρος: Τι γυναίκα ήταν; Ηταν σπάταλη;
Ζήγρας: Τα έχω πει στα δικαστήρια. Ηθελε να έχει σύζυγο βουλευτή και υπουργό. Ηθελε να είναι ένα υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο.
Π.: Ηξερε ότι τα χρήματα που ξόδευε δεν ήταν νόμιμα;
Ζ.: Ολη η οικογένεια ήξερε.
Π.: Είχε ενδοιασμούς;
Ζ.: Δεν νομίζω πως ενδιέφερε κανέναν. Απ’ όλους τους κατηγορουμένους μόνο εγώ δήλωσα ένοχος. Η Σταμάτη ταξίδευε πολύ και πλήρωνε πάντα μετρητά. Οι άνθρωποι του Κολωνακίου έτριβαν τα χέρια τους. Εδινε φιλοδώρημα 100 ευρώ σε εστιατόρια.
Π.: Μου λέτε ότι όσα περιγράφετε, ακόμα και αν μιλάμε για τη Σταμάτη, είναι αληθή.
Εισαγγελέας: Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λέτε ότι γράψατε ένα βιογραφικό βιβλίο.
Ζ.: Τα γράφω στο επόμενο.

Τη μετατροπή της κατηγορίας σε εξύβριση και την παύση της ποινικής δίωξης πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, με το δικαστήριο να την υιοθετεί. «Θεωρώ ότι οι αναφορές του κατηγορουμένου αφορούσαν το ζεύγος Τσοχατζόπουλου - Σταμάτη. Ο κόσμος σκέφτεται αμέσως το ζευγάρι. Ωστόσο, από το υλικό της δικογραφίας, που είναι κοινό κτήμα και στο ακροατήριο, θεωρώ ότι είναι αληθή τα γεγονότα. Δεν είναι δυσφημιστικά, αλλά θεωρώ ότι έχουν σκοπό εξύβρισης. Προτείνω να αθωωθεί από δυσφήμηση, αλλά να μετατραπεί η κατηγορία σε εξύβριση και να παύσει η δίωξη».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα