Η Espresso στον ουρανοξύστη των θαλασσών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠεριήγηση στο «Ovation of the seas»Η Espresso στον ουρανοξύστη των θαλασσώνΠαρασκευή, Ιούνιος 17, 2016 - 13:41

Βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας μοιάζει το κρουαζιερόπλοιο «Ovation of the seas», το οποίο μετά το πρόσφατο πέρασμά του για λίγες ώρες από το λιμάνι του Πειραιά ολοκληρώνει σήμερα τη διάρκειας δύο μηνών κρουαζιέρα του με τελικό προορισμό το Τιαντζίν της Κίνας! Ο υπερπολυτελής «ουρανοξύστης» με την προηγμένη τεχνολογία

έχει 2.091 καμπίνες, 18 καταστρώματα και 16 ασανσέρ!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Το πλοίο-θηρίο της Royal Caribbean διαθέτει μια σειρά από υπηρεσίες που κάνει το ταξίδι των 4.180 επιβατών να μοιάζει με όνειρο!

Η «Espresso» περιηγήθηκε στους χώρους του «Ovation of the seas», όπου δεσπόζουν μεταξύ άλλων το ρομπότ-μπάρμαν (!), ο προσομοιωτής surf και ελεύθερης πτώσης, και η κάψουλα παρατήρησης σε σχήμα διαμαντιού, που πραγματοποιεί μια ήρεμη πτήση 300 ποδών πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, προσφέροντας εκπληκτική πανοραμική θέα!

Ακόμα πιο ιδιαίτερο είναι το θέαμα που παρουσιάζει η πολυεπίπεδη αίθουσα διασκέδασης Two70, όπου συνδυάζονται άψογα η ψυχαγωγία με την τεχνολογία, με τα μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στη θάλασσα να μετατρέπονται τα βράδια στα πιο σύγχρονα 3D σκηνικά!

«Παιχνίδια» με τη φαντασία

Ο χώρος προσφέρει ακροατήρια τεράστιων δυνατοτήτων, εξασφαλίζοντας σε όλη την αίθουσα εμπειρίες που καθηλώνουν. Τα παράθυρα Vistarama, τα οποία επεκτείνονται από το δάπεδο έως την οροφή, μπορούν να ρυθμιστούν σε οποιαδήποτε σκηνή -πραγματική ή φανταστική- και ο συνδυασμός 18 προβολέων δημιουργεί μια ατμοσφαιρική επιφάνεια με πάνω από 100 πόδια πλάτος και 20 πόδια ύψος!


Ενας «θίασος» από έξι ευέλικτες οθόνες-ρομπότ σε συνδυασμό με άρτια εκπαιδευμένους ερμηνευτές, μουσική και ειδικά εφέ παρέχει στους επισκέπτες των μπροστινών καθισμάτων εντυπωσιακά οπτικά σόου, τα οποία μπορεί να απολαύσει κάποιος μόνο εν πλω στα κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Quantum της Royal Caribbean.

Εσωτερικά το πλοίο διαθέτει επίσης Casino Royale, καταστήματα γνωστών οίκων μόδας, βασιλικό θέατρο χωρητικότητας 1.300 ατόμων, σινεμά και μια σειρά από εστιατόρια, όπως εκείνο με την υπογραφή του Jamie Oliver, στο οποίο ο επισκέπτης -πληρώνοντας κάτι παραπάνω- έχει τη δυνατότητα να ζήσει ένα γαστρονομικό ταξίδι στον κόσμο ενός από τους πιο διάσημους σεφ. Εξωτερικά το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει πισίνες για όλα τα γούστα, τοίχο αναρρίχησης τριών μέτρων καθώς και τον μεγαλύτερο χώρο δραστηριοτήτων με συγκρουόμενα, πατινάζ, γήπεδο μπάσκετ, ακόμη και σχολή... τσίρκου!

Ο Ελληνας υποπλοίαρχος στον υδάτινο παράδεισο

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής της στους υπερπολυτελείς χώρους του κρουαζιερόπλοιου, η «Espresso» είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά και τον Ελληνα υποπλοίαρχο Γιώργο Μπαλεστρίνο (φωτό δεξιά), ο οποίος ήδη από τις 16 Απριλίου ζει το δικό του όνειρο μέσα στους χώρους του «Ovation of the seas». Οπως αναφέρει ο 31χρονος Πατρινός θαλασσόλυκος, «όταν βρέθηκα για πρώτη φορά στους χώρους του, μαγεύτηκα από τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει. Δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου».

Ο ίδιος προσθέτει: «Εργάζομαι στο σκάφος από την πρώτη μέρα του ταξιδιού, που ξεκίνησε στις 16 Απριλίου από το Σάουθαμπτον του Ηνωμένου Βασιλείου με προορισμό το Τιαντζίν. Η εμπειρία είναι συναρπαστική. Μέσα σε αυτή την πλωτή πολιτεία αισθάνομαι ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα από τα όνειρα της επαγγελματικής μου ζωής».

Η έκπληξη

Στο λιμάνι του Πειραιά τον Γιώργο Μπαλεστρίνο περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη, αφού τον επισκέφτηκε η σύζυγός του Νικόλ μαζί με την αδελφή της και τον σύζυγό της!

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκεται εδώ η σύζυγός μου. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη, γιατί έχω να τη δω από το Πάσχα που είχε έρθει να με βρει στο Βέλγιο, όπου δέσαμε για λίγες ώρες με το “Ovation of the seas”. Μετά τον Πειραιά η απόσταση όλο και θα μεγαλώνει μεταξύ μας, που σημαίνει ότι θα βρεθούμε ξανά στο τέλος της κρουαζιέρας. Λίγο διάστημα μετά κανονίζουμε και τη βάπτιση του παιδιού μας, που μου έχει λείψει, είναι η αλήθεια... Αλλά, τι να κάνεις;» λέει ο Ελληνας υποπλοίαρχος.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Ovation of the Seas
Keywords
Τυχαία Θέματα