Γυναίκα «κόμπρα» ρήμαζε σπίτια

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠάνω από 170.000 €η λεία της Γεωργιανής από τρεις βίλεςΓυναίκα «κόμπρα» ρήμαζε σπίτιαΤρίτη, Μάιος 24, 2016 - 11:53

Χειροπέδες σε 36χρονη οικιακή βοηθό που έπιανε δουλειά σε ευκατάστατες γυναίκες και την πρώτη μέρα άρπαζε κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα αξίας, και εξαφανιζόταν

Με τη μέθοδο της κόμπρας (!), που χτυπάει ακαριαία εξουδετερώνοντας τα θύματά της πριν προλάβουν να αντιδράσουν, κατάφερε να «δαγκώσει» τρεις ευκατάστατες γυναίκες μια 36χρονη οικιακή βοηθός που άρπαξε κοσμήματα, τσάντες και ρούχα μεγάλων οίκων, αλλά και υπερσύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας

άνω των 170.000 ευρώ! Ωστόσο έπεσε στην παγίδα που είχε στήσει η ίδια και συνελήφθη, ενώ η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των συνεργών της.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Η 36χρονη Γεωργιανή με το καλοκάγαθο παρουσιαστικό απαντούσε σε αγγελίες που είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο ή σε εφημερίδες ευκατάστατες γυναίκες από ακριβές περιοχές της Αττικής, οι οποίες ζητούσαν οικιακή βοηθό. Χρησιμοποιώντας άλλοτε το όνομα «Τάμι» κι άλλοτε το «Ιρίνα», παρουσιαζόταν στις υποψήφιες εργοδότριές της και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, περνούσε το βράδυ στο σπίτι τους.

Το επόμενο πρωί, όταν οι ανυποψίαστες γυναίκες έφευγαν, η πανούργα γυναίκα ενεργοποιούσε το σχέδιό της. Αφού βεβαιωνόταν ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο, ειδοποιούσε τους συνεργούς της και μαζί... άδειαζαν το σπίτι από καθετί πολύτιμο!
Ηδη εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις, οι οποίες διεπράχθησαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τις αρχές Μαΐου 2016 στη Βούλα, στην Κηφισιά και στο Πόρτο Ράφτη. Ωστόσο η Αστυνομία εκτιμά πως η σπείρα στην οποία ανήκει η 36χρονη έχει διαπράξει πλήθος κλοπών με τον ίδιο τρόπο σε όλη την Αττική.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, η Γεωργιανή οικιακή βοηθός εμφανίστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2015 σε μία από τις γυναίκες που εξαπάτησε, στην Κηφισιά. Αφού την έπεισε να περάσει τη νύχτα στο σπίτι για να... προσαρμοστεί, το επόμενο πρωί άρπαξε κοσμήματα, ρούχα και πανάκριβες ηλεκτρονικές συσκευές, αξίας περίπου 140.000 ευρώ! Στη συνέχεια επιχείρησε να «σπρώξει» τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, όμως κατάφερε να πουλήσει μόνο ένα iPhone και ένα tablet, αντί μόλις 100 ευρώ!

Στις 17 Φεβρουαρίου 2016 η γυναίκα-κόμπρα ξαναχτύπησε, όμως επέλεξε να κινηθεί ανατολικά, στο Πόρτο Ράφτη. Αφού συστήθηκε στη γυναίκα που τής άνοιξε την πόρτα ως «Τάμι», διανυκτέρευσε, όπως συνήθιζε, και το επόμενο πρωί έγινε καπνός μαζί με κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας.

Το «χτύπημα» στη Βούλα

Το τελευταίο καταγεγραμμένο κρούσμα σημειώθηκε στις 3 Μαΐου στη Βούλα. Κατά την προσφιλή τακτική της, η Γεωργιανή, που εμφανίστηκε ως «Ιρίνα», έπεισε τη σπιτονοικοκυρά να περάσει τη νύχτα στο σπίτι. Οταν το άλλο πρωί έμεινε μόνη της, έκλεψε κοσμήματα και γυναικείες τσάντες, αξίας περίπου 30.000 ευρώ! Μάλιστα, πριν εξαφανιστεί ζήτησε από μια γειτόνισσα να της δώσει μια σκάλα για να ξαναμπεί στο σπίτι, επειδή είχε κλειστεί έξω!
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, «προφανής σκοπός των προαναφερόμενων ενεργειών ήταν αφενός να συνεννοηθεί με τον άγνωστο ή άγνωστους συνεργούς της που την περίμεναν για να διαφύγουν κι αφετέρου να ενημερωθεί για το πού βρίσκεται η παθούσα, ώστε να μην καταληφθεί επ' αυτοφώρω».

Η παγίδα στο ίντερνετ και η σύλληψή της

Τέλος στη δράση της 36χρονης μακρυχέρας έβαλε η αδελφή του τελευταίου κατά σειρά θύματος από τη Βούλα! Χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο με τον οποίο η Γεωργιανή προσέγγιζε τις ανυποψίαστες γυναίκες, ανάρτησε στο διαδίκτυο μια ψεύτικη αγγελία για οικιακή βοηθό στην περιοχή της Φιλοθέης. Το αποτέλεσμα ήταν η Γεωργιανή να τηλεφωνήσει τρεις μέρες μετά και, ως «Ιρίνα», να κλείσει ραντεβού στη γυναίκα.

Κοντά στο σημείο συνάντησης βρισκόταν το θύμα της από τη Βούλα, που την υπέδειξε σε διερχόμενους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ετσι οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου συνελήφθη για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας» και πριν από μερικές μέρες κρίθηκε προφυλακιστέα.

Το στοιχείο της δράσης της 36χρονης που έκανε εντύπωση στους αξιωματικούς της Αστυνομίας ήταν ότι διέπραττε την κλοπή την πρώτη κιόλας ημέρα της εργασίας της, καθώς έτσι ήταν απίθανο τα θύματα να προλάβουν να ενημερώσουν το ένα το άλλο, σε περίπτωση που γνωρίζονταν. Γι' αυτό παρομοίωσαν τη μέθοδό της με αυτήν που χρησιμοποιεί η κόμπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα