Γκαλά όπερας με... Κάλλας για το Οινοποιείο Τατοΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Γκαλά όπερας με... Κάλλας για το Οινοποιείο ΤατοΐουΠαρασκευή, Νοέμβριος 17, 2017 - 19:40

❱❱ Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στη μεγάλη ντίβα και θα έχει στόχο να σωθεί το ιστορικό κτίσμα

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ενα από τα παλαιότερα κτίσματα στο Τατόι, το Οινοποιείο, προσπαθεί να σώσει ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου, που διοργανώνει για τον λόγο αυτόν στις αρχές Δεκεμβρίου γκαλά όπερας, στην Αίθουσα «Παρνασσός».

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη

της Μαρίας Κάλλας για τα 40 χρόνια από τον θάνατό της. Στον χώρο θα εκτεθούν προσωπικά αντικείμενα της μεγάλης ντίβας, που έχει παραχωρήσει ο συλλέκτης αντικειμένων της Κάλλας, Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος.

Το οινοποιείο στο Τατόι ήταν κάποτε διάσημο για τα περίφημα κρασιά του, που παράγονταν από μια πρωτοποριακή για την εποχή της μονάδα παραγωγής κρασιού. Μαθαίνω ότι αρκετοί βουλευτές, φίλοι... φίλων, θα βρεθούν στο «γκαλά του Τατοΐου». Ονόματα προσεχώς!

«Γαλάζια» διαμαρτυρία για τις μετεγγραφές φοιτητών

❱❱Σαράντα τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. «διαμαρτύρονται» στον υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου (φωτό) για το γεγονός ότι χιλιάδες «φτωχοί» φοιτητές που ζήτησαν μετεγγραφή δεν την πήραν.

Από τις 13.921 αιτήσεις μετεγγραφής που υπεβλήθησαν από δικαιούχους φοιτητές τη φετινή χρονιά μετεγγράφησαν 5.463 φοιτητές. Οι 8.500 δικαιούχοι φοιτητές που υπέβαλαν αίτηση αλλά τελικά δεν μετεγγράφησαν (ποσοστό 61% επί των συνολικών αιτήσεων) συγκέντρωσαν πολύ υψηλή μοριοδότηση σύμφωνα με τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια που τίθενται, κι όμως δεν κατάφεραν να μετεγγραφούν.

«Η απόρριψη των αιτήσεων αυτών καθιστά αδύνατη τη φοίτηση των αιτούντων, καθώς αφορά ως επί το πλείστον φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα» λέει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. Ας δούμε τώρα τι θα πει κι ο «Κωνσταντίνος του Αμαρουσίου»!

Πασοκική κίνηση με μήνυμα

❱❱Το παλαιό και το νέο ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκαν μαζί την κατεστραμμένη Μάνδρα. Η Φώφη Γεννηματά με τον Νίκο Ανδρουλάκη πήγαν μαζί στις περιοχές που επλήγησαν δίνοντας το μήνυμα της Κυριακής. «Ο,τι κι αν γίνει στον δεύτερο γύρο, το ΠΑΣΟΚ υπάρχει». Ωραία κίνηση και πολύ συσπειρωτική των πασοκτζήδων. «Γατόνι» η Φώφη.

Νεοδημοκρατικό κοκτέιλ

❱❱Τέρμα οι ψυχρές ομιλίες κι οι ανούσιες πολιτικές συγκεντρώσεις. Ηρθε η ώρα των κοκτέιλ για τη Ν.Δ. Τα «παιδιά του Κυριάκου» εφευρίσκουν νέους κι ωραίους τρόπους προσέγγισης των φίλων της Δεξιάς, και καλώς κάνουν.
Ετσι λοιπόν η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργυρώ Ζέρβα και η ΝΟΔΕ βορείων προαστίων καλούν τον κόσμο τους σε κοκτέιλ πάρτι την ερχόμενη Τετάρτη, σε μπαράκι του Χαλανδρίου.
«Η παρουσία σας θα ενισχύσει τον κοινό μας αγώνα» λέει η πρόσκληση. Πρωτότυποι τρόποι πολιτικής επικοινωνίας και μοντέρνοι, όπως κι ο αρχηγός!

«Η... μαμάς κι ο μπαμπάς»

❱❱Ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε «η μαμάς κι ο μπαμπάς» μιλώντας στη Βουλή και τους... κούφανε όλους! Σου λέει, αφού ο μπαμπάς έχει σίγμα, γιατί να το στερείται κι η... μαμά! Αχ, ακόμη να μάθει ελληνικά ο Ευκλείδης...

(!)

Βιβλίο με όσα συνέβησαν στην ευρύτερη Αριστερά τη δύσκολη περίοδο της κρίσης που ακόμη βιώνουμε έγραψε ο βουλευτής του Ποταμιού κι αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης.
Ο ίδιος έχει ζήσει τα πάντα σε σχέση με την εξέλιξη της Αριστεράς, από τα... λίγα στην απόλυτη εξουσία, κι ακόμη περισσότερο τα της ΔΗΜ.ΑΡ. και τα του Φώτη Κουβέλη... Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψε την «ιστορία τους». Το βιβλίο θα ’ναι έτοιμο την άλλη εβδομάδα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα