Γιώργος Βάλαρης: Δέχτηκα πόλεμο, αλλά πείσμωσα

SHOWBIZΓιώργος Βάλαρης: Δέχτηκα πόλεμο, αλλά πείσμωσαΤρίτη, Δεκέμβριος 19, 2017 - 18:10

❱❱ Ο Γιώργος Βάλαρης μιλά στην «Espresso» για το παρασκήνιο της παράστασης «Γοργόνες και Μάγκες»

Από τον
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πιο δημοφιλές μιούζικαλ της σεζόν «Γοργόνες και Μάγκες» και σίγουρα έχει πολλά να πει γι' αυτό.

«Δέχτηκα πόλεμο από παραγωγούς που δεν ήθελαν να προχωρήσω αυτή την παράσταση. Πείσμωσα όμως... Και όταν πεισμώνω, γίνομαι λύκος» αποκαλύπτει ο Γιώργος Βάλαρης στην «Espresso»

και συνεχίζει με περισσότερα μυστικά και παρασκήνιο.

Τα sold out της παράστασης, που ανεβαίνει στο θέατρο Μπρόντγουαιη και βασίζεται στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, είναι απανωτά, γεγονός που δείχνει πως δικαίως πείσμωσε ο πολυσχιδής σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός και δεν έκανε πίσω παρά τα εμπόδια που του έβαλαν ανταγωνιστές του. «Το θέατρο είναι το μεγαλύτερο καζίνο και η επιτυχία μοιάζει με μπίλια στη ρουλέτα. Δεν ξέρεις αν θα σου κάτσει. Για τη συγκεκριμένη δουλειά όμως είχα από την αρχή μια σιγουριά ότι θα πήγαινε καλά. Βέβαια δουλέψαμε όλοι μας πολύ» λέει ο Γιώργος Βάλαρης, ο οποίος δίνει σάρκα και οστά στον χαρακτήρα του Ιάσονα που είχε υποδυθεί ο Λάκης Κομνηνός στο φιλμ του 1968.

«Είναι ένας ρόλος με ζουμί και σκηνική γοητεία, που έχει μικρή συμμετοχή στο έργο. Δεν θα μπορούσα να με σκηνοθετώ και να παίζω σε όλη την παράσταση» αναφέρει ο ίδιος και στη συνέχεια περνάει στους υπόλοιπους ηθοποιούς του θιάσου του. «Το καστ είναι ό,τι πιο σημαντικό για την επιτυχία. Ξεκίνησα τις επαφές τον περασμένο Ιούνιο. Ευτυχώς οι ηθοποιοί που ήθελα έτυχε να είναι τότε ελεύθεροι. Μόνο η Ζέτα Δούκα είχε κλείσει μια δουλειά, από την οποία αποχώρησε όταν της είπα πως θα προχωρήσω τις “Γοργόνες”. Της το είχα προτείνει από πέρυσι, όταν είχαμε συνεργαστεί πάλι θεατρικά. Θεωρώ πως η “Φλώρα” είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα της Ζέτας ως τώρα» σημειώνει ο Βάλαρης.

Ο ρόλος της Κορινθίου

Οσο για τη Μαρία Κορινθίου και τον θόρυβο που προκάλεσε το σέξι κοστούμι της θεατρικής Μαρίνας; «Η Μαρία ξεχωρίζει με το ταλέντο και την ομορφιά της. Είναι καταπληκτική. Δεν θα μπορούσα να βρω ιδανικότερη διάδοχο της Μάρθας Καραγιάννη. Το κοστούμι ήταν ελαφρώς προκλητικό και είθισται κάτι τέτοιο να προκαλεί ντόρο, πόσο μάλλον αν το πρόσωπο που το φοράει είναι προβεβλημένο. Η Μαρία είναι δυνατό και ευαίσθητο παιδί, που στενοχωριέται με αυτά. Δούλεψε σκληρά και ήθελε να ασχοληθούν με την ερμηνεία της, όχι με το μπούστο της. Της είπα όμως πως “αφού είναι ωραίο το μπούστο σου, να χαίρεσαι που ασχολούνται και μ' αυτό”» σχολιάζει με χιούμορ. Μεγάλη επιτυχία για τον Γιώργο Βάλαρη ήταν, φυσικά, και η επιστροφή του Γιάννη Βογιατζή έπειτα από μισό αιώνα στον ρόλο του ταβερνιάρη Παναγή.

«Ο άνθρωπος αυτός έχει ψυχή μικρού παιδιού και είναι παράδειγμα προς μίμηση για το ήθος και τον επαγγελματισμό του. Ηταν κοντά μας σε όλα τα ξενύχτια που κάναμε για τη δουλειά, δείχνοντας μια πρωτοφανή δύναμη για έναν άνθρωπο 92 ετών. Ο θίασος τον λατρεύει και το χειροκρότημα είναι τεράστιο μόλις βγαίνει στη σκηνή». Τους υπόλοιπους βασικούς ρόλους στην παράσταση υποδύονται οι Θανάσης Ευθυμιάδης, Αγγελική Λάμπρη και η Εφη Παπαθεοδώρου στον ρόλο της Αρχόντισσας. «Τον ρόλο αυτόν τον είχα προτείνει αρχικά στη Μάρθα Καραγιάννη, αλλά δεν δέχτηκε διότι έχει αποφασίσει πια να αποσυρθεί από το σανίδι» αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης.

«Ο Πλούταρχος θεωρείται συνεχιστής του Πουλόπουλου»

Στο «Γοργόνες και Μάγκες» στο θέατρο Μπρόντγουαιη ανεβαίνει στη σκηνή ο Γιάννης Πλούταρχος ερμηνεύοντας τα υπέροχα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου που έγιναν γνωστά από τον Γιάννη Πλούταρχο και άλλους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής.

«Ο Γιάννης Πλούταρχος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μου ήρθε στο μυαλό όταν αποφάσισα να κάνω την παράσταση. Θεωρείται συνεχιστής του Γιάννη Πουλόπουλου -τουλάχιστον έτσι χαρακτηρίστηκε στα πρώτα βήματά του-, είναι σπουδαίος ερμηνευτής και λαοφιλής καλλιτέχνης. Του τηλεφώνησα έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα αποδεχόταν την πρότασή μου, καθώς γνώριζα πως είναι λάτρης του ελληνικού κινηματογράφου και του Πλέσσα. Υπήρξε θετικός, εκφράζοντας την επιθυμία του η παραγωγή να είναι αντάξια της εμβληματικής ταινίας. Οταν διασφαλίστηκε αυτό, προχωρήσαμε. Τον ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκε. Με έχει σκλαβώσει, τον έχω στην καρδιά μου».

Γιώργος ΒάλαρηςΓοργόνες και μάγκεςΠαράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα